אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג BSA: ישראל במקום העשירי בתחרותיות בשוק ה-IT צילום: בלומברג

דירוג BSA: ישראל במקום העשירי בתחרותיות בשוק ה-IT

על פי האינדקס שפרסם איגוד חברות התוכנה לעסקים, ארה"ב שומרת על מעמדה כשוק התחרותי ביותר בעולם, למרות עלייה בקרב המדינות המתפתחות. עוד בעשיריה הפותחת: פינלנד, סינגפור, שבדיה ובריטניה

27.09.2011, 09:47 | סוכנויות הידיעות

למרות ההתדרדרות המתמשכת בכלכלה, ארצות הברית ממשיכה להיות המדינה בעלת שוק ה-IT התחרותי בעולם. כך קובע אינדקס התחרותיות של איגוד חברות התוכנה לעסקים (BSA) לשנת 2011. האינדקס מדרג 66 מדינות במספר אינדיקטורים של פיתוח IT, בהם הסביבה העסקית, ההון האנושי, מחקר ופיתוח, סביבה משפטית ותמיכה ציבורית בתעשיה.

אחרי ארצות הברית מדורגות בעשיריה הפותחת פינלנד, סינגפור, שבדיה, בריטניה, דנמרק וקנדה. אירלנד ואוסטרליה חולקות את המקום השמיני, בעוד ישראל ניצבת במקום העשירי יחד עם הולנד, לאחר שעלתה בשלושה מקומות מהדירוג של השנה שעברה.

על פי האינדקס ל-2011, מדינות שמהוות מעצמות IT ממשיכות לשמר את מעמדן היציב, ועם זאת, התחרותיות העולמית הולכת וגוברת עם מתחרים חדשים, בעיקר מקרב המדינות המתפתחות.

את הקפיצה הגדולה ביותר בדירוג ביחס לשנה שעברה רשמו מלזיה, שעלתה 11 מקומות למקום ה-31 בזכות השקעות במחקר ופיתוח והודו אשר עלתה ב-10 מקומות למקום ה-34, בזכות שילוב של מחקר ופיתוח ועלייה בהון האנושי.

מדינות נוספות שהראו השנה דירוגים מרשימים בהשוואה ל-2010 היו סינגפור, שעלתה בשישה מקומות למקום השלישי ברשימה, טורקיה שעלתה בחמישה מקומות למקום ה-44, אוסטריה שעלתה בחמישה מקומות למקום ה-17 וגרמניה שעלתה בחמישה מקומות למקום ה-15.

"הדירוג של 2011 מראה בבירור כי השקעה באבני הבסיס של חדשנות תעשייתית משתלמת ביותר לטווח הארוך", אמר נשיא ומנכ"ל BSA רוברט הולימן. "ברור גם שלשום מדינה אין מונופול על טכנולוגיות המידע. המתכון להצלחה מוכח, וכולם מוזמנים להשתמש בו. הכלכלות במדינות המתפתחות צומחות במהרה עם השקעות עצומות במחקר ופיתוח והון אנושי".

בין המדינות שרשמו השנה ירידה חדה בדירוג נמנות נורבגיה שירדה בארבעה מקומות למקום ה-14, קנדה שירדה בשלושה מקומות למקום השביעי, ורוסיה שירדה בשמונה מקומות למקום ה-46 בדירוג.

"עם התאוששות הכלכלה העולמית, חשוב יותר מתמיד שממשלות יסתכלו על תעשיית ה-IT לטווח הארוך", מוסיף הולימן. "אם מקבלי ההחלטות יסתכלו על התחום באופק של שנה, הם ישארו מאחור. צריך לבצע הערכות לשבע עד תשע שנים הקרובות כדי ליצור יתרון תחרותי של ממש בתחום".

תגיות