אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בירות בוטיק: מוציאות לפנסיה את היינקן וטובורג צילום: גיא אסיאג

בירות בוטיק: מוציאות לפנסיה את היינקן וטובורג

כמה מהבירות האלה נולדו בחצר האחורית של איזה בירולוג חובב מבוסטון או מבת ים ששיחק עם מים ושמרים, ויצא לו משקה טרי עם מנעד טעמים וריחות שמעיף את הראש עוד לפני שהאלכוהול משפיע

27.09.2011, 12:40 | איציק שאשו

זו השעה של הבירה. ואני לא מדבר איתכם על סתם בירה. אני מדבר על בירות בוטיק - בירות של מיקרו מבשלות, Craft Beers, תבחרו אתם את ההגדרה. כמה מהבירות האלה נולדו בחצר האחורית של איזה בירולוג חובב מבוסטון או מבת ים ששיחק עם מים ושמרים, ויצא לו משקה טרי עם מנעד טעמים וריחות שמעיף את הראש עוד לפני שהאלכוהול משפיע.

לפי איגוד מבשלי השיכר האמריקאי, תעשיית הבירה שם צומחת בשנתיים האחרונות בשיעור דו־ספרתי חסר תקדים לתקופת המיתון. זו לא רק סטטיסטיקה: היא מראה שאומת הבדווייזר, שתמיד העדיפה בירות דיאטטיות או את מה שהופיע בפרסומות בסופרבול, משנה כיוון לאנינות טעם.

ומה בקרב העם השותה בציון? היצע הבירות המיוחדות מהעולם עולה כאן מדי חודש, ואיתו גדלה קבוצת השתיינים שמתקשים לחזור אחורה, אל הבירות התעשייתיות המפוסטרות והמוגזות.

וקורה כאן עוד משהו: גם הישראלים מתחילים לייצר בירות בוטיק, ב־15 מבשלות עצמאיות שפועלות כיום בישראל. אחת מהן, מבשלת נגב, נרכשה ביוני על ידי יבואנית הבירות המיוחדות נורמן פרימיום, ואחרת, אלכסנדר, נכנסה לתפריט של מחלקות היוקרה באל על.

ועכשיו תראו, צריכת הבירה בישראל היא משהו כמו 13–14 ליטר בממוצע לאדם, שזה 40 בקבוקים בשנה, כלומר פחות מבקבוק בשבוע! אז דחילק, אם אתם מסתפקים בבקבוק בשבוע, לפחות שהוא יהיה שווה את הכרס שאתם מקפידים לטפח כל כך יפה.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כרגיל, למה שיפרגנו למישהו?
תפסיקו להשוות את הארץ לחו"ל משתי סיבות עיקריות: 1. בוקר טוב, סביר שרובכם גרים בארץ..לא בחו"ל 2. אין מה להשוות בגלל שגם חומרי הגלם וגם כח הקניה שונים לחלוטין. 3. המחירים בחו"ל לא כל כך זולים בענייני בירה - למשל - בקבוק בירה (אמנם גדול - 600 מ"ל) נמכר ב2-2.5 פאונד...זה ללא קירור ובסופר - כמה עולה בקבוק בירה גולדסטאר בסופר?
ענת  |  19.10.11
10.
בוטיק ???
1. בבוטיק קונים בגדים . אין כזה דבר בירת בוטיק , יש מיקרוברוורי , וזה מצוין . 2. חצי ממחיר הבירה בארץ זה מס , והשאר באמת מחסור בייצור שעורה איכותית , וחבל , כי שעורה גודלת פה יופי . 3. גם בענף הבירה ( כמו בעוד 60 ענפים בארץ ) יש אוליגופול - קוקה קולה וטמפו שולטים ב - 90% מהשוק , מה שכמובן גורם למחירים גבוהים . הם , לעומת הקטנים מיבאים בכמויות את הלתת , מה שמאפשר להם מחיר נמוך בהרבה מהמבשלות הקטנות . 4. בירה ממבשלות קטנות בגרמנה (די מדינה מערבית , לא?) נמכרת שם בסופר ב 30 סנט , שקל וחצי!!!!!! או בקיצור - סתם יצאנו לרחובות הקיץ ??? 5. התשובה - כן , לא ישתנה פה כלום...
אלכס מהדאנק , חיפה  |  01.10.11
9.
בירות בוטיק זה טוב ורע.
למה טוב ? כי בניגוד לכל מה שכתבו הקוטרים לפניי, מרגישים את ההבדל באיכות. בכלל, כשאנשים עושים משהו מכל הלב ובכמות קטנה זה יוצא יותר טוב. למה רע ? כי עכשיו עושים מהבירה סיפור ובירה זה משקה פשוט ועממי. שורה תחתונה: כל עוד ההפרש במחיר לא יגדל ב 100% - שווה.
גיל ג , חולון  |  30.09.11
8.
לכל המגיבים (למעט 5), תראו....
בארץ הקודש, כמו בארץ הקודש, הכול יקר. הנה כמה נקודות למחשבה: 1. מחירי חומרי הגלם לבירה בארץ יקרים לאין שיעור. שום חומר גלם (למעט המים) אינו מיוצר או גדל בארץ ומחירי הבקבוקים שערורייתי. 2. יש מיסים כבדים שחותכים את יצרני הבירה עוד לפני שהוציאו בקבוק אחד למכירה. הידעתם שעל כל ליטר משקה שמיוצר משלמים מס קניה ומס מיחזור עוד לפני שהוא יצא מהמבשלה? אגב, על יין לא משלמים, מעניין למה (רמז - הוא נחשב למשקה פולחני..) 3. אני מסכים כי מחירים של 28 ש"ח יקרים, אבל אלו מחירי מסעדות/פאבים. מה, תעדיפו לפרגן למים שחורים תוצרת חוץ (כמו גינס למשל) מאשר לפרגן לתעשייה ישראלית?..... (אצלי אגב, מבשלה כפרית קטנה שבה כל בקבוק מיוצר בעבודת יד קשה, אחד אחד, נמכר בקבוק 330 ב 15 ש"ח. כמה עולה בקבוק ווינשטפן/ לף/ מקשופ?) 4. במיוחד ל 6 - בירה משקה טבעי ובריא, מוכח מדעית. אם שתית "בירה שתן סוסים", שתית בירה מסחרית שבה יש המון דברים שאין במשקה הטבעי אותן מייצרות מבשלות קטנות. מזמין אותך לנסות כל אחת מארבע הבירות שאני מייצר להנאתי ותתבדה בוודאות. שתהיה לכולם שנה טובה ותוססת!
גל  |  30.09.11
7.
מהכתבה נשמע כאילו בירה הבוטיק עשוייה מחומרים איכותיים יותר
או שיש בה איזה ערך מוסף. זה לא כמו בשר נניח שיש הבדל בין בשר מעובד תעשייתי לבשר טרי אני אישית טעמתי המון סוגים של בירות, חלקן יקרות מאוד.. והאמת אני עדיין הכי מתחבר לגולדסטאר.. זה הופך אותי לפחות אנין, או אולי אני שותה משהו פחות בריא?
עידן , חולון  |  30.09.11
לכל התגובות