אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - הפשרה נכשלה: דנקנר ומרום חוזרים לבוררות על דיזנהויז צילום: יריב כץ

בלעדי ל"כלכליסט" - הפשרה נכשלה: דנקנר ומרום חוזרים לבוררות על דיזנהויז

שמואל מרום, המחזיק ב־30% ממניות דיזנהויז התנגד להכנסת קרן סקיי כשותפה באי.די.בי תיירות, בעלת השליטה בסוכנות הנסיעות. הצדדים לא הגיעו להסכמה בניסיון הפשרה אותו ניהל עו"ד רם כספי ושכלל, בין היתר, אפשרות של הליך BMBY

02.10.2011, 06:54 | גולן חזני

המגעים לפשרה בסכסוך בין בעלי המניות בחברת התיירות דיזנהויז עלו בשבוע שעבר על שרטון. ל"כלכליסט" נודע כי עו"ד רם כספי, שריכז את ניסיונות הפשרה, הפגיש מספר פעמים בין נציגי אי.די.בי תיירות (שמחזיקה ב־70% ממניות דיזנהויז) לבין שמואל מרום (שמחזיק בכ־30%), אולם הצדדים לא הגיעו להסכם שמקובל על שניהם. בעקבות כישלון הגישור, יחזרו מרום ואי.די.בי להליך משפטי בבוררות ביניהם בפני השופט בדימוס, בעז אוקון שמונה לבורר בפרשה וכן בתביעה שהגיש רו"ח יהודה בר לב, המכהן כדירקטור בדיזהנויז מטעמו של מרום, נגד הדירקטורים של אי.די.בי במרץ האחרון.

הסכסוך בין הצדדים נסוב לגבי אופן ניהול החברה. ב־2010 נכנסה קרן סקיי, המנוהלת על ידי צבי יוכמן וניר דגן, לשותפות באי.די.בי תיירות במטרה להבריא את החברה שנקלעה להפסדים כבדים בשנים האחרונות. בקרן סקיי דחפו למינויו של דוד קמיניץ למנכ"ל אי.די.בי תיירות, במטרה לנהל את דיזנהויז כמחלקה בתוך אי.די.בי תיירות (אי.די.בי תיירות מחזיקה בעסקי תיירות נוספים ביניהם נתור, צבר, עידן חדש ויוסי טורס), אולם נתקלו בהתנגדותו של מרום למהלך. לטענת מרום, ניהולה של דיזנהויז כמחלקה באי.די.בי תיירות משרת בעיקר את קבוצת אי.די.בי ומפר את הסכם המיזוג בינה לבין יוניתורס (שהוקמה על ידי מרום).

זכות הסירוב לא הופעלה

 

אי.די.בי תיירות היא תולדה של מיזוג בין גנדן תיירות הפרטית וכלל תיירות, אותו הוציאה אל הפועל דנקנר, השולט בשתי החברות. עסקת בעלי העניין שבוצעה ב־2009 זכתה לביקורות רמות מצד בעלי מניות המיעוט בקבוצת אי.די.בי.

שנה לאחר השלמת העסקה צורפה, כאמור, קרן סקיי, המנוהלת על ידי יוכמן, לבעלות באי.די.בי תיירות וקיבלה את הזכות לנהל את כל עסקיה. יוכמן מונה ליו"ר אי.די.בי תיירות ומינה את אנשיו כדירקטורים ומנהלים בחברות הבנות השונות, ביניהן דיזנהויז. מרום, שלו זכות סירוב לצירוף שותפים לחברת דיזנהויז, התנגד לכניסתה של קרן סקיי לדיזנהויז יוניתורס וביקש להפעיל את זכות הסירוב שיש לו לרכישת מניות אי.די.בי בחברה. אי.די.בי התנגדה להפעלת זכות הסירוב, ושני הצדדים מינו את השופט בדימוס, בועז אוקון, כבורר במחלוקת ביניהם.

מרום, שמחזיק בזכות למנות שני דירקטורים בדיזנהויז, מינה בשנה האחרונה את רו"ח יהודה ברלב כדירקטור שני מטעמו, ואילו האחרון הגיש את תביעתו נגד יוכמן, חיים גבריאלי (מנכ"ל אי.די.בי אחזקות), יוסי פישר ודוד קמיניץ. בתביעה, שהוגשה לבית המשפט לעניינים כלכליים ומתנהלת אצל השופטת רות רונן, טוען בר לב כי הוא פנה לקמיניץ ולבכירים נוספים בדיזנהויז לשם קבלת מסמכים הדרושים לו למילוי תפקידו כדירקטור, אולם האחרונים נמנעו באופן שיטתי מלהעביר להו את המסמכים שביקש.

האשמות הדדיות

 

בקיץ האחרון החליטו שני הצדדים על הפסקת אש במטרה לסיים את המאבק ביניהם. במו"מ אצל עורך הדין רם כספי, המקובל על שני הצדדים נשקלה הפעלת מנגנון במבי (BMBY — BUY ME BUY YOU), במסגרתו אי.די.בי יכלה לרכוש את חלקו של מרום או ההפך, אולם דרישתו של מרום לבצע הערכת שווי לדיזנהויז, נדחתה על ידי אי.די.בי - והמו"מ התפוצץ. כתוצאה מכך, מאשימים הצדדים זה את זה, כאשר מרום מואשם בכך שאינו מעוניין באמת לסיים את הסכסוך המתמשך בין החברות.

אי.די.בי מיוצגת על ידי עו"ד שרית עבדיאן, מיכל סלע וגיל אוריון ממשרד פישר ושות', ואילו אלי מרום מיוצג על ידי עו"ד אסף ברם, רועי סלוקי ועוז סאסי ממשרד ברם ושות' ועו"ד יואב רזין ממשרד נשיץ ושות'. 

תגיות