אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
והפרס מוענק ל: חיפושיות שמזדווגות עם בקבוק בירה

והפרס מוענק ל: חיפושיות שמזדווגות עם בקבוק בירה

טקס האיג נובל מעניק פרסים למחקרים משעשעים ש"גורמים לאנשים לחשוב". בין הזוכים: שימוש בוואסאבי באזעקת שריפה וצבים שלא נדבקים בפיהוק

02.10.2011, 22:49 | סוכנויות הידיעות
בוא הסתיו מבשר גם את בוא עונת הפרסים. הסנונית הראשונה באה לידי ביטוי בחלוקת פרסי איג נובל בסוף השבוע האחרון. הטקס שנערך בתיאטרון הרווארד סנדרס בבוסטון, אירח מדענים, אנשי אקדמיה, חתני פרס נובל, זוכים קודמים של פרסי איג נובל והזוכים החדשים שהמחקרים שלהם "גורמים לאנשים לצחוק ואז לחשוב".

מטרת חלוקת הפרסים היא לציין מחקרים מרחבי העולם שאמנם לא זוכים לתשומת לב רבה, אך הם מסוגלים לגרום לאנשים לחשוב. הטקס נערך בחסות כתב העת "The Annals of Improbable Research" שמפרסם מאמרים בנושאים שונים כגון "תפוחים ותפוזים – השוואה" או "האם חתולים תמיד נוחתים על הרגליים?". פרסי איג נובל מציינים את המחקרים המצחיקים הטובים ביותר, והם מחולקים ל-10 קטגוריות החל מספרות ועד שלום ובטיחות הציבור.

מדע

פיזיולוגיה - בתחום זה זכה צוות מבריטניה, אוסטריה והולנד שמצא כין אין הוכחות לתופעה של פיהוק מדבק בקרב צבים אדומי רגל.

ביולוגיה - בפרס זכו חוקרים אוסטרליים שגילו שזן מסוים של חיפושיות אוסטרליות ממין זכר מזדווגות באופן קבוע עם סוג מסוים של בקבוק בירה אוסטרלי (מסתבר שזה קשור לבליטה קטנה בתחתית הבקבוק).

פסיכולוגיה – בתחום זה זכה חוקר שרצה להבין מדוע אנשים נאנחים. על פי המחקר, אנשים תופסים אנחה כסימן לכך שהאדם עצוב, כשלמעשה המשמעות היא שהוא הרים ידיים. במסגרת הניסוי התבקשו הנחקרים לבצע משימות  קשות שגרמו להם לוותר ולהיאנח.

טקס האיג נובל. "מחקרים שגורמים לאנשים לצחוק" טקס האיג נובל. "מחקרים שגורמים לאנשים לצחוק" טקס האיג נובל. "מחקרים שגורמים לאנשים לצחוק"

רפואה – הפרס הוענק לשתי קבוצות חוקרים שגילו כי אנשים מקבלים החלטות טובות בנושאים מסוימים והחלטות גרועות לגבי נושאים אחרים כשיש להם צורך עז להשתין.

כימיה – הפרס הוענק לקבוצת חוקרים יפנים שעשו שימוש בווסאבי במערכות לגילוי עשן. החוקרים קבעו מהי הכמות האידיאלית של וואסאבי במערכת - האזעקה צריכה להעיר משינה עמוקה, אך לא לפגוע ביכולות לברוח במהירות.

פיסיקה – הפרס הוענק לצוות הולנדי שחקר את מנגנון האיזון האנושי, וגילה מדוע זורקי דיסקוס נתקפים סחרחורות בעוד שמיידי הפטיש לא נתקלים בתופעה.

ועדת פרסי האיג נובל ציינה גם כמה חוקרים שפרסמו תחזיות מתמטיות שגויות לגבי מועד סוף העולם. התחזיות הללו "לימדו את העולם להיזהר כאשר מבצעים השערות וחישובים מתמטיים".

מדעי הרוח

הזוכה הגדול בתחום מדעי הרוח הוא ארטורוס זוקוס, ראש עיריית וילנה בליטא, שהוכיח כי ניתן לפתור את מגיפת החנייה הלא חוקית על ידי פעולה פשוטה של ריסוק המכוניות באמצעות טנק.

ספרות – הפרס הוענק לג'ון פרי מאוניברסיטת סטנפורד עבור תיאוריית הדחיינות המובנית שהגה. על פי ההנחה של פרי, כדי להיות שאפתן, אדם תמיד חייב לעבוד על משהו חשוב, ולהשתמש בו כדרך להימנע מעבודה על משהו חשוב יותר.

תגיות