אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נויברגר ושמריך נפרדים מדש איפקס עם 140 מיליון שקל צילום: עמית שעל

נויברגר ושמריך נפרדים מדש איפקס עם 140 מיליון שקל

אלי ברקת מסיים את חגיגת השכר של בכירי דש איפקס מאז מונו עידו נויברגר וויקטור שמריך לנהל את דש איפקס הם זכו לתגמול של יותר מ־140 מיליון שקל. הבעלים, אלי ברקת, הציע להאריך את הסכם ההעסקה של המנכ"לים בתנאים צנועים יותר, אך השניים מכחישים כי פרישתם קשורה לכך

03.10.2011, 06:56 | רחלי בינדמן

עידו נויברגר וויקטור שמריך, המנכ"לים המשותפים של דש איפקס, הודיעו אתמול ליו"ר ולבעלים של בית ההשקעות, אלי ברקת, כי בכוונתם לעזוב את תפקידם לאחר שמונה שנים.

מי שהוביל את המהלך היה נויברגר, שהחליט באחרונה לצאת לדרך עצמאית, ושמריך הלך בעקבותיו. נויברגר מתלבט זה זמן רב באשר להמשך דרכו המקצועית, והוא אף חלק את לבטיו עם ברקת. בד בבד ניהלו הצדדים מגעים לחידוש הסכם ההעסקה של המנכ"לים המשותפים שעומד לפוג בפברואר הקרוב.

עלות שכר חריגה

בשנות עבודתם המשותפת נהנו נויברגר ושמריך מעלות שכר גבוהה עד חריגה בנוף המקומי. הסכם השכר שלהם מעניק לכל מנכ"ל דמי ניהול חודשיים של 108 אלף שקל (צמודי מדד) עם מנגנון עדכון שכר אוטומטי של 5% בשנה (בתנאי שהרווח השנתי לפני מס של בית ההשקעות גבוה מ־10 מיליון שקל). אך הדובדבן שהפך את השניים למולטי־מיליונרים הוא מנגנון בונוס שמעניק לכל אחד מהם 5% מהרווח השנתי של החברה (לפני מס) על כל שקל שהחברה מרוויחה מעל ל־10 מיליון שקל. בנוסף, הם זכאים לדמי הסתגלות במועד סיום העסקתם (בשווי שכר הברוטו והתנאים הנלווים) לתקופה של 4 חודשים.

יש לציין כי טיוטת הסכם ההעסקה החדש שהתגבש מול שמריך ונויברגר היתה שונה בתכלית וכללה בעיקר תגמול באופציות. אלא שהשניים מכחישים כי עזיבתם קשורה למנגנון התגמול הצנוע יותר שהוצע להם.

למעשה, כאשר רכש ברקת את השליטה בבית ההשקעות בדיוק לפני שנתיים, היה זה אך צפוי שהמנכ"לים המשותפים יסיימו את תפקידם. אלא שברקת ביקש מהם להישאר לפחות עד סוף תקופת החוזה לנוכח חוסר ניסיונו בשוק ההון.

רמז ושמו מימוש

בכל מקרה, ברקת הבין היטב שיהיה עליו לטפל בשכר המופלג שממנו נהנתה במשך שנים שדרת הניהול הענפה של בית ההשקעות - שכללה מלבד צמד המנכ"לים גם את מנכ"ל החברה־הבת דש, קובי לוינסון, שעזב במפתיע בסוף 2010. מחליפו, ידין ענתבי, כבר זכה להסכם שכר צנוע בהרבה שלא כלל אחוז מרווחי החברה. גם המינוי האחרון של ברקת, דן פנחסי שהחליף את אורן חנוכה כמנכ"ל חברת הגמל, זכה להסכם שכר צנוע בהרבה מזה של קודמו.

רמז עבה לכוונתם של שמריך ונויברגר לעזוב את תפקידם הגיע לפני כשבועיים, עת מימשו השניים את יתרת אחזקותיהם בבית ההשקעות (2%) באמצעות מימוש אופציית מכר שהקנה להם ברקת עת רכש את השליטה בבית ההשקעות. השניים גרפו מהמימוש 18 מיליון שקל כאשר מכרו לברקת את מניותיהם במחיר הגבוה ב־47% ממחיר השוק. שנתיים קודם לכן, עם השלמת השליטה של ברקת, מכרו לו השניים כ־6% נוספים מאחזקותיהם ושלשלו לכיסם סכום עתק של 56 מיליון שקל. ב־8 שנות הניהול של שמריך ונויברגר הם משכו שכר בעלות כוללת של 66.7 מיליון שקל.

את המחצית הראשונה של 2011 סגר דש איפקס עם רווח של 55 מיליון שקל, שמקורו בעיקר מרווח חשבונאי שנבע מרכישת מלוא האחזקות בחברת אינדקס ומרכישת תכלית. גם אם המחצית השנייה של 2011 תהיה חלשה ואף תגרור הפסד, הצמד עשוי לגרוף שכר בעלות של יותר מ־3 מיליון שקל. סכום התגמול המצרפי עומד על 144 מיליון שקל, לא כולל את הדיבידנדים שמשכו השניים - כך שבסך הכל עשו נויברגר ושמריך לביתם, לפי הערכות, כ־200 מיליון שקל.

לכתבה באנגלית לחץ כאן

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

35.
בונוסים ?
אם הבנתי נכון, הציפייה בעת חתימת ההסכם הייתה לרווח של 10 מ' ש"ח לשנה, ומעבר לכך יש להם בונוסים חריגים ? והדיווח שבשנה שעברה הרווח היה 55 מ' ש"ח ? הם עמדו במטלות שלהם ? אז תשלמו להם את ההסכם. אם אתם רוצים להפסיק את ההתקשרות, יש לזה עלויות כמו בכל מקום. וכל זה לא קשור להפסדים בהשקעות שלנו בדש. הם את דמי הניהול גובים, ואנחנו הפראיירים שהסכמנו וחתמנו, אז גם את זה נכבד.
שאול  |  03.10.11
34.
שיהיה להם לבריאות אבל... אני "יורדת"
אני בעלת 2.5 תארים אקדמאיים, אני אדם מחנך בישראל, אני מעניקה לתלמידי יסודי, לנוער ולמתבגרים הזויים- חום, תמיכה, ערכים, ידע. אני מתרוצצת, מכינה, טלפונים ומיילים בשעות-לא שעות. ואני לא רוצה לספר לכם כמה אני מרוויחה כי אתם לא תאמינו.גם אני לא מאמינה למציאות השחורה. אני מאוד שוקלת לעזוב את הארץ. וכן, יש לאן. זו לא הארץ לה פיללתי, זו לא הארץ עליה התחנכתי, נמאס לי להאבק, להצטמצם ולראות את כל העוולות. מדינה יפה, מזג אויר נפלא, אך טימטום מערכות כולל. נמאס לי.
זו האמת שלי- מיואשת , צפון רחוק רחוק (מגדרה-חדרה ה"מרכז)  |  03.10.11
32.
להגביל בחוק את שכר הבכירים החמדנים.
חוסר האמון בשוק ההון ובכל המעורבים בו הביא את החוסכים להבריח כספים ולהשקיע בנדל"ן. שם רואים את הסחורה וניתן לפקח עליה. כתוצאה מכך מחירי הנדל"ן טסו באופן בלתי סביר. השיטה הזו שפוגעת באמון הציבור בשוק ההון עוד עלולה למוטט אותנו. חייבים רגולציה רחבה ואכיפה דקדקנית.
ביצועים כושלים ושכר בעננים  |  03.10.11
לכל התגובות