אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נציגי המתמחים ייפגשו היום עם ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר צילום: אריאל בשור

נציגי המתמחים ייפגשו היום עם ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר

המשבר במערכת הבריאות נדחה ביומיים: המתמחים והאוצר ינהלו מו"מ אינטנסיבי במשך 48 שעות, זאת כחלק מהשהיית ההתפטרות עליה הוחלט אמש

04.10.2011, 09:48 | מיקי פלד

היום בצהריים ייפגשו נציגי המתמחים, ההסתדרות הרפואית, משרד הבריאות ומשרד האוצר לסבב שיחות ראשון כחלק מההשהייה של ההתפטרות ב-48 שעות עליה הוחלט אמש בבית הדין הארצי לעבודה. מלבד זאת, נכון לשעה זו הפעילות בבתי החולים מתנהלת כסדרה.

נשיאת בית הדין הארצי לעבודה נילי ארד החליטה אמש כי המתמחים והאוצר ינהלו מו"מ אינטנסיבי במשך 48 שעות וההתפטרות תוקפא בינתיים. היא אישרה בכך את הצעת המתמחים שהגיעה לשולחנה קודם לכן בדבר המתווה לפיתרון הסכסוך. מוקדם יותר הציעה נשיאת בית הדין, השופטת נילי ארד, לדחות ב-10 ימים את ההתפטרות.

בהחלטת הנשיאה נאמר כי "בתקופת ההידברות בין הצדדים יושעו מכתבי ההתפטרות". עוד הובהר כי "ביום חמישי 6.10.11 בשעה 10:00 יגישו הצדדים לבית דין זה הודעה בכתב בה ידווחו על התקדמות המגעים ביניהם".

 

נציגי משרדי האוצר והבריאות, יחד עם נציגי ההסתדרות הרפואית והמתמחים, קיימו פגישה בלשכתה של נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, נילי ארד, אשר ניסתה לשכנע את הצדדים להסכים להליך גישור שבו יידונו דרישות המתמחים - ובינתיים ישעו את מכתבי הפיטורים.

ראוי לציין כי בכל מקרה, נציגי המתמחים לא יכולים להבטיח כי אכן כל רופא ישהה את מכתב ההתפטרות - שכן מדובר בהחלטה אישית של כל רופא ורופא. מחלקות בתי החולים לא יכניסו לתוקף את מכתבי ההתפטרות שהוגוש, אלא אם כן רופא ידרוש זאת בצורה מפורשת.

הדירוג יתבצע כך שבאותן מחלקות שבהן מעל 50% מהמתמחים הגישו מכתבי התפטרות, רק שליש מהמכתבים ימומשו השבוע, עוד שליש בחודש הבא והשליש האחרון בעוד חודשיים. זאת, כדי למנוע את הזעזוע במערכת כתוצאה מהעובדה שכ-75% מ-735 המכתבים אמורים להיכנס לתוקף השבוע.

דעה מחכים לליצמן סגן שר הבריאות יכול למנוע את התפטרות המתמחים, אך הוא חושש שדרישה להגדיל את תקציב משרדו תציף שאלות קשות על סדרי העדיפויות במדינה ד"ר אילן גל, 3 תגובותלכתבה המלאה

מוקדם יותר אמש הסתיימה עוד פגישה בין נציגי המתמחים, ההסתדרות הרפואית, משרד הבריאות ומשרד האוצר ללא הסכמות. בהתחלה היה נראה כי הצדדים יצליחו להגיע להבנות, אולם בסופו של דבר הסירוב המוחלט של משרדי האוצר והבריאות לפתיחה מחודשת של מסגרת ההסכם, והדרישה המוחלטת של המתמחים לפתוח אותו הובילו לדו שיח של חירשים.

המתמחים הציגו בפגישה דרישות למימון הסעות וקביעת תעריפי שעה מיוחדים למתמחים בהתמחות-על (התמחות שנייה לאחר קבלת תואר מומחה), שנשמעו סבירות יחסית, אך לאחר שהעלו שוב את הדרישה לקיצור משך ההסכם ל-3 עד 4 שנים, במקום 8 היום, כל שאר המשתתפים, כולל ההסתדרותה הרפואית, סירבו למהלך וכך התפוצצה הפגישה.

נוסף שלא עזר להרגיע את המתמחים הוא הצעתו של סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בפגישה שלו אמש עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לזרז את הכנסתם של רופאים שלמדו בחו"ל (במדינות איחוד האירופי) לתוך בתי החולים בישראל גם ללא בחינת הסמכה. צעד שכזה עשוי להכניס בתוך תקופה קצרה יחסית כ-300 רופאים למערכת, אם כי מדובר ברוב המקרים בישראלים שגם כך מעוניינים לעבוד בישראל והיו ניגשים לבחינות. למחזור האחרון של בחינות אלו, שהתקיים בתחילת השנה, ניגשו מעל 700 רופאים, כאשר 20% מהם לא עברו את המבחן.

לפני 3 חודשים, ללא קשר למשבר הרופאים, מינה ליצמן ועדה שתדון בבחינות ההסמכה של הרופאים מהאיחוד האירופי, לאור ביקורת רבה מצד הרופאים על המבחן, ועתה הוא יקרא לזירוז מסקנותיה. בנוסף, הצעה אחרת שהעלה ליצמן היא לאשר לרופאים לעבוד עד גיל 70 במקום 67, אולם כאן מדובר בשינוי מינורי שלא ישפיע על תפקוד מערכת הבריאות במשבר. 

תגיות