אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוקם מאגר מהנדסים לבדיקת עמידות בתים ברעידת אדמה

יוקם מאגר מהנדסים לבדיקת עמידות בתים ברעידת אדמה

פיקוד העורף ואיגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות מתכננים סדרת השתלמויות וקורסים להכשרת מהנדסים לבדיקת מבנים לפני ואחרי רעידת אדמה

04.10.2011, 10:39 | שי פאוזנר

פיקוד העורף ואיגוד המהנדסים לבנייה ותשתיות מתכננים סדרת השתלמויות וקורסים להכשרת מהנדסים, לבדיקת עמידותם של מבנים לפני ואחרי רעידת אדמה. לאחר ההשתלמויות יוקם מאגר של מהנדסים שתפקידם יהיה לבדוק את מצב המבנים לאחר רעידת האדמה ולקבוע האם ניתן להמשיך להתגורר בהם, או שיש לשפצם או להרסם.

במקביל, ההכשרה תעניק לאותם מהנדסים את הכלים לבחון עמידות מבנים קיימים לרעידות אדמה, וזאת במסגרת בדיקות שעורכות רשויות מקומיות או חברות שמחזיקות בצבר של נכסים. במקביל מקיים האיגוד בקביעות קורסים למהנדסי תמ"א 38, שבהם כבר הוכשרו 180 מהנדסים כמומחים לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה.

עוד נמסר מהאיגוד כי גופים עסקיים שונים רשמו לקורסים מהנדסים שלהם. כך למשל בנק לאומי, המחזיק בעשרות נכסים ברחבי הארץ וישלח 25 מהנדסים במטרה להיערך לרעידת אדמה ולאפשר חזרה מהירה של הבנק לשגרה במקרה של הרס נכסים.

דני מריאן, יו"ר איגוד המהנדסים, מסביר כי "אחת הסכנות הגדולות של רעידות אדמה היא מבנים שייוותרו עומדים בשטח, שהדיירים שלהם מתפתים לחזור להתגורר בהם מבלי לדעת שהמבנה מהווה סכנת חיים". ד"ר אדי ליבוביץ, יו"ר התא להנדסה סיסמית באיגוד המהנדסים, אמר: "המאגר יכלול עם השלמתו מאות מהנדסים מכל רחבי הארץ, שבשעת חירום יהיו ערוכים לבדיקה מהירה של המבנים לצורך בדיקת מצבם ההנדסי, ואפשרות האכלוס והשימוש בהם. ההכשרות יאפשרו לאותם חברים במאגר לפעול במסגרת הרשויות המקומיות לסקירת עמידותם של מבנים ברעידות אדמה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
תגובה ל-4
הוספת 2.5 קומות לבניין של 4 קומות לא בהכרח פוגעת בחיזוקו בפני רעידת אדמה,הכול תלוי בתכנון של האדריכל ולפי הקורות תמיכה שהוא מציב,ועובדה שהיום יש הרבה מאוד בקשות לחיזוק המבנים בפני רעידות אדמה ( תמ"א 38 ) ושום פרוייקט לא מאושר בעיריית תל אביב.לא רק זה אלא העירייה לא אוהבת בכלל את התמ"א כי החיזוק והתוספות יקרים לכל בניין ושמגיע יזם/קבלן עם תוכנית לא מרוצים מהתוכנית ומוצאים תירוץ איך לעכב .יש יזמים/קבלנים הרוצים לטובת שיפור פני העיר ,שיפור איכות חיי המגורים, וההשקעה נופלת על היזם/קבלן ועדייין התוכנית לא מאושרת ומעוקבת מסיבות לא ברורות למרות התכנון של האדריכל העונה לצרכים ולדרישות של התמ"א ואפילו מעבר
בוריס חנימוב , תל אביב  |  06.10.11
4.
לחזק את מספר 3- לא רק שאין תקן
יש בעיה קשה, של הוספת קומות כל עוד רק מבצעים חיזוק, זה לא יכול להזיק כ"כ אבל כשמעמיסים על החיזוק 2.5 קומות , לא ברור האם יש תועלת זה נכון שזה יותר פרקטי מפינוי בינוי שלא אפשרי בכל מקום אבל זה רחוק מלהיות מושלם הבנינים יהיו יפים יותר , אבל אין לדעת אם אמידים יותר
א  |  04.10.11
2.
הכי חשוב לדאוג למשפחה לאוהל
להכין ערכת השרדות הכוללת אוהל, מים, ערכת בישול, כלי בישול בסיסיים, ציוד דייג, כלי עבודה, ציוד שינה, שימורים ביגוד בסיסי. לאכסן במכונית בבגאז'. החשבון פשוט: שליש מהיממה בעבודה, שליש בשינה, שליש פנאי. סיכוי של בין שליש לשני שליש לשרוד, תלוי איך מצב המבנה בבית ובעבודה. רולטת אמא אדמה.
ארז גרינברג  |  04.10.11