אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אורד דחתה פרעון הלוואה של 10 מיליון שקל לקרן פלנוס צילום: אוראל כהן

אורד דחתה פרעון הלוואה של 10 מיליון שקל לקרן פלנוס

בתקופה האחרונה נקלעה אורד, הנמצאת בבעלות משפחת אדורם וקרן שמרוק, למצוקה על רקע ההרעה בפעילותה של החברה הבת אפסק, העוסקת בפרויקטים של מערכות חשמל

03.10.2011, 19:24 | ניר צליק
בתקופה האחרונה נקלעה אורד, הנמצאת בבעלות משפחת אדורם וקרן שמרוק, למצוקה על רקע ההרעה בפעילותה של החברה הבת אפסק, העוסקת בפרויקטים של מערכות חשמל. בעקבות אותה הרעה, נאלצה אורד לדחות תשלום של 10 מיליון שקל לקרן פלנוס, שהלוותה כספים לחברה בתחילת 2010, בהיקף של 60 מיליון שקל. כך, על פי דיווח שפורסם היום (ב').

מעשית, הלוואה זו ניתנה לחברה בעיקר במטרה להחזיר לקרן הלוואה קודמת, של 35 מיליון שקל, שניתנה לה בשנת 2008 למטרת רכישת פעילותה של אפסק, החברה הבת, כאשר תנאי ההלוואה החדשים דומים לתנאי ההלוואה הקודמים, וההלוואה נושאת ריבית של כ-7%. אורד גם חתמה על הסכם הלוואה עם קרן המנוף אוריגו, כאשר הקרן העניקה לה קו אשראי של 45 מיליון שקל ובנוסף הזרימה לה 20 מיליון שקל בתמורה ל-16.6% מהחברה הבת, אפסק.

על רקע המצב הקשה בחברה, הוחלט להתחיל בתוכנית קיצוצים, שצפויה לחסוך לחברה כ-6 מיליון שקלים בהוצאות השנתיות, כאשר בשלב הראשון יופחת לעובדים מדרגי ביניים ומעלה כ-10%-15% משכרם וייתכן כי בהמשך תצטרך החברה להיפרד מחלק מעובדיה. ככל הנראה, החברה תצטרך להגיע גם להסכם עם מחזיקי איגרות החוב שלה, כאשר במהלך השנה הקרובה היא תצטרך לשלם כ-85 מיליון שקל. לפני מחזיקי איגרות החוב בסדר בעלי החובות נמצאות קרן פלנוס וקרן אוריגו, כאשר לאוריגו העניקה החברה שעבוד של כלל נכסיה ואילו לפלנוס העניקה החברה שעבוד של כ-61% על מניות אפסק ועל 6% ממניות אורד.

נכון לסוף הרבעון היו בקופתה של אורד כ-40 מיליון שקלים בלבד. את המחצית הראשונה של 2011 סיימה החברה עם הכנסות של 150.3 מיליון שקל לעומת 241.8 מיליון שקל במחצית השנה הראשונה של 2010, כאשר ההפסד הסתכם ב-57.7 מיליון שקל לעומת הפסד של 12.1 מיליון שקל בתקופה המקבילה.

עיקר הירידה בהכנסות נבעה מירידה בפעילות השליטה והבקרה המבוצעת בעיקרה על ידי החברה הבת אפסק, כאשר גם העלייה בהפסד נגרמה מפעילותה של החברה הבת, אפסק, שגרמה להפסד של 49 מיליון שקל מתוך הפסד זה, בעקבות הפסד נקי של 31.4 מיליון שקל ומחיקת מוניטין של 17.4 מיליון שקל. החברה השתמשה ב-25.4 מיליון שקל למימון פעילותה השוטפת במחצית השנה הראשונה של 2011. אפסק עצמה כבר הגיע להסדר עם מחזיקי איגרות החוב של החברה, באפריל 2011, לפרישת התשלומים למחזיקי איגרות החוב לתקופה ארוכה יותר, תמורת העלאה בשיעור הריבית.

תגיות