אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קשר משפחתי: רוזנברג והמרמן מחפשים גושפנקא צילום: shutterstock

קשר משפחתי: רוזנברג והמרמן מחפשים גושפנקא

בעלי השליטה בר.ה טכנולוגיות יזדקקו לחסדי אקסלנס לאישור מחדש של שכרם

04.10.2011, 07:44 | אסף גילעם

עשור שלם חלף מאז הפעם האחרונה שבה אושרו הסכמי העסקה של בעלי השליטה בחברת ר.ה טכנולוגיות, יעקב רוזנברג (39.5%) וגדליה המרמן (35.7%). אולם כעת מחייב אותם תיקון 16 לחוק החברות להביא את הסכמי ההעסקה שלהם ושל בני משפחתם המכהנים בדירקטוריון לאישור מחדש בעוד כחודש.

לפי תיקון 16, שנכנס לתוקף במאי האחרון, כל ההתקשרויות הנוגעות לתנאי ההעסקה של בעלי השליטה בחברה וקרובי משפחתם חייבות לבוא לאישור ועדת הביקורת, הדירקטוריון ואסיפת בעלי המניות של החברה בתוך שלוש שנים ממועד אישורן האחרון או עד ל־15 בנובמבר 2011 לכל המאוחר.

האתגר: ר.ה טכנולוגיות, שעוסקת בייצור מערכות אלקטרוניות ומעגלים מודפסים, ספגה במחצית הראשונה של 2011 הפסד של 13.8 מיליון שקל - שמחק לחלוטין את רווחי 2010. למרות זאת, בעלי השליטה נהנים מחבילות שכר גבוהות: יעקב רוזנברג, יו"ר הדירקטוריון, זוכה לשכר בעלות של 251 אלף שקל בחודש, וגדליה המרמן נהנה מ־135.5 אלף שקל בחודש מתוקף תפקידו כמנכ"ל החברה. שושנה רוזנברג, מנכ"לית החברה־הבת ר. מטל מכלולים ואשתו של יעקב רוזנברג, זוכה לשכר חודשי בעלות של 84 אלף שקל, ואילו בנם של יעקב ושושנה, מורן, שמונה במאי האחרון למנכ"ל החברה־הבת ש.ל.פ, זוכה לכ־20 אלף שקל בחודש.

בהסכם החדש רוצים בעלי השליטה להעלות את שכרו של מורן ל־27.5 אלף שקל, וזאת לאחר כחצי שנה בלבד מאז מינויו. עלות שכרם של ארבעת הבכירים מסתכמת בכ־7.3 מיליון שקל בשנה, וכוללת גם דמי שכירות של 2.6 מיליון שקל בגין נכס שמושכר לחברה.

הוויתור: בהסכמי העסקה החדשים של יעקב ושושנה רוזנברג ושל גדליה המרמן, מוותרים השלושה לראשונה על העלאה שנתית של 5% לשכרם מעבר להצמדה למדד, שממנה נהנו מאז הנפקת החברה בשנת 2000. כמו כן, מנגנון המענק השנתי של יעקב יותאם, כך שיהיה זכאי למענק רק אם החברה תרוויח יותר ממיליון דולר, ושיעור המענק כאחוז מהרווח יופחת.

ההכרעה: ב־24 באוקטובר תתכנס אסיפת בעלי המניות להצביע על אישור הסכמי ההעסקה, ובעלי השליטה יידרשו לקבל את תמיכתם של מרבית בעלי מניות המיעוט ובראשם בית ההשקעות אקסלנס, שמחזיק ב־8% ממניות החברה, כאשר סך אחזקות בעלי המיעוט עומד על 21.5% בלבד.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
עומר
ראשית , מיצווה לבא לאספה ולא לשלוח כתב הצבעה אלא לבא ולהפגין נוכחות. אני באמת שואל את עצמי האם אין גבול לחוצפה של בעלי השליטה ולאוזלת היד של הרשות ועל אקסלנס שמנהלת את כספנו אין בכלל מה להגיד פרט לעובדה שבאם לא יתנגדו צריך לנהל נגדה קמפיין כמו נגד תנובה ולהוציא משם את כל הכספים. לתשומת לבך דוד ברוך!
המיבחן של אקסלנס  |  04.10.11
2.
גושפנקא? הצחקתם אותי!
איזה גושפנקא יכולים לקבל מנהלים כושלים בשכר שערוריתי?! איזה תביעה תקבל אקסלנס באם תאשר?! ומה עם הדירקטורים ששכר בעלים של חצי מיליון ש"ח בחודש! נראה להם הולם ראוי וללא תחליפים?! ועוד קושייה קטנה- מה תפקידה של הרשות, לפחות בסוגיית הליכי קבלת החלטות בחברה והדחצים?
אבי- בעל מניות  |  04.10.11