אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחירי הדיור להשכרה עלו ב-40% בעשור - ומשרד הפנים מתכנן לאשר פיצול דירות צילום: תומי הרפז

מחירי הדיור להשכרה עלו ב-40% בעשור - ומשרד הפנים מתכנן לאשר פיצול דירות

כך נראה אימוץ ראשון של המלצת טרכטנברג – הממשלה תאפשר לפצל דירות רק אם 75% מהדיירים יסכימו. לפי מחקר משרד הפנים, רק 17% מיחידות הדיור שנבנו בעשור האחרון הן בנות 3 חדרים ומטה

04.10.2011, 11:45 | שי פאוזנר

ברוח המלצה בתחום זה של ועדת טרכטנברג, החליטה היום (ג') המועצה הארצית לתכנון ובנייה, בראשות מנכ"ל משרד הפנים, עמרם קלעג'י, להמליץ לשר הפנים לחתום על תקנות המאפשרות פיצול דירות.

מדובר באפשרות לפצל דירות קיימות ולפצל דירות שטרם נבנו בתוכניות בנייה שאושרו. הצורך לפצל דירות, אומרים במשרד הפנים, עלה הן בשל העלייה במחירי הדיור והן בשל מצוקת הדיור בישראל.

עם זאת, ולמרות הרוח החיובית העולה מההמלצה, אחד התנאים המרכזיים שבולטים בהמלצה לפיצול הוא קבלת אישור לביצוע הפיצול מ-75% מבעלי הקרקע בבניין. כלומר – הסכמת שכנים לביצועו. כשבוחנים את מה שקורה בתחום זה בפרויקטים של התחדשות עירונית – פינוי בינוי ותמ"א 38, שנתקעים כמעט תמיד בשל התנגדות שכנים, ניתן להעריך כי בכך קטנו מאוד הסיכויים שנראה מיידית פיצול המוני של דירות.

בנוסף לתנאי זה, הוספו להחלטה תנאים לפיהם הפיצול יהיה על פי החלטות הוועדה המקומית לתכנון ובנייה שתקבל סמכות למשך 5 שנים למתן היתר לפצל דירות קיימות לדירות קטנות, שלא יהיו יותר קטנות מ- 30 מ"ר. כמו כן, ניתן יהיה לפצל 20% מהדירות בתכנון ממשלתי שאושרו וטרם מומשו באמצעות הליך מקוצר בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה. ההמלצה תהפוך להחלטה לביצוע רק לאחר חתימת שר הפנים אלי ישי.

ההחלטה מתבססת על נתוני מחקר שביצע המשרד. לפי המחקר, בעשור האחרון חלה התייקרות במחירי הדיור להשכרה בשיעור של 40% , כאשר עלויות השכרה לתוספת חדר מעל 3 חדרים הינה בשיעור ניכר. עוד חושף המשרד כי בעשור האחרון חלה עלייה בגודל הדירות שנבנו, כאשר מגודל מקסימלי של 140 מ"ר גודל הדירות עלה ל-200 מ"ר. ההבדל נובע הן מהעלייה בסטנדרטים בבנייה והגדלת שטחי השירות והן בשל מדיניות הרשויות המקומיות המעודדות בניית יחידות דיור גדולות במטרה למשוך אוכלוסיות חזקות. בנוסף, על פי הנתונים, רק 17% מיחידות הדיור שנבנו בעשור האחרון הנן בנות 3 חדרים ומטה כאשר יתרת הדירות הנן בנות 4-6 חדרים.

מחקר משרד הפנים מצביע על מגמה של גידול בשיעור משקי הבית הקטנים 1-2 דיירים ( זוג מבוגרים, משפחות חד הוריות ורווקים), לדוגמא: בתל אביב וחיפה כ- 70% - 60% ממשקי הבית הינם בני 2 נפשות ואף בירושלים כ- 37% משקי הבית הינם בי 2 נפשות. לאור זאת עולה הצורך בבניית יחידות דיור קטנות בכל הארץ.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
אין כזה דבר פיצול דירות. חסרי דיור יש ויש ויש.
יש לי דירה שלושה חדרים ברחוב שקט בת"א. שטח 96 מ"ר. בעבר שימשה הדירה למגורי משפחה. רכשתי את הדירה במצב מוזנח בסכום של 1.700.000 ש"ח השקעתי בדירה 240.000 ש"ח נוספים . פרקתי הכול ועשיתי חדש. היום הדירה נשארה דירת שלושה חדרים. כניסה ראשית בדלת פלדה בטיחותית. כל חדר 30 מ"ר. לכל חדר דלת כניסה מהודרת מעץ מלא. לדלת נעילה פשוטה במפתח אפס. בכל חדר חדר מקלחת 4 מ"ר כולל כיור אסלה מקלחת מיקום מכונת כביסה ונטה איכותית וחזקה. לכל חדר חלון בגודל מטר ועשרים על מטר ועשרים עם רשת נגד חרקים. מזגן חדיש וחסכוני. לכל חדר חיווט ל 4 רמקולים מערכת חשמל בטיחותית כולל מונה. ארון תקשורת. שיבר ומונה מים. סה"כ 26 מ"ר בכל חדר מרחב מחייה לשימוש אדם יחיד. ועוד 4 מ"ר לשימוש סניטרי. כל חדר מושכר אך ורק ליחיד\ה. בסך 2500 ש"ח לא כולל חשמל מים . סה"כ 3 נפשות. וכולם עושים שימוש בחדר מטבח ששטחו 6 מ"ר. כולם גרים באושר ואושר. אין עירייה משרד פנים. ונשיא סוריה שיכולים לבוא בטענות. השוכרים שותפים. אני משלם את חשבונות החשמל,מים,גז וכל שוכר משלם לי חלקו ששילמתי ע"פ המונים בחדר אחת לחודשיים. הדבר היחידי שקצת קצת מפריע הוא שאסור שיהיה בכל חדר ארון קטן וכיור שישמשו מטבחון מה שהיה גורם לפרטיות מוחלטת. אבל במקרה שכזה יבואו עלי צרות צרורות שאז יקראו לזה דירה מחולקת יעשו משפטים קנסות מס השבחה כאילו יש לי שלוש דירות במקום אחת - רק בגלל איזה מטבחון. אז הרכבתי את הארון והכיור בחדר משלהם. ואני גאה בעצמי שתרמתי לציבור. קניתי והשקעתי מכספי ומכספי משכנתה ועכשיו שאני רואה ושומע בכל יום כמה עצובים הצעירים שאין להם היכן לגור בשכר הוגן אני יכול לומר שאני אזרח אחלה. סה"כ 7500 ש"ח לחודש לפני 10 אחוזי מס הכנסה בעבור דירה המשמשת שלושה נפשות ונותנת להם תנאי מחייה מעולים. אחלה גבר אחלה יהודי אחלה אזרח זה מה שאני. ולגמרי לא חובב עשירים כמו ראש העיר. אה אגב - לא העברתי קווי מים וחשמל על קירות הבניין החיצונים. אני לא מפריע לתשתיות שהרי קודם לרכישתי גרו בדירה ארבעה בני משפחה אחת. אני לא תופס יותר משני מקומות חניה ברחוב המותרים לדירה כיוון שאני דואג שאחד השוכרים יהיה בלי רכב ויצהיר שאין לו רכב ושלא יבקש תו חנייה כל תקופת השכירות. והדיירים לגמרי לא חריגים. אחלה סידור. מעולה . בומבה.
רפאל , תל אביב  |  04.10.11
לכל התגובות