אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דג הזהב של גלעד אלטשולר

דג הזהב של גלעד אלטשולר

העובד לשעבר ששבר את השוק הקוריאני

06.10.2011, 10:13 | שי אספריל

ב־2005 התקשר גלעד אלטשולר לחבר בשם אמנון ריפטין, והציע לו להקים יחד חברת מסחר ממוחשב. ריפטין, בוגר ממר"ם ובימים ההם מתכנת בכיר ב־FMR, הסכים. הוא הביא איתו את רם שריג, פקודו בממר"ם שעבד איתו ב־FMR, וחבר לאלטשולר ולשותפו קלמן שחם (בכובעם כאנשי עסקים פרטיים). הארבעה גייסו את עומר גזית, סוחר לשעבר בפאי פיננסים שהובא כדי לפתח מודלים מתמטיים למסחר, וקבעו את משרדיהם בכיכר המדינה, מאחורי דלת שחורה. החברה שהוקמה בימים ההם נקראה מיה־דן (על שם ילדיו של ריפטין); מאוחר יותר שונה השם לגולדפיש.

גולדפיש התחילה לבצע מסחר באופציות בבורסת סיאול, שם נסחרות כיום כ־15 מיליון אופציות ביום (פי 50 מאשר בישראל). גורמים בשוק ההון מספרים כי אחת הסיבות שבזכותן הצליח ריפטין להרוויח כסף בסיאול היא העובדה שעל בסיס ניסיונו כמתכנת ב־FMR, הוא הצליח להקים תשתית טכנולוגית שתתחבר ישירות למחשבי הבורסה ולא תעבור דרך מתווך נוסף שיפיץ את המידע. באופן זה הצליחה גולדפיש לזהות עיוותים בשערי האופציות כמה מאיות שנייה לפני שחקנים אחרים. לפי הערכות, היתרון הטכנולוגי הזה הביא את גולדפיש להרוויח בכל אחת מהשנים האחרונות מיליוני דולרים משוקי האופציות הקוריאני והטייוואני, וכן משוק האופציות על מדד ת"א־25 בתל אביב, שבו היא נחשבת אחד השחקנים המרכזיים.

במקביל להקמת גולדפיש, חברו ריפטין ובית ההשקעות אלטשולר שחם לעדי מרום ורום כץ, לשעבר אנשי שיווק בגאון בית השקעות, והקימו את חברת טרייד וואן, היושבת במשרדי גולדפיש. טרייד וואן הוגדרה כחברת תוכנה הפונה לסוחרי יום המעוניינים לסחור בבורסה באמצעים מתקדמים יותר מאשר המסחר האינטרנטי שהבנקים בישראל מאפשרים. גם גולדפיש משתמשת בתשתית הפצת המידע של טרייד וואן, אם כי זמן התגובה של התוכנה שלה מהיר משמעותית מזמן התגובה של כל סוחר יום שיישב בבית ויוריד את התוכנה אל מחשבו האישי.

גורמים רבים בשוק אינם אוהבים את העובדה שבעליה של טרייד וואן, חברת הפצת מידע שמחוברת למחשבי הבורסה, הם גם הבעלים של גולדפיש, הסוחרת באותה בורסה. לדבריהם, הדבר מעניק לגולדפיש את האפשרות לקבל מידע מהר יותר מאשר מתחריה, הנזקקים לשירותי הפצת המידע של סיברון ו־FMR. הבעלות הזאת גורמת לכך שחלק ממתחרי גולדפיש מעדיפים שלא לסחור באמצעות התשתית של טרייד וואן. "אני לא אשתמש בתשתית של ריפטין, כי תהיה לו האפשרות הטכנית לראות את הפקודות שאני משגר", אומר בעלים של אחת החברות המתחרות. "אני לא אומר שגולדפיש יעשו את זה, יכול להיות שהם חבר'ה ישרים, אבל כיוון שהאפשרות הטכנית קיימת וכיוון שזה שוק תחרותי, אני לא אפעל דרכם". ריפטין מסר בתגובה כי יש הפרדה מוחלטת בין המידע הקיים בטרייד וואן לזה שקיים בגולדפיש.

בשל ההצלחה במזרח ובישראל, החליטו בעלי המניות של גולדפיש לבצע תכנון מס שיעניק להם פטורים נדיבים בכל שנה. ב־2011 אוגדה גולדפיש כקרן גידור, כאשר ריפטין הוא השותף המנהל בה, ואילו שאר השותפים מוגדרים כשותפים פסיביים. משמעות הדבר היא שבעת משיכת רווחים, רק ריפטין, השותף המנהל, משלם מס מלא (מס חברות ודיבידנד) בגובה של 44%; שאר השותפים - בהם כאלה שהקימו את החברה ופיתחו את עסקיה, דוגמת גלעד אלטשולר, קלמן שחם ושחר גזית - נהנים משיעורי מס מופחתים שנעים סביב 25%.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
בעצם, אין כאן שיוויון הזדמנויות, אלא "עבודה בעיניים" על המתחרים אחרים,שלהם אין את
אותה יכולת טכנולוגית... זה דומה לשני אנשים שרואים אותה תוכנית טלויזיה "בו זמנית" (=נאמר תחרת טריוויה), והאחד כבר יודע את התשובה...והשני עדיין לא.... אם להיות לא נחמד, יש כאן "סוג של הונאה"....
האופציונר שהדליק את הנר  |  08.10.11
לכל התגובות