אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
של מי ה-WiFi הזה בכלל? צילום מסך: WifiTracl

של מי ה-WiFi הזה בכלל?

טרול פטנטים תובע מלונות ובתי קפה שמציעים ללקוחות את החיבור האלחוטי, בטענה להפרת פטנטים הקשורים אליו. כרגע הגולשים הפרטיים לא על הכוונת

05.10.2011, 12:01 | יוסי גורביץ
WiFi, חיבור אלחוטי לרשת, הפך לנפוץ מאוד בשנים האחרונות. אבל עכשיו טוענת חברה מדלאוור בשם Innovatio IP Ventures שיש לה פטנטים על WiFi, וכל מי שמשתמש בשירות ללא תשלום מפר אותם וצפוי לתביעה-  כך דיווח השבוע הבלוג Techdirt.

אינובטיו נחשבת ל"טרול פטנטים" - חברה לא-יצרנית שהוציאה או רכשה פטנטים על מנת להשתמש בהם בתביעות. היא טוענת שהפטנטים שלה מכסים כל שימוש ב-WiFi, והספיקה עד כה לתבוע בתי קפה, מסעדות, מלונות ומכולות(!) שהציעו חיבור למשתמשים שלהם. אף על פי שלעתים תובעת החברה מלונות השייכים לרשת גדולה, כמו מריוט, בדרך כלל היא מעדיפה להתמקד בעסקים קטנים – בתי קפה ומסעדות שאינם מסונפים לרשת גדולה.

במקרים רבים, אינובטיו דורשת מהעסקים הללו סכומים קטנים יחסית – בין 2,300 ל-5,000 דולר – שהם קטנים משמעותית מהסכומים שהעסקים יזדקקו להם כדי לנהל הגנה משפטית ראויה. הדבר מגדיל את הפיתוי לשלם לאינובטיו את הכסף שהיא רוצה ולא להגיע לבית משפט, עובדה שנראה שאינובטיו מודעת לה היטב.

עורכי הדין של החברה – Niro, Haller & Niro, חברה שייצגה בעבר לא מעט טרולי פטנטים – אמרו לבלוג Patent Examiner שאף שלהערכתם הפטנטים מכסים גם שימוש ברשת WiFi ביתית, החברה הגיעה "להחלטה אסטרטגית ועסקית" שלא לתבוע משתמשים ביתיים "בשלב זה". עם זאת, לדברי עורכי הדין, אינובטיו עשויה לעשות זאת בעתיד.

סיסקו ומוטורולה פנו בתגובה לבתי המשפט בארה"ב בבקשה לפסיקה הצהרתית שלפיהן המוצרים מתוצרתן אינם מפרים את הפטנטים של אינובטיו, כמו גם בדרישה לפסול את הפטנטים הללו.

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
חוקי הפטנטים (במיוחד אלו של ארה"ב) האנכרוניסטים הופכים למטרד יותר ויותר ומזיקים לקידמה
די אם נציין את החברות שרשמו פטנטים שנויים במחלוקת על רצפים בגנום האנושי ואת התופעה של patent trolling של חברות רבות שמנסות לתפוס טרמפ על הקלות הבלתי נסבלת של הפטנט ע"מ לתקוע מקלות בגלגלי המתחרים או סתם להוציא כמה ג'ובות לאלה שלא יכולים להרשות לעצמם הגנה משפטית. כל העסק הולך לקרוס בתוך כמה שנים, דרוש שינוי מהותי בחוקי הפטנטים.
אסף  |  05.10.11
לכל התגובות