אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרניות המותגים מעלות הילוך: גוצ'י וטיפאני תבעו בנקים סיניים כדי לחשוף זייפנים צילום: בלומברג

יצרניות המותגים מעלות הילוך: גוצ'י וטיפאני תבעו בנקים סיניים כדי לחשוף זייפנים

חברות היוקרה דרשו מביהמ"ש להקפיא את חשבונות הזייפנים בניו יורק; הפד חושש עתה להרגיז בנקים זרים

05.10.2011, 22:57 | רחל בית־אריה, בייג'ינג

חברות מותגי היוקרה גוצ'י וטיפאני נלחמות במרץ בזיופים הסיניים שמציפים את ארה"ב, ובדרך מטווחות את הבנקים הסיניים שבהם לטענתן מוחזקים חשבונות של החברות המזייפות - כך מדווחת סוכנות רויטרס.

שתי החברות עתרו בנפרד לבתי משפט בניו יורק וטענו כי בנק אוף צ'יינה, ICBC ובנק הסוחרים של סין, שלכולם סניפים בניו יורק, מחזיקים בהם חשבונות של החברות המזייפות. חברות היוקרה תבעו מהבנקים להקפיא את חשבונות החברות המזייפות ואף לחשוף בפניהן את פרטי החשבונות הללו. מי שמתנגד למהלך הוא דווקא הבנק הפדרלי המרכזי של מדינת ניו יורק, שחושש כי תביעות מסוג זה ישלחו מסר בלתי ידידותי לבנקים הזרים הרבים שלהם סניפים בעיר. על פי הפד, החוק לא מאפשר להשתמש בבנקים הזרים בעיר לאכיפת החוק האמריקאי.

לפי הערכות שונות, תעשיית הזיופים עולה לחברות היוקרה הבינלאומיות כ־3 מיליארד דולר בשנה. הזיופים מיוצרים ברובם במפעלים בסין, ובכל שוק במדינה ניתן למצוא מוצרים עם תוויות של גוצ'י, לואי ויטון או הרמס. אבל הזיופים מיוצאים גם מחוץ לגבולות סין ונמכרים בגלוי בארה"ב ובמדינות אחרות, בדרך כלל בכעשירית ממחיר המותגים האמיתיים. חברות שונות דיווחו כי תביעות בסין מסתיימות בדרך כלל ללא תוצאה, שכן החברות מצליחות להסתיר את נכסיהן ובתי המשפט המקומיים אינם אוהדים לתביעות של חברות זרות.

קבוצת גוצ'י תבעה בניו יורק חברות סיניות שהפיצו זיופים של המותגים שלה בארה"ב באמצעות חנויות מקוונות. הקבוצה, שבבעלותה המותגים גוצ'י, בוטגה ונטה, בלנסיאגה ואיב סאן לורן, זכתה ונפסקו לה 7.8 מיליון דולר פיצויים. על פי רויטרס, החברה הציגה ראיות כי לנתבעות יש חשבונות בבנקים הסיניים, ושופט ניו יורקי הורה לבנקים אלה למסור לגוצ'י מידע על החשבונות.

 

הבנקים מערערים על ההחלטה, והפד בניו יורק, כאמור, תומך בעמדתם. טיפאני, בינתיים, הגישה תביעה נפרדת בניסיון להרחיק מהשוק שלוש חברות שמייצרות חיקויים של התכשיטים שלה. בית המשפט בניו יורק הוציא צו מניעה נגד החברות, אולם בינתיים הפצת הזיופים נמשכת. הבנקים הסיניים טוענים כי אינם כפופים לחוקי מדינת ניו יורק הרלבנטיים במקרה זה, ושופט בניו יורק הורה לטיפאני להגיש את הבקשה למידע למטות הבנקים בסין, תחת חוקי אמנת האג. המאבק בזייפנים בבתי המשפט הסיניים נראה כרגע חסר סיכוי.

תגיות