אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הטכניון ומיקרוסופט יקימו מרכז מחקר משותף צילום: אלעד גרשגורן

הטכניון ומיקרוסופט יקימו מרכז מחקר משותף

המרכז, שיוקם בתוך המוסד החיפאי, יעסוק בתחומי המסחר האלקטרוני. מיקרוסופט תשקיע בו 1.5 מיליון דולר לאורך תקופה של 5 שנים

09.10.2011, 11:33 | ליאור בן דוד

הטכניון ומיקרוסופט, באמצעות חטיבת המחקר, חטיבת שירותי האונליין ומרכז המו"פ של ענקית התוכנה בישראל, הכריזו היום (א') על כוונתם להקים מרכז מחקר אקדמי משותף שיתמחה במחקר בתחום המסחר האלקטרוני. המרכז עתיד לקדם ולממן מחקר בסיסי בתחומים של בינה מלאכותית, תורת המשחקים, מדעי המחשב, כלכלה ופסיכולוגיה, תוך התמקדות בקשרים ביניהם ויישומם במסחר.

במסגרת שיתוף הפעולה, יעסקו חוקרי המרכז בין היתר בפרסום מקוון ובשימוש בענן וברשתות חברתיות לצורכי מסחר. מיקרוסופט תשקיע סכום של 1.5 מיליון דולר במהלך 5 שנות המחקר המשותף. המרכז, שימוקם בקמפוס הטכניון, הוא הפעילות הממוסדת הראשונה של חטיבת המחקר של מיקרוסופט בישראל, המהווה חלק ממרכז המו"פ של החברה בארץ.

בראש מרכז המחקר יעמוד פרופסור משה טננהולץ מהפקולטה להנדסת תעשיה וניהול בטכניון, שעבד עבור חטיבת המחקר של מיקרוסופט בשנים האחרונות. מהטכניון נמסר כי טננהולץ נחשב לאחד החוקרים המובילים בעולם בתחום המסחר האלקטרוני. המחקרים יתבצעו על ידי חוקרים וסטודנטים ממגוון פקולטות בטכניון וחוקרים מ-MSR בישראל.

יורם יעקובי, מנהל מרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל, מסר כי: "מיקרוסופט מבינה שהאקדמיה נמצאת בלב החדשנות הטכנולוגית ועל כן אנו שואפים לעודד חדשנות מחקרית ותכניות לימוד מתקדמות במוסדות אקדמיים מובילים בכל העולם. ההכרזה היום משקפת את מחויבותה של מיקרוסופט לשיתופי פעולה עם האקדמיה בפיתוח טכנולוגיות חדשות ומתקדמות".

דיוויד קו, סגן נשיא למחקר ופיתוח בשירותי האונליין של מיקרוסופט, הוסף: "מרכז המחקר המשותף עם הטכניון הוא הראשון מסוגו שמיקרוסופט מקימה עם האקדמיה בישראל ואחד מהמרכזים היחידים מסוגם בעולם. היעד שלנו הוא לעצב דור חדש של טכנולוגיות בסיס למסחר אלקטרוני שיניבו הזדמנויות חדשות לתעשייה וערך גדול ומלהיב ללקוחות". 

הפרופסור בועז גולני, דיקן הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול בטכניון, אמר: "שיתוף הפעולה שלנו עם מיקרוסופט הוא חלק ממהלך אסטרטגי של הטכניון, החותר לשיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות גדולות - הן בגלל יכולתן לתמוך במחקר בסיסי ויישומי בהיקפים גדולים, והן עקב העובדה שבמקרים רבים חברות אלו מציבות בפני החוקרים שלנו אתגרים משמעותיים, שהתגברות עליהם תקבע במידה רבה את סדר היום הטכנולוגי לעשורים הבאים".

תגיות