אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
BPT של אלרון ופיטנגו הולכת לפירוק

BPT של אלרון ופיטנגו הולכת לפירוק

החברה מאור יהודה שהעסיקה עד לאחרונה 36 עובדים, נקלעה למצוקת מזומנים. היא פיתחה ממברנות סינטטיות למחזור מים תעשייתיים

09.10.2011, 19:36 | אסף גלעד

חברת הקלינטק המבטיחה של אלרון ופיטנגו, BPT, הולכת לפירוק לאחר שגייסה כ-20 מיליון דולר במהלך 10 שנים. שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, ורדה אלשיך, מינתה ביום ה' האחרון למפרקת זמנית את עו"ד דורית לוי-טילר.

ל"כלכליסט" נודע כי ההחלטה לפנות לבית המשפט התקבלה בדירקטוריון החברה המורכבת ממשקיעיה: אלרון, חברת ההשקעות של דיסקונט השקעות מבית אי.די.בי, קרן פיטנגו הישראלית, חברת אורום וקרן USVP שהתפרסמה בזכות השקעותיה בצ'קפוינט ובאימפרבה. בעבר התגאתה פיטנגו בהשקעה בחברה, שהיתה עבורה הראשונה בתחום המים, לאחר שורה של השקעות קלינטק בתחום הסולארי (פיתגורס סולאר הישראלית וג'ינקו סולאר הסינית)

חברת (BPT (Bio Pure Technologies פיתחה ממברנות סינטטיות למחזור מים תעשייתיים, שצורתן כמעין גלילים מאורכים. הגלילים מסוגלים לעמוד גם בסביבות כימיות אגרסיביות בעלות חומציות גבוהה במיוחד, המאפיינת מפעלים, מטמנות אשפה ומכרות. את כלל המערכת שמייצרת BPT הכוללת ממברנות, משאבות, מיכלים וצינורות מתקינה החברה במפעלים כימיים, מטמנות אשפה ומכרות - שם נעשה שימוש רב במים בכדי לטהר ולקרר תהליכים רבים, מים שהופכים מזוהמים.

במהלך השנים הריצה BPT פיילוטים רבים בישראל ובדרום אמריקה, אך אלה הבשילו עד כה לשלושה מתקנים תעשיתיים: טיהור במטמנת עברון, אותו הקימה בשיטת BOT, מתקן לטיפול בשפכים במפעל השמרים פאקא בבת-ים, ומתקן לטיפול בשפכים של מפעל אגן כימיקלים באשדוד. בבקשת הפירוק של החברה נכתב כי שלושת המתקנים נמצאים בהרצה ועדיין לא הגיעו לאיכויות הרצויות, והפעילות השיווקית בחו"ל טרם הניבה תוצאות עסקיות ממשיות.

הבנקים לא העניקו אשראי לחברה, ובכדי להוציא לפועל פרויקטים נדרשה BPT לספק לעצמה ערבויות. נוסף על כך, קצב שריפת המזומנים שלה היה גבוה במיוחד ועמד על 400 אלף דולר בחודש, כך שהחברה נקלעה למצוקת מזומנים. ל"כלכליסט" נודע כי ה'קש ששבר את גב הגמל' עבור המשקיעים היה שאגן אגן לא העבירה את מלוא המזומנים שנדרשה להעביר ל-BPT.

כאשר נוכחו המשקיעים בישיבת דירקטוריון שנערכה לאחרונה כי לחברה יקח עוד שנים רבות עד שתגיע לאיזון תפעולי, ככל הנראה כשמונה שנים, הם החליטו להביא את החברה לפירוק מאשר להמשיך ולהשקיע בה עוד עשרות מיליוני דולרים.

BPT מייצרת את הממברנות במתקניה באתר הייצור באור יהודה. בחברה עבדו עד לאחרונה 36 עובדים, רובם בעלי תארי דוקטורט והנדסה. כיום, לאחר סבב התייעלות שעברה החברה לאחרונה , מועסקים בה 18 עובדים, אשר גם גורלם התעסוקתי לא ידוע.

ל"כלכליסט" נודע כי עד כה הציעו שתי חברות בתחום טיהור השפכים הצעת רכישה עבור הקניין הרוחני של BPT ועבור חלק מעובדיה. את החברה ייסד מוטי פרי, אחד המומחים הבולטים בעולם בתחום הממברנות, לאחר שהקים ומכר את ניטרון שהקים ל'שיכון ובינוי'. תחילה פעלה החברה במתכונת של מעבדה טכנולוגית במימון האיחוד האירופי, אך בשנת 2007 הצטרפו אליה אורום ואלרון. פיטנגו וקרן USVP הצטרפו להשקעה בחברה ב- 2009.

תגיות