אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פלונטר במינוי יושבות הראש של ועדת האכיפה המינהלית צילום: עמית שעל

פלונטר במינוי יושבות הראש של ועדת האכיפה המינהלית

יו"ר רשות ני"ע בחר במועמדות חיצוניות - השופטת בדימוס ברכה אופיר ועו"ד אסתר דויטש - כיו"ריות, אבל החוק מחייב למנות לתפקיד עובדי רשות

10.10.2011, 07:43 | משה גורלי

יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, החליט למנות את השופטת בדימוס ברכה אופיר ואת עו"ד אסתר דויטש כיושבות הראש של שני ההרכבים של ועדת האכיפה המינהלית. במסגרת מדיניותו של האוזר לשוות לוועדה ממד עצמאי, הוא בחר אישים מחוץ לרשות כדי להפריד ככל האפשר בין הליכי החקירה וההעמדה לדין הנעשים בתוך הרשות, לבין ההליך השיפוטי המתקיים בפני ועדת האכיפה.

אלא שמתעוררת בעיה: החוק קובע שיושבי ראש ועדות האכיפה חייבים להיות עובדי הרשות בלבד, אלא אם יש בידיהם אישור עבודה נוספת, כמו כל עובד אחר. עד סגירת הגליון לא הושגה תגובת הרשות לשאלה האם אופיר ודויטש יהפכו לעובדות הרשות או שהן יורשו להמשיך בעיסוקיהן הנוכחיים - אופיר כבוררת ודויטש בדיסקונט.

השופטת בדימוס ברכה אופיר כיהנה כשופטת שלום ומחוזי בתל אביב בין השנים 1989 ו־2009. לפני כן שימשה פרקליטה בכירה בפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), ואף סייעה לוועדת החקירה הממלכתית לוויסות מניות הבנקים בשנות השמונים. במהלך כהונתה כתבה אופיר פסקי דין רבים בתחום דיני ניירות ערך ובהם בפרשת רוזוב (גיבור סברינה) שעסקה בעבירות השימוש במידע פנים.

עו"ד אסתר דויטש מכהנת כחברת הנהלה, סמנכ"לית בכירה ויועצת משפטית ראשית של בנק דיסקונט החל משנת 2000. בתפקידה הקודם, בשנים 1989–1999, שימשה כממונה על ענייני ני"ע בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), אז ניהלה את תיקי המניפולציה הגדולים בשנות התשעים בעניין אילון צברי, שמואל ואקנין וטמפו.

בנוסף הודיע האוזר על כניסה הדרגתית של מנגנון הענישה: בשנה הראשונה של חוק האכיפה המינהלית הרשות לא תבקש מוועדת האכיפה להטיל יותר ממחצית גובה הקנסות המרביים הנקובים בחוק - אלא במקרים חריגים. צעד זה נועד להגיב לביקורת שנשמעה בדבר חומרת הסנקציות שנכללו בסמכויות הוועדה - עיצומים של עד 5 מיליון שקל לחברה ושל עד מיליון שקל ליחיד.

תגיות