אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תיקון 16 אילץ את היו"ר להתפטר, כעת הוא חוזר כמנכ"ל צילום: יריב כץ

תיקון 16 אילץ את היו"ר להתפטר, כעת הוא חוזר כמנכ"ל

זמן קצר לאחר שדניאל בלום התפטר מתפקיד יו"ר פמס תתבקש האסיפה לאשר את תפקידו כמנכ"ל משותף לצד בנו

11.10.2011, 07:32 | אסף גילעם

תיקון 16 לחוק החברות קובע כי שני בני משפחה השולטים בחברה ציבורית לא יכולים להחזיק במקביל בתפקידי היו"ר והמנכ"ל של החברה. בהתאם לכך, הודיעה ב־15 בספטמבר חברת המיגון הביטחוני פמס, כי בעל השליטה דניאל בלום (67.7%) יחדל מלכהן כיו"ר החברה, מאחר שאת תפקיד מנכ"ל החברה ממלא כיום בנו אבי בלום.

בהודעת החברה נאמר עוד כי דניאל בלום ימשיך להיות אך ורק דירקטור בחברה ויעבוד בפמס על פי תנאים שייקבעו ב"אישור הגופים המוסמכים". בקושי שלושה שבועות חלפו מאז הודיעה החברה על סבב התפקידים שנובעים מהחוק, וכעת מודיעה הנהלת פמס כי דניאל בלום לא הולך להסתפק בשליטה בחברה ובתפקיד דירקטור, והוא מעוניין להצטופף כמנכ"ל משותף על כיסא המנכ"ל עם בנו אבי בלום.

האתגר:

לא ברור אם ההחלטה הזו נפלה מהסיבה שדניאל בלום לא בוטח בבנו שיוביל את החברה לבד, או שמא דבר המחוקק נראה למשפחת בלום כהליך פרוצדורלי בלבד, שצריך לעבוד מסביבו. בהצעה שתוגש באסיפה הכללית הקרובה של בעלי המניות ב־15 בנובמבר, מציעה החברה כי דניאל ימשיך לקבל את אותם התנאים שלהם זכה כיו"ר, אך התואר בפועל ישונה למנכ"ל. בינתיים גם לא טרחו למנות יו"ר חלופי. כיוצא מזה ייהנה דניאל משכר של 452 אלף דולר או 1.66 מיליון שקל.

בבד בבד, לפי ההצעה החדשה, אבי בלום, המכהן כיום כמנכ"ל בעלות שכר של 257 אלף דולר לפי הסכם שאינו כתוב, יזכה להעלאה של 22% בשכרו השנתי כך ששכרו החדש יסתכם ב־314 אלף דולר או 1.15 מיליון שקל.

אך הקשר המשפחתי לא עוצר כאן. באסיפה הקרובה יובאו לאישור גם הסכמי ההעסקה של שתי האחיות של אבי בלום — רבקה ברק המכהנת בתפקיד מנהלת משאבי אנוש וקשרי המשקיעים של החברה בהיקף של 80% משרה, ודבורה פרנקנטל אשר מנהלת את מלאי החברה בהיקף של 60% משרה. שכרה של רבקה אשר עמד על 164 אלף דולר בשנת 2010 מטפס בהצעה החדשה ב־25.6% השנה שחלפה, ל־206 אלף דולר, שהם כ־758 אלף שקל. שכרה של דבורה יישאר כ־151 אלף דולר, או 555 אלף שקל.

לבסוף, כדי להשאיר את הכל בתוך המשפחה ועדיין לעמוד בהגדרות החוק, את מקומה של רבקה ברק בדירקטוריון החברה שאותו היא צפויה לעזוב במועד האסיפה, מציעה הנהלת החברה להעניק לגרשון בן ברוך, החותן של הבת רבקה ברק.

הוויתור:

בסופו של דבר, הוויתור על התואר "יו"ר הדירקטוריון" פורמלי, ומי שמשלם את המחיר זו החברה הציבורית, שנאלצת לממן שכר ליו"ר חיצוני בנוסף לצמד המנכ"לים.

ההכרעה:

למוסדיים אין אחזקות מהותיות שעשויות להכריע את הכף ואחזקות הציבור מפוזרות בין משקיעים רבים.

דניאל בלום אמר בתגובה: "יש חוק ואנחנו הולכים לפיו. אני אמשיך להיות פעיל בחברה, ונקרא לזה משהו אחר. נמצא מישהו אחר שיהיה יו"ר אבל פשוט חבל על הכסף. אנחנו חברה בלי חובות גדולים, ובלי משכורות גבוהות, בלי בונוסים, שמחלקת דיבידנדים כל השנים"

תגיות