המתמחים על הצעת נתניהו: היא מתייחסת לקבוצה קטנה של מומחים צעירים
לדבריהם, "אין טעם לנהל מו"מ על הצעה שאינה מתייחסת למתמחים ומתעלמת מסוגיית קיצור ההסכם"; מובלי המאבק החברתי: " יש להגדיל במיליארדי שקלים בשנה את ההשקעה בתשתיות רפואיות ציבוריות"
המתמחים דוחים את הצעת ראש הממשלה בנימין נתניהו ואינם מתכוונים לחזור לבתי החולים. נציגיהם אמרו הבוקר (ג') כי הצעת ראש הממשלה מובאת ללא שום התייחסות למספרים והיא מתייחסת לקבוצה קטנה של מומחים צעירים שכבר סיימו את התמחותם. "מוזר שבלשכת ראש הממשלה עוד לא הבינו מי עומד בצד השני של המשבר ולכן אין טעם לנהל מו"מ על הצעה שאינה מתייחסת למתמחים ומתעלמת מסוגיית קיצור ההסכם", אמרו המתמחים.
נתניהו שב וקרא הבוקר למתמחים לגלות אחריות ולשוב לבתי החולים: "הצעתי אמש למתמחים תוספת של אלפי שקלים בחודש למשכורת תמורת עבודה ברפואה הציבורית מרגע שיהפכו לרופאים צעירים. זאת הצעה נדיבה שמשפרת משמעותית את תנאי עבודתם ותורמת לאזרחים המאושפזים במערכת הבריאות הציבורית".
אתמול איבדה מערכת הבריאות הציבורית 387 מתמחים, והמשבר רק צפוי להעמיק. באסף הרופא התפטרו 16 מתמחים, ברמב"ם 74, באיכילוב 123, במאיר 78, בשיבא 76, בבלינסון 29, בשניידר 29, בהדסה הר הצופים 3בבני ציון 22 ובוולפסון 20.
היום הדרמטי ביותר במשבר המתמחים הביא לעומס גדול בבתי חולים רבים, לדחיית ניתוחים רבים ולמומחים שחזרו לחדרי המיון אחרי עשרות שנים. בסופו פנתה השופטת נילי ארד למתמחים וביקשה מהם לחזור לבתי החולים: "אל תנטשו את המערכה". המתמחים סירבו הלילה להצעתה לחידוש ההידברות עם האוצר, והדיון הסתיים. ההחלטה לגבי מתן צווי מניעה צפויה להינתן היום.
עפ"י הערכות מפי נוכחים בדיון, ככל הנראה תדרוש נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, שהתפטרותם של 300 מתמחים, שיוגדרו חיוניים, תהיה מדורגת, ולגבי המתפטרים האחרים - לא תוציא צווי מניעה נגדם. כמו כן, העריכו כי היא צפויה להמליץ להם לשוב להידבר עם האוצר תחת חסות הארגון היציג שלהם, ההסתדרות הרפואית.
"המשבר הוא רק סימפטום של מערכת חולה"
במסיבת עיתונאים שקיימו היום מובלי המאבק החברתי יחד עם צוות המומחים לענייני בריאות הם התריעו שמערכת הבריאות זה שנים רבות במגמה של שחיקת התקציבים הציבוריים דבר שהוביל לטענתם למשבר הנוכחי. פרופ' דני פליק מאוניברסיטת בן גוריון אמר כי המשבר הוא רק סימפטום של מערכת חולה ולכן הטיפול בו צריך להיות במחלה, לכן יש להגדיל במיליארדי שקלים בשנה את ההשקעה בתשתיות רפואיות ציבוריות, הגדלת תקני האחיות והרופאים השקעה בפריפריה והפסקת ההשתתפות העצמית בביקורים אצל רופאים מקצועיים ותרופות.
ד"ר נדב דוידוביץ מאוניברסיטת בן גוריון אמר הוסיף כי ישנו פער של 7 שנים בתוחלת השנים בין רעננה לדימונה. מצב זה הוא בלתי נסבל, אמר. סתיו שפיר, ממנהגי המחאה החברתית, אמרה כי בניגוד להתייחסות לתחום הביטחון בכל הקשור לבריאות המדינה אינה מגנה על אזרחיה. "רפואה איכותית ניתנת רק למי שיכול לממן אותה במסגרות הפרטיות", אמר שפיר. יניב פניג, סטודנט לרפואה באוניברסיטת ת"א, אמר כי הסטודנטים לרפואה לא יפתחו את שנת הלימודים הקרובה כסולידריות במאבק הרופאים המתמחים.
4 תגובות לכתיבת תגובה