אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כור עלתה על דרך המלך

כור עלתה על דרך המלך

השלמת עסקת מכתשים חיזקה משמעותית את מאזן כור, ודירוג האג"ח שרק ירד צפוי לעלות בחזרה

18.10.2011, 07:14 | יניב רחימי

אנחת רווחה נשמעה אתמול בשוק ההון עם השלמת העסקה למכירת מכתשים אגן לכימצ'יינה. אחרי הכל, לא בכל יום נמכרת חברה לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר.

עם השלמת העסקה, מקבלת כור סך כולל של כ־1.1 מיליארד דולר, המורכב משני חלקים: 168 מיליון דולר בתמורה למכירת כ־7% ממניות מכתשים אגן שהוחזקו על ידיה, ועוד 960 מיליון דולר כהלוואת נון־ריקורס, המובטחת ביתרת מניות מכתשים המוחזקות על ידי כור. כספי ההלוואה הופקדו בחשבון נאמנות ויועברו לחשבון בבעלותה של כור בהתקיים התנאים שנקבעו בינה ובין הרוכשת הסינית.

מתוך הסכומים הללו, ישולמו לבעלי המניות של מכתשים מקרב הציבור 45 מיליון דולר, בהתאם להסכם הפשרה שנקבע בתביעה הייצוגית שהגיש אחד מבעלי מניות המיעוט נגד החברה. יום התשלום המשוער נקבע ל־2 בדצמבר.

נטל חוב גבוה

בדו"חותיה הכספיים לרבעון השני פירטה כור את המקורות לפירעונות איגרות החוב שלה, ההלוואות והריבית בשנה הקרובה. מתזרים המזומנים החזוי של החברה, עד סוף יוני 2012, עולה נטל התחייבויות ושימושים גבוה, שמסתכם ב־4.5 מיליארד שקל.

בצד המקורות, הסתמכה כור בתזרים החזוי על התמורה ממכירת מניות מכתשים. ללא התקבולים מעסקת מכתשים אגן, כור היתה נדרשת למצוא מקורות חלופיים לפירעון התחייבויות בשנה הקרובה בסך 1.7 מיליארד שקל, אך התמורה שתקבל הודות להשלמת העסקה תאפשר לה לעמוד בהתחייבויותיה, ואף תותיר בידיה יתרת מזומנים גבוהה שתסתכם ב־2.2 מיליארד שקל.

צד ההתחייבויות כולל גם הלוואות בהיקף כולל של כ־700 מיליון שקל שהועמדו לכור על ידי בעלות השליטה, אי.די.בי פתוח ודסק"ש, לאחר תאריך המאזן. הלוואות הבעלים באוגוסט 2011 אפשרו לכור להגדיל את יתרת הפיקדונות המשועבדים לטובת התאגידים שהלוו לה כספים לצורך רכישת מניות הבנק השוויצרי קרדיט סוויס. פירעונן של הלוואות אלה נקבע למועד שבו ייכנסו בפועל לחשבונה של כור כספי ההלוואה מכימצ'יינה. גם החזר החוב לבעלי השליטה בגין הלוואת הגישור שהעמידו לכור מובטח, הודות להשלמת העסקה עם הסינים.

תוספת משמעותית להון

בעקבות השלמת עסקת מכתשים, צפוי ההון העצמי של כור לגדול ב־655—747 מיליון שקל - חיזוק משמעותי להון העצמי של החברה, שב־30 ביוני הסתכם ב־2.45 מיליארד שקל. צמצום היקף ההתחייבויות של החברה, במקביל לגידול בהון העצמי, יביא לשיפור משמעותי במבנה המאזן של כור.

ב־3 באוקטובר הורידה חברת הדירוג מעלות את דירוג איגרות החוב של החברה בשתי דרגות, מ־+A ל־-A, והכניסה את דירוגי חברות האחזקה של קבוצת אי.די.בי לרשימת מעקב עם השלכות שליליות.

בעקבות השלמת עסקת מכתשים, נושי כור, ובראשם מחזיקי איגרות החוב, יכולים להמתין בציפייה דרוכה להסרת האג"ח של כור מרשימת המעקב ואף להחזרתן לרמות הגבוהות יותר, שבהן דורגו עד לפני שבועיים.

תגיות