אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": זליכה נגד אגסי - ועדת התחרותיות ברכב תבדוק את התנהלות בטר פלייס

בלעדי ל"כלכליסט": זליכה נגד אגסי - ועדת התחרותיות ברכב תבדוק את התנהלות בטר פלייס

הוועדה להגברת התחרותיות בענף הרכב צפויה לבדוק את פריסת התשתיות של בטר פלייס שהחלה במקומות מסוימים עוד לפני שרכבים חשמליים של רנו שווקו בישראל. כמו כן ייבדק נושא תמחורה של המכונית החשמלית, מדגם רנו פלואנס ZE

19.10.2011, 09:37 | תומר הדר

ועדת זליכה להגברת התחרותיות בענף הרכב צפויה להגיש בסוף השנה שורה של המלצות הנוגעות להסדרת היבטים שונים הנוגעים לענף. ל"כלכליסט" נודע שהמלצות אלה צפויות לכלול התייחסות גם לפעילותה של בטר פלייס, אשר החלה לאחרונה בשיווקו של הרכב החשמלי בישראל.

בחודש אוגוסט האחרון הודיע משרד התחבורה על מינויו של ירון זליכה לעמוד בראש הוועדה . על סדר יומה של הוועדה נמצאים מספר נושאים, בהם בדיקה של בעלויות צולבות בין יבואני רכב וחברות ליסינג, בחינת ענף היבוא האישי וקידום חקיקה שתחייב יבואני רכב להעניק אחריות ושירות לכל רכב אשר מיובא לישראל.

כמו כן, על פי הודעת משרד התחבורה, תגבש הוועדה "המלצות להגברת התחרותיות גם בתחום יבוא רכב חשמלי". לדברי גורמים המקורבים לוועדה צפויים חבריה לבדוק בחודשים הקרובים מספר היבטים אשר נוגעים להתנהלותה של בטר פלייס בשוק הרכב הישראלי. ראשית, מסבירים המקורבים לוועדה, ייבדק נושא פריסת התשתיות של בטר פלייס שהחל במקומות מסוימים עוד לפני שרכבים חשמליים של רנו שווקו בישראל.

לדברי המקורבים לוועדה, מדובר בהתנהלות אשר עלולה לכבול את בעליהן של מכוניות חשמליות, הן של בטר פלייס והן של יצרנים אחרים, לשימוש בתשתית הטעינה של בטר פלייס, זאת מכיוון שלאחר פריסת תשתית החברה יתקשו ספקי טעינה אחרים לפרוס את תשתיתם במקומות מסוימים.

עוד מסבירים המקורבים לוועדה, שהיא גם תבדוק את נושא תמחורה של המכונית החשמלית, מדגם רנו פלואנס ZE. יצוין שהוועדה מתעדתת לבחון את תמחורן של כל המכוניות אשר נמכרות כיום בישראל, ובמיוחד המשפחתיות אשר מצויידות במנועי 1.6 ליטרים ובתיבת הילוכים אוטומטית, שרובן עולות 120 אלף שקל.

אחת הסיבות העיקריות לכך היא הקשר שבין חברות הליסינג ובין יבואני הרכב. אך על המכוניות המשפחתיות אשר משווקות כיום בישראל מוטל מס קניה בשיעור של 83%, שממנו מנוכים סכומים של עד 15 אלף שקלים אשר נקבעים בהתאם לכמות הזיהום שהרכב פולט. לעומת זאת, על המכונית החשמלית שבטר פלייס משווקת בישראל, שמחירה מתחיל כיום ב123 אלף שקל מוטל מס קנייה נמוך משמעותית, בשיעור של 10% בלבד.

בנוסף לזאת תבדוק הוועדה גם את מודל התמחור שקבעה בטר פלייס לחבילות השימוש ברכב החשמלי. כיום מוצעות ללקוחות בטר פלייס מספר חבילות שימוש ברכב החשמלי - מדובר בחבילות שבמסגרתן משלם הלקוח סכום קבוע מדי חודש ורשאי לנסוע במהלכו מספר מסוים של קילומטרים.

לדוגמה, במסגרת חבילת נסיעה אשר מאפשרת נסיעה של 20 אלף קילומטר בשנה משלם הלקוח 1,090 שקל. במסגרת חבילה שמאפשרת נסיעה של 23 אלף קילומטרים משלם הלקוח 1,300 שקל. במסגרת חבילת נסיעה אשר מאפשרת נסיעה של 30 אלף קילומטר משלם הלקוח 1,599 שקל וכן הלאה. לדברי המקורבים לוועדה, מודל זה ייבדק מכיוון שאינו מאפשר ללקוח לדעת מהי עלותו האמיתית של החשמל המשמש לנסיעה.

ממשרד התחבורה נמסר: "ועדת זליכה רשאית להגיש המלצות בכל נושא הקשור לענף הרכב".

מבטר פלייס נמסר: "נשמח לשתף פעולה עם הוועדה כשתתקבל פנייה".

תגיות

46 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

45.
צריך להיות עיוור בשביל לא לראות איך ממשלה מטפחת מונופול
הרעיון שיגבה מחיר חשמל מיוחד ורק חברה אחת תגבה זאת הוא רעיון עיוועים. הדבר מצביע במפורש שהממשלה עושה יד אחת עם איש הון ליצירת מונופול מסוכן והרסני בשוק הרכב. חוץ מזה, אחרי העונש של החברות הסלולריות רק לשמוע את המילה חבילה עושה לי צמרמורת. זליכה הוא התקווה האחרונה.
רונן , רמת השרון  |  23.10.11
42.
'I think it no so
אז ככה אני לא אכפת לי אם הם יצליחו או לא אני לא עובד שם כמו מספר חברה שמפרסמים את התגובות אני עוד אזרח שנמאס לו שכולם חושבים שאני סתום אז זהו שאני לא היום אני נושא כ 30000km בשנה ולא מצאתי שום מסלול שנראה לי משתלם בחברה זאת יכול להיות שמה שהם עושים זה יפה יכול להיות אבל במקום להרוויח הם רוצים לקרוע אותנו אולי לא לקרוע אני לא יודע אף אחד לא יודע כי לא מפרסמים שום פרטים אז אני מציע זה מה שאני יעשה בכל מקרה לא קונה משם אני כרגע מברר על קניה של רכב היבריד ביבוא אישי יעליב לי עוד טיפה בסכום הראשון אבל אני אחסוך הרבה יותר ומה שבטוח שאני יכול למכור את הוויולה קמרי בלי בעיה
דוד , מרכז  |  20.10.11
לכל התגובות