אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הותר לפרסום: המיליונר החשוד בפרשת בר תכנן לרכוש את אי.בי.אי

הותר לפרסום: המיליונר החשוד בפרשת בר תכנן לרכוש את אי.בי.אי

לבקשת "כלכליסט", התיר בית המשפט העליון לפרסום כי המיליונר היהודי-איטלקי עמנואל ארביב, החשוד כי שיחד את ראש עיריית רמת גן, תכנן לרכוש את בית ההשקעות; המחיר המדויק שהציע נותר חסוי. מבית ההשקעות נמסר: "אי.בי.אי מעולם לא ניהל מו"מ עם עמנואל ארביב"

19.10.2011, 17:41 | מארק שון

עמנואל ארביב, המיליונר היהודי-איטלקי המעורב בפרשת צבי בר, תכנן לרכוש את בית ההשקעות אי.בי.אי. העובדה הזאת מתפרסמת כעת בעקבות הליך משפטי שניהל "כלכליסט" נגד צו איסור הפרסום שהוצא על חשיפת הפרטים.

בית המשפט העליון התיר ערב החג לפרסום את העובדה בדבר הרכישה האפשרית, אך סירב לאפשר לנקוב במחיר המדויק שהציע ארביב תמורת בית ההשקעות או חלק ממנו.

בסוף אפריל הודיעה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה כי היא שוקלת להגיש כתב אישום נגד ראש עיריית רמת גן בר, בכפוף לשימוע, וכן נגד כמה מעורבים בפרשה, בהם ארביב.

עורך דינו של ארביב אמר בדיון הראשון שנערך בעניין בסוף אפריל, ואשר התקיים בדלתיים סגורות, כי הוא מבקש לאסור את פרסום שמו של ארביב, שכן הוא נמצא במו"מ לרכישת בית ההשקעות והפרסום עלול לסכל את המהלך.

בהחלטה של בית המשפט העליון שאפשרה את הפרסום נכתב כי באותו הדיון "מסר פרקליטו של ארביב ששולחו נמצא במו"מ לרכישה של בית ההשקעות, וכי הדבר כרוך בהשקעה של מאות מיליוני שקלים. עורך הדין אף טען, כי קיים חשש כבד ש'חשיפה מוקדמת של הפרשה עלולה להביא לסיכול העסקה'".

שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, עודד מודריק, הוציא צו איסור פרסום על שמו של ארביב ופרסום הדברים, אך בעקבות פניית "כלכליסט" התיר באמצע יוני את פרסום שמו - ללא ציון רצונו לרכוש את בית ההשקעות. כעת ביטל בית המשפט העליון את האיסור הזה, אך הותיר את האיסור על חשיפת הסכום המדויק.

"לא ניתן משקל מספיק לאינטרס הציבור לקבל מידע על כוונה של אדם החשוד במעשי עבירה לרכוש בית השקעות", כתבו שופטי העליון בהחלטה. "בית ההשקעות בו מדובר הינו בשליטתה של חברה ציבורית. מיותר לומר, שלציבור אינטרס מובהק לדעת מיהם השולטים בבתי השקעות, המנהלים כספים של הציבור. בוודאי שכך שעה שמדובר בחברה ציבורית".

שלושת המייסדים ובעלי השליטה כיום בבית ההשקעות הם עמנואל קוק, דוד ויסברג וצבי לובצקי, המחזיקים כל אחד בחלק שווה של כ-19%. על פי פרסומי בית ההשקעות, הוא מנהל כיום כ-24 מיליארד שקל ומחזיק בכמה ענפים, תחום החיתום, שירותי בורסה וברוקראז, ניהול השקעות, קרנות נאמנות וגמל.

"מכחיש ששילמתי שוחד"

שמו של ארביב עלה בפרשת בר בהקשר של פרוייקט בית ליר אור, הידוע כבניין מכללת רמת גן שנמצא ברחוב בן גוריון בעיר. על פי החשד, בר קיבל שוחד של יותר ממיליון שקל מארביב והיזם שאול לגזיאל, כדי שיקדם את האינטרסים של השניים באישורי בנייה. מכתב החשדות נגד בר עולה השיטה בה עברו כספי השוחד לכאורה. ביולי 2005 בר נטל הלוואה של 225 אלף ליש"ט בתיווכו של ארביב מחברה בשם Grove בלונדון; חודש לאחר מכן הועבר הסכום מחברת גרוב לחשבונו של בר, וארביב החל לשלם את החזרי ההלוואה. בדצמבר 2008 פתחה המשטרה בחקירה גלויה נגד בר, בעקבות זאת ארביב הפסיק את התשלומים ובר החל לשלם את ההחזרים בעצמו.

מהפרוטוקולים של חקירותיו של ארביב שנחשפו ב"כלכליסט" עלה כי הוא הכחיש את כל ההאשמות.

מאי.בי.אי נמסר: "הידיעה כאילו בית ההשקעות אי.בי.אי או מי מבעלי השליטה בו ניהלו משא ומתן למכירתו לארביב, כנטען על ידי בא כוחו בבית המשפט, משוללת כל יסוד ותלושה מהמציאות. אין לידיעה כל ידיים ורגליים. לא מו"מ ולא בדל של מו"מ, לא עם ארביב, לא עם מי מטעמו ולא עם גורם אחר כלשהו".

עורכי דינו של ארביב, איתן מעוז ויוסי אשכנזי, מסרו בתגובה: "עמנואל ארביב הוא פילנטרופ ואיש עסקים מכובד ורציני המשקיע מזה שנים בעסקים מגוונים הן בעולם והן בישראל. כל עסקיו של ארביב מנוהלים על פי חוק, בהגינות ובמקצועיות. כל שנוכל לומר בשלב זה הוא שהצהרותיו של ארביב בבית המשפט בנוגע למכלול עסקיו הן אמת צרופה. בנושא החשדות נבהיר כי לאחרונה הופענו בשימוע בפני ראש המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה וצוותה והעניין ממתין להכרעתה. אנו משוכנעים כי ארביב לא ביצע כל עבירה בישראל בקשר לצבי בר או בכלל וכי התיק כנגדו ייסגר".

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
למגר את השחיתות בשלטון המקומי
צבי בר לפי החשדות הוא תפוח רקוב, אבל הוא לא היחיד, החשדות נגד ראשי עירייה אחרים חמורים גם הם! המשטרה והפרקליטות חייבות להשקיע מאמץ מרוכז לנקות את השלטון המקומי ממגפת השחיתות. לא יתכן כי בין תחילת החקירה להגשת כתבי אישום יעברו שנים רבות ונושאי המשרה המושחתים ימשיכו להזנות את השלטון המקומי בישראל ולהשחית כל חלקה טובה בלי לעמוד לשין על מעשיהם המושחתים!
אפי , גוש דן  |  20.10.11
2.
הרגולטורים ישנים - דרושה חקירה ממצה של אגף שוק ההון ורשות ניירות הערך
המקרה מחדד את הצורך בהבהרת נהלים ובהגברת השקיפות בעסקאות בשוק ההון. מידע המצוי בידי המשטרה היה נודע באיחור עקב החלטה תמוהה של בית המשפט. הרגולטורים צריכים להגביר אחיזתם וביקורתם בשוק ההון.
דירקטור , מרכז  |  20.10.11