אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בכלל פיננסים בונים על סקטור הנדל"ן המניב: "תשואה גבוהה לטווח הארוך" צילום: בלומברג

בכלל פיננסים בונים על סקטור הנדל"ן המניב: "תשואה גבוהה לטווח הארוך"

"הסקטור מגלם תשואה פנימית של 10%-11% בסיכון לא גבוה" כותבים בבית ההשקעות וממליצים בעיקר על מניית אמות עם מחיר יעד הגבוה ב-29% מהמחיר בבורסה

23.10.2011, 11:13 | מעין מנלה
כלל פיננסים ברוקראז' ממליצים על מניות הנדל"ן המניב. "המניות הפגינו חוסן ביחס למדדי המניות בתל אביב ואנו סבורים כי במחירים הנוכחיים הסקטור אטרקטיבי במבט לטווח ארוך", כותבים בבית ההשקעות .

המנייה המועדפת בסקטור היא אמות, עליה ממליץ בית ההשקעות במחיר יעד של 12.3 שקלים, הגבוה ב-29% ממחיר המניה הבוקר. על מניית עזריאלי ממליצים בכלל פיננסים במחיר יעד של 104 שקלים, פער של 15% לעומת מחיר המניה ביום המסחר האחרון. מחיר היעד שמעניק בית ההשקעות למניית מליסרון היא 76 שקלים, 16% יותר ממחירה הנוכחי ועל מניית בריטיש ממליצים בכלל פיננסים עם מחיר יעד של 15 שקלים, פער של 17% ממחיר השוק. מחיר היעד שמעניקים בכלל פיננסים לריט 1 הוא 7.8 שקלים, מחיר הגבוה ב-19% ממחיר המניה הנוכחי.

לגבי סקטור הנדל"ן המניב כולו כותב יובל בן זאב, מנהל המחקר בכלל פיננסים, כי הוא מגלם תשואה פנימית של כ-10%-11% בסיכון לא גבוה ולכן הוא אטרקטיבי. עם זאת מזהיר בן זאב כי חשוב לתת את הדעת גם לנושא הסיכון (מינוף פיננסי ועסקי) ולא רק לתשואה.

בנוגע לאמות, המנייה המועדפת בסקטור, כותב בן זאב כי "אחד היתרונות הבולטים של החברה כיום הוא פיזור הנכסים שלה – הן מבחינת פיזור גיאוגרפי והן מבחינת פיזור בין תחומי הפעילות (משרדים, מרכזים מסחריים, פארקים תעשייתיים ועוד)". מרכיב הנכסים להשקעה בהקמה באמות הסתכם בסוף יוני ב-538 מיליון שקל והוא כולל שני פרויקטים בתחום המשרדים שההשקעה בהם תגיע לכמיליארד שקל, כאשר החשש לגביהם הוא שמחירי השכירות במשרדים בגוש דן ירדו עקב תוספת משמעותית של נכסים, מסביר בן זאב. עם זאת, הוא מעריך כי "לאמות יתרון בתחרות זו בכך ששני הנכסים שלה נמצאים בשלב מתקדם ביחס ליזמויות אחרות בתחום".

לגבי בריטיש ומליסרון כותב בין זאב כי "בחינת יחסי הון-מאזן מציבה את בריטיש ומליסרון עם יחסי מינוף גבוהים". ערב המיזוג בין השתיים מפנה בן זאב את תשומת הלב למליסרון, אשר גם בעסקת מניות מלאה נמצאת עם הון-מאזן של 23% בלבד ולהערכתו בחברה לא ירגישו בנוח עם רמת מנוף זו. לכן הוא מעריך כי מליסרון תמשיך לפעול להקטנת המנוף הפיננסי בדרך של הנפקת הון או מכירת נכסים.

עזריאלי, לעומת זאת, פועלת עם רמת מינוף נמוכה מידי, כותב בן זאב, ולהערכתו "שינוי מבנה ההון יתאפשר במהלך משולב של רכישות או פיצול הנדל"ן המניב משאר ההחזקות".

תגיות