אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיקרוסופט מרוצה: "רוב יצרניות האנדרואיד משלמות לנו תמלוגים" צילום: בלומברג

מיקרוסופט מרוצה: "רוב יצרניות האנדרואיד משלמות לנו תמלוגים"

המצור על מערכת ההפעלה הסלולרית של גוגל, שחשודה בהפרת פטנטים, ממשיך להתהדק: חברה עשירית תשלם למיקרוסופט תמלוגים עבור השימוש

24.10.2011, 13:03 | יוסי גורביץ

מיקרוסופט הודיעה אמש (א') כי הגיעה להסכם תמלוגים עשירי בשלושת החודשים האחרונים עם חברה המייצרת מכשירי אנדרואיד. הפעם מדובר ב-Compal הטיוואנית, המייצרת סמארטפוני וטאבלטי אנדרואיד לחברות צד שלישי. כעת רוב יצרניות האנדרואיד בעולם, 55%, משלמות לענקית התוכנה תמלוגים. ההודעה פורסמה בבלוג העוסק במיקרוסופט וחתום עליה היועץ המשפטי של החברה, בראד סמית'.

החברה ציינה בהודעתה כי היא מקבלת תמלוגים על 53% מתוך סמארטפוני אנדרואיד הנמכרים בארה"ב, כאשר החברות המרכזיות הן HTC (עם נתח שוק של 29% בקרב סמארטפוני האנדרואיד) וסמסונג (עם נתח שוק של 23%).

אנדרואיד אמורה להיות מערכת הפעלה חינמית, אך גוגל נקלעה לסבך משפטי כאשר הפרה לכאורה שורה של פטנטים במהלך ייצורה. היא נתבעת ישירות על ידי אורקל, שמאשימה את גוגל שהפרה ביודעין את הפטנטים של סאן. חברות אחרות (מיקרוסופט ואפל) תובעות את יצרניות המכשירים בדרישה לקבל תמלוגים או למנוע את מכירתם. מנכ"ל מיקרוסופט, סטיב באלמר, אף אמר בתחילת השנה שאנדרואיד איננו באמת חינמי: "יש עליו מס פטנטים", הסביר.

ההערכות הן שעקב הסכמי התמלוגים (HTC, למשל, משלמת למיקרוסופט חמישה דולרים עבור כל מכשיר אנדרואיד שהיא מוכרת) מיקרוסופט מכניסה מאנדרואיד הרבה יותר משהיא מכניסה ממערכת ההפעלה הסלולרית שלה עצמה, ווינדוס פון.

לפני מספר חודשים טען היועץ המשפטי של גוגל, דיוויד דרומונד, כי יש מערכה מכוונת מצד יריבותיה של גוגל בנסיון "לחנוק", כדבריו, את אנדרואיד. דרומונד טען עוד כי חלק ניכר מהפטנטים שגוגל הפרה לכאורה הם "ריקים מתוכן". בפוסט של מיקרוסופט מגיב סמית' בעקיפין להאשמותיו של דרומונד, ואומר כי מיקרוסופט שילמה בעשור האחרון 4.5 מיליארד דולר כדי לקבל רשיונות שימוש לפטנטים של חברות אחרות. הוא קרא לגוגל "להתעורר" ולהכיר במציאות הקיימת בתחום הפטנטים.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
1 - טאבלט לא יכול להחליף את המחשב האישי
טאבלט, ויש לי אחד כזה, הוא מכשיר נוח ל*צריכת* תוכן - וגם אז, השימוש העיקרי שלו הוא בנסיעות, וגם סוכי התוכן מוגבלים - זה לא במאת מכשיר לראות בו סרט, והוא גדול מדי להיות נגדן מוזיקה, לאינטרנט הוא בינוני - מסך קטן למדי עבור הרבה אתרים. טאבלט הוא מכשיר גרוע מאוד ל*יצירת*, על גבול הבלתי אפשרי. ניסית פעם לכתוב מסמך וורד על הטאבלט שלך? אפשר לחבר מקלדת, אבל אז זה מה ההבדל בינו למחשב נייד? ובנוסף, אין תוכנות אמיתיות ליצירת תוכן (אופיס למשל). עם כל הכבוד לצעצוע של ג'ובס, פייג' וכל השאר, זה לא באמת תחליף למחשבים של מייקרוסופט
מורן  |  24.10.11
7.
6 צודק. הגיע הזמן שסלולרי ישווק כ"ברזל" אמיתי - בלי מערכת הפעלה והצרכן יבחר:
א. לקנות רישיון לחלונות ב. להתקין בחינם אנדרואיד ג. לקנות רישיון ל IOS (סליחה, אין סיכוי שזה יקרה) בקיצור, אני לא מבין למה היצרניות מסתבכות ולא משווקות את המכשיר כחומרה בלבד. זה יותר נכון ויותר נח - בדיוק כמו שמבוצע עם מחשבים אישיים.
מ  |  24.10.11
לכל התגובות