אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יוחנן פלץ מבקש להדיח את בעלי השליטה באאורה צילום: מיכאל קרמר

יוחנן פלץ מבקש להדיח את בעלי השליטה באאורה

ל"כלכליסט" נודע כי ברקע למצבה של החברה, ובשל סכסוך פנימי בן בעלי השליטה הגדולים לבין פלץ שמחזיק כעת 14.7% ממניות אאורה, שלח פלץ מכתב לחברה ובו ביקש לזמן אסיפת בעלי מניות

25.10.2011, 17:02 | לירוי פרי

 משהו קורה מתחת לפני השטח עליו מתנהלת חברת הנדל"ן המדשדשת אאורה, אשר בשליטת יו"ר הדירקטוריון בועז משעולי והמנכ"ל יוסף צליח. מניית החברה חתמה את המסחר היומי בעלייה של 17%, בכך השלימה ראלי של כ-40% בתוך 3 ימי מסחר. בימים אלו מנהלים משעולי וצליח מגעים מול מספר גורמים לטובת הכנסת כספים לחברה, ובין היתר נבחנת אפשרות של מכירת השליטה לגורם שלישי.

החוב הכולל של אאורה לבעלי האג"ח (סדרות א' עד ו') מסתכם בכ-240 מיליון שקל, מתוכם צריכה החברה לשלם קרוב ל-60 מיליון שקל בתוך חודש וחצי, ולאחר מכן עוד 66 מיליון שקל ב-2012. ל"כלכליסט" נודע כי ברקע למצבה של החברה, ובשל סכסוך פנימי בן בעלי השליטה הגדולים לבין יוחנן פלץ – דירקטור לשעבר שהתפטר מתפקידו ומחזיק כעת 14.7% ממניות אאורה – שלח פלץ מכתב לחברה ובו ביקש לזמן אסיפת בעלי מניות.

במכתב, מטיח פלץ בהם ביקורת אישית על התנהלותם וכן טוען לפעילות קלוקלת של החברה, אלא שעד כה לא הוצגה הוכחה כזאת או אחרת שמצדיקה את טענותיו. על פי חוק החברות, משקיע מהותי בחברה רשאי לפנות לדירקטוריון על מנת לכנס אסיפת בעלי מניות, וכך עושה גם פלץ שרוצה להדיח את משעולי וצליח מתפקידם.

מקורבים לאאורה סבורים כי אין טעם למהלך שכזה, שכן משעולי וצליח כבר הגישו את התפטרותם לפני כחודש. אולם, לטענה זו אין בסיס חזק שכן באופן רשמי משמשים השניים בתפקידי יו"ר ומנכ"ל וממשיכים למשוך שכר. מהלכו של פלץ עלול, במקרים מסויימים, להיות לרועץ עבור בעלי האג"ח. אם אכן יוחלט על הדחתם של בעלי השליטה, הדבר לבטח ייצר עבורם קרקע נוחה יותר לטעון כי אין להם עוד חובה כלפי בעלי האג"ח.

עוד סימן שאלה באאורה נוגע לחברה הבת אאורה ישראל. החברה נחשבת לנכס המהותי ביותר והיא נשלטת ב-60% על ידי החברה האם ועוד 40% מוחזקים על ידי המנכ"ל , יעקב אטרקצ'י. זה האחרון ביטל לאחרונה את הצעתו לרכוש את חלקה של אאורה בחברה לפי שווי חברה של 50 מיליון שקל. אולם מאחורי הקלעים, נראה שאטרקצי' ממשיך לפעול בפרופיל נמוך על מנת להפעיל לחץ לטובת רכישת כלל ההחזקה בחברה הבת, במחיר נמוך.

תגיות