אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הלמ"ס: שיעור האבטלה באוגוסט הסתכם ב-5.6% צילום: יובל חן

הלמ"ס: שיעור האבטלה באוגוסט הסתכם ב-5.6%

מדובר בירידה קלה לעומת נתוני האבטלה בחודשים יוני-יולי שהסתכמו ב-5.7%. הנתונים הראשוניים לחודשים אלו היו 5.4%, אך הלמ"ס עדכנה אותם מאוחר יותר

26.10.2011, 13:25 | אמנון אטד

נמשכת מגמת הירידה בשיעור האבטלה במשק. לפי נתוני הלמ"ס, שיעור האבטלה בחודש אוגוסט עמד על 5.6%, לעומת 5.7% ביולי ובאוגוסט. הנתונים הראשוניים לחודשים אלו, אגב, היו נמוכים יותר ועמדו על 5.4%, אולם הלמ"ס עידכנה את הנתונים מאוחר יותר.

נתוני המגמה של שיעור הבלתי מועסקים חושבו לאחר ניכוי השפעות עונתיות וגורמים בלתי סדירים.

בלתי מועסקים הם אנשים שלא עבדו אפילו שעה אחת בשבוע הקובע וחיפשו עבודה באופן פעיל בארבעת השבועות האחרונים שקדמו לו, על ידי רישום בלשכות העבודה, על ידי פנייה אישית או בכתב למעסיק וכו', והיה באפשרותם להתחיל לעבוד בשבוע הקובע, אילו הוצעה להם עבודה מתאימה.

האומדנים החודשיים מבוססים על שליש מהמדגם הרבעוני, ולכן טעויות הדגימה בהם גבוהות יותר מאשר באומדנים הרבעוניים. כמו כן נציין, כי שלושת אומדני המגמה האחרונים עשויים להשתנות במידה ניכרת.

הייצור התעשייתי ירד ביוני-אוגוסט ב-1.2%

הלמ"ס ממשיכה לספק נתונים המעידים על התמתנות בקצב הפעילות הכלכלית במשק. מנתונים שהיא מפרסמת היום (ד') מתברר כי בתקופה יוני-אוגוסט ירד הייצור התעשייתי בשיעור שנתי של 1.2%, בהמשך לירידה בשיעור שנתי נמוך יותר של 0.3% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים. בכל שמונת החודשים הראשונים של השנה עלה הייצור התעשייתי, המהווה כרבע מכלל התוצר של הסקטור העסקי, בשיעור שנתי זניח של 0.3% בלבד.

מנתוני הלמ"ס מתברר, כי אחת הסיבות העיקריות לירידה שנרשמה בתקופה הנסקרת בהיקף הייצור התעשייתי היא הייצור של ענפי תעשיית ההייטק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות), שירד בתקופה זו בשיעור שנתי של 1.7%, בהמשך לירידה של 6.7% בשלושת החודשים הקודמים. ירידה בשיעור שנתי של 2.6% נרשמה גם בייצור ענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד).

בייצור ענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשמה ירידה בשיעור שנתי של 1.6%%. לעומת זאת, בענפי התעשייה המעורבת-עילית (כימיה, מכונות, ציוד חשמלי וכלי הובלה) נרשמה בתקופה הנסקרת עלייה בשיעור שנתי של 6%.

עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי בתקופה יוני-אוגוסט קטן מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי מתון של 0.4%, לעומת עלייה של 0.7% שנרשמה בשלושת החודשים הקודמים. בשמונת החודשים הראשונים של השנה גדל מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 1.3%.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
שקר וכזב
אנשים פשוט הפסיקו לחתום בלשכה כי נגמרה תקופת הזכאות שלהם לדמי אבטלה, או כי ביבי הקשיח את הקריטריונים לקבלת דמי אבטלה ואנשים שלא עובדים רצוף, בעבודות זמניות (חצי מבני ה-20+ בארץ) אינם זכאים לדמי אבטלה. אם לא דיי בכך, בלשכות התעסוקה אין לאיש תעסוקה - גם לא לעובדים שם. שוק התעסוקה כולו נמצא כרגע בידי חברות "כוח אדם", "השמה", "משאבי אנוש" ו"קבלנים" המשמשים כחוצץ - cockblock, אם תרצו - בין העובד למעביד, מקטינים את מעמד העובד והופכים אותו לעבד נרצע. בעוד שהממשלה ממשיכה לתת עוד ועוד כוח לסוחרי העבדים המודרניים כחלק ממדיניותה, יש לתת הסבר על איזו הצדקה ישנה לקיום העלוב של לשכות התעסוקה בישראל. ולא, המשכורות השמנות של כל מיני ריקי, מירי, ציפי ופיפי שלא סיימו תיכון הן לא הצדקה.
אני , מרכז  |  26.10.11
לכל התגובות