אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האם תנועת Occupy מגיעה לספורט? צילום: איי אף פי

האם תנועת Occupy מגיעה לספורט?

כל הסימנים מראים שב-2012 אנשים ייצאו לרחובות גם כדי להביע מחאה על ניהול הספורט

27.10.2011, 17:34 | אוריאל דסקל

השנה הזאת היתה מדהימה ל"איש ברחוב". האביב הערבי הוביל לקריסת משטרים והעניק השראה לאנשי המערב לצאת לרחובות שלהם ולתהות בקול רם האם השיטה שהופכת אותם לעובדים וצרכנים טובה להם ולאנושות.

שחיתות שלטונית, קשרי הון-שלטון ויחס מזלזל בחיי אדם או העדפת הבצע והרווח על פניהם – הובילו לסדרת האירועים הללו.

וכעת, אנחנו רואים בעבוע גם בקרב אוהדי הקבוצות. בלוס אנג'לס, משפחת מקורט לשעבר מנהלת קרב גירושים מכוער על לוס אנג'לס דודג'רס. הכל על חשבון אוהדי הקבוצה. הם סובלים כל כך שאפילו במגזין ESPN קראו להתאגד ולרכוש את הקבוצה; בגרמניה, נדרש ברני אקלסטון, האיש החזק בפורמולה 1, לעמוד בפני בית המשפט כדי לענות על אי סדרים בפעילותיו העסקיות; בקוריאה, איטליה, פולין, טורקיה ומדינות נוספות בעלי קבוצות, שחקנים ובכירים בהתאחדות נדרשו להתפטר ולעמוד לדין על מכירת משחקים; באנגליה, הפרמיירליג נתבשרה כי לא תוכל למנוע מבעלי פאבים להראות משחקים.

במקביל, קבוצות אוהדים דמוקרטיות פורחות ברחבי העולם. בגרמניה, הבונדסליגה, ליגה בבעלות האוהדים, רושמת שיאי צופים חדשים; גרין ביי פאקרס בארה"ב היא הקבוצה במצב הפיננסי הטוב ביותר בליגה העשירה ביותר בעולם; ווימבלדון וסוונסי רושמות הצלחות באנגליה.

באירלנד קמה קבוצה מילטננטית ממש (בעל השם Rebel Army Society) אך דמוקרטית של אוהדי קורק סיטי. הקבוצה הקימה מחדש את המועדון, שאנשי עסקים מפוקפקים הביאו לקריסתו. דברים דומים קורים באיטליה, אוסטריה, צ'כיה, פולין ועוד.

אוהדי ספורט, לקוחות שבויים שמשלמים סכומים אדירים כדי לצפות מקרוב ומרחוק על הקבוצה האהודה שלהם, מתחילים לדרוש יותר. יותר הגינות במחירים, יותר שקיפות, יותר מעורבות, יותר שליטה.

והם לא נותנים לאהדה שלהם או להצלחה של קבוצתם לעוור אותם. במנצ'סטר יונייטד מאות אלפים רכשו את צעיפי המחאה הירוקים-זהובים נגד משפחת גלייזר, שרכשה את הקבוצה עם עסקת מינוף, פעולה פיננסית שהופכת ליותר ויותר מובנת בזויה בעיני ההמונים. באינטרנט, קבוצות ואתרים כמו Change FIFA, מביאות לחשיפות ולהבכות פומביות של העסקנים המושחתים בארגון הכדורגל העולמי.

קבוצות כמו Supporters Direct מצליחות לצבור יותר ויותר כוח, וזאת למרות שגופים מאוד חזקים מתנגדים אליהם. אבל אי אפשר להתווכח עם הצלחה וגוף האוהדים הרשמי באנגליה רושם הצלחות בלי סוף: AFC ווימבלדון וסוונסי סיטי, לדוגמה.

הכוחות שפועלים נגדם ההמונים חזקים. פיפ"א, למרות פרשות השחיתות הרבות, ממשיכה להחזיק באירוע הספורט המעניין מכולם – וממשיכה לגייס כספים דרך ספונסרשיפ ומכירת זכויות שידור. פורמולה 1 גם כן פנתה לשווקים הפורחים באסיה כדי לגייס הון נוסף.

אבל כבר עכשיו רואים בטוויטר, פייסבוק ובפורומים של האוהדים קריאות להחרמות ספונסרים שתומכים בפיפ"א ובארגוני ספורט לא ראויים. הקולות הללו רק מתחזקים עם כל חשיפת פרשה וכל וידאו ביוטיוב של מחאת אוהדים באצטדיון. ייתכן מאוד שב-2012 נראה יותר ויותר אוהדים יוצאים לרחובות לדרוש שינוי משמעותי הקבוצה/התאחדות שלהם.

לסיכום, חדשות רעות לעסקנים רעים: תנועת Occupy מגיעה לספורט.

תגיות