אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בנגקוק לפני ההצפה הגדולה: 'מרגישים את הלחץ' צילום: בלומברג

בנגקוק לפני ההצפה הגדולה: 'מרגישים את הלחץ'

בשבת צופים עלייה של עד חצי מטר במפלס הנהר. "ההצפות צפויות להגיע לשכונות סמוך לנהר, כולל הקוואסן האהובה על הישראלים"

28.10.2011, 23:29 | ynet

המים מאיימים יותר ויותר על בנגקוק: לאחר עוד יום של שטפונות בתאילנד, שעל פי נתונים רשמיים גבה את חייהם של כ-400 בני אדם והותיר רבבות ללא קורת גג, מתכוננים בשבת בבנגקוק להצפות שלא נראו כמותן ברחבי העיר עשרות שנים. "הגדות של נהר הצ'או פראיה, באזור המרכזי של בנגקוק יכולים להכיל עד 2.5 מטר של מים מעל פני הים. נכון ליום שישי אחר הצהריים, המים כבר הגיעו לגובה של 2.47 מטר", סיפר הערב (יום ו') ל-ynet יצחק שוהם, שגריר ישראל בבנגקוק. הוא הוסיף: "יום שבת הוא יום קריטי, זה לא הזמן לטייל".

לקראת עליית מפלס המים ייתכן כי החומות, בגובה 2.5 מטרים המגינות על חלקים רבים בבנגקוק, יוגבהו. "למרות שהמים לא טיפסו מעל 2.5 מטרים, המפלס היה מספיק גבוה כדי להמשיך את סבלם של אלה שניזוקו מההצפות עד כה, ולאיים על התושבים המוגנים על ידי החומות", אמר מושל בנגקוק, סוקומבנד פריבטרה. שבעה מתוך 50 המחוזות המשתייכים לבנגקוק הוצפו והתושבים נמלטו מבתיהם על גבי רפסודות במבוק ומשאיות של הצבא. שמונה מחוזות נוספים נפגעו גם כן, אך באורח קל יותר מההצפות.

זה השיטפון הכבד ביותר בתאילנד זה 50 שנה. בשל ההצפה נסגר נמל התעופה דון מואנג בתאילנד, המשמש בעיקר לטיסות פנים. נמל התעופה המרכזי ממשיך בינתיים לפעול כרגיל. החשש שהמים יחדרו לתוך לב ליבה של בנגקוק גרם למיליוני בני אדם לחפש מקלט במקומות אחרים, ולמדינות זרות להוציא אזהרות מסע לאזרחיהם. מחלקת המדינה האמריקנית הזהירה מפני נסיעות לא חיוניות לאזורים המיועדים להצפה, בשל קשיי תחבורה ומחסור אפשרי של מוצרי מזון.

בימים האחרונים שורר בבנגקוק בלבול רב, עקב הודעות סותרות שמפרסמת ממשלת תאילנד, שכבר הוציאה הודעה לתושבים הגרים סמוך לגדות הנהר להתפנות מבתיהם. אבל ההצפות, שגבו את חייהם של מאות בני-אדם, הם רק ההתחלה. "בשבת צופים עלייה של 10 ס"מ עד חצי מטר של מים במפלס הנהר - מה שאומר המים יגלשו לתוך העיר. כל הזמן אומרים 'כשהנהר יגלוש הוא ימלא את כל צנרת הניקוז, ומים יעלו מהביוב', אבל אף אחד לא יכול להעריך במדויק מה יקרה" הסביר השגריר הישראלי בבירת תאילנד.

במקביל, משלוח סיוע מטעם חיל הים ייצא במוצאי שבת לתאילנד. משלוח הסיוע כולל בין היתר 200 חגורות הצלה. מי שמסייעת יותר היא ארצות-הברית, ששלחה נושאות מטוסים לאזור תאילנד ועליהן מסוקים - שיסייעו, אם יהיה בכך צורך - בפעולות הצלה. נושאת המטוסים "ג'ורג' וושינגטון" וספינות נוספות נמצאות באזור תאילנד, אך צבא ארצות-הברית טרם קיבל בקשה רשמית לסייע לתאילנד.

תגיות