אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל הכשרה אנרגיה: "הצורך בגיוס נוסף פחת משמעותית" צילום: סיון פרג'

מנכ"ל הכשרה אנרגיה: "הצורך בגיוס נוסף פחת משמעותית"

מודיעין תשלם להכשרה 30 מיליון דולר עבור 7.6% מהרישיונות. אוהד מראני: "נמכור עוד מניות כדי להיכנס לת"א־100"

31.10.2011, 07:17 | ליאור גוטמן

"מכירת 7.6% מרישיונות שרה ומירה למודיעין הפחיתה משמעותית את הצורך בגיוס נוסף, והשיגה לנו את המימון הדרוש לביצוע קידוחי האקספלורציה שתוכננו לתחילת 2012" - כך סיכם אתמול ל"כלכליסט" מנכ"ל הכשרה אנרגיה אוהד מראני את העסקה שדווחה אתמול. לפי הדיווח, מודיעין - שבשליטת צחי סולטן ואי.די.בי - תשלם כ־30 מיליון דולר תמורת הגדלת אחזקתה ברישיונות שרה ומירה ב־7.6%. הזכויות יועברו מעמנואל אנרגיה, חברה־בת של הכשרה אנרגיה.

תמורת העסקה וכן התחייבותה של מודיעין להשקיע כ־12 מיליון דולר נוספים בהוצאות הקידוח ישלימו כמעט לחלוטין את סוגיית המימון של עלויות הקידוח שבה עסקה הכשרה אנרגיה בחודשים האחרונים. השלב הבא הוא ביצוע הקידוח בפועל, ככל הנראה בסוף ינואר או בתחילת פברואר הקרוב.

לדברי הכשרה אנרגיה, המשימה הבאה היא להיכנס למדד ת"א־100 באמצעות מכירה של עוד 4% מהאחזקות לציבור. אתמול אמר מראני כי "המהלך יושלם בתקופה הקרובה". כניסת הכשרה לת"א־100 תגרום למוסדיים להשקיע בחברה בעקיפין באמצעות תעודות הסל המכסות את המדד.

רישיונות שרה ומירה סומנו כתגליות הבאות שיוכלו להתחרות במאגרים המוכחים של קבוצת דלק ושל נובל אנרג'י בים התיכון. הרישיונות ממוקמים כ־40 ק"מ מערבית לחופי ישראל ודרומית למאגר דלית. ביוני האחרון הודיעה הכשרה אנרגיה על פוטנציאל הפקה של כ־185 BCM (מיליארד מ"ק) גז טבעי מרישיונות אלו, כמות השקולה ליותר מ־70% מהיקף הגז שנמצא במאגר תמר. השותפות בקידוח מתכננות להגיש בקשה לקבלת חזקה על זוג הרישיונות כבר במהלך 2012 — עוד בטרם הפענוח המלא של הממצאים שיתגלו בקידוח. קידוחי האקספלורציה עתידים, כאמור, להתחיל ברבעון הראשון של 2012 על ידי אסדת Homer Ferrington.

ההסכם האמור בין הכשרה אנרגיה למודיעין מחייב קבלת אישור ממשרד התשתיות ומאסיפת בעלי המניות של מודיעין. בכל מקרה, מודיעין יכולה לבטלו בהודעה שתימסר עד ל־31 במרץ 2011. מבחינת מודיעין, העסקה האחרונה הופכת אותה לשחקנית משפיעה בתחום חיפושי הגז. החברה מחזיקה ב־100% מרישיון ים חדרה וב־70% מרישיון גבריאלה — מאגרים אשר סומנו בעבר כבעלי פוטנציאל להפקת גז ונפט. במודיעין מניחים שמשרד התשתיות לא יוציא בקרוב רישיונות פיתוח חדשים, ולכן העסקה עם הכשרה היא בעלת חשיבות אסטרטגית.

העסקה כוללת את צירופה של מודיעין להסכם למכירת הגז מהמאגר (אם יושג וייחתם) לחברה לישראל. אלא שגם אם כל תוכניות הפיתוח יתקדמו כמתוכנן, מאגרי הגז לא יהפכו למסחריים לפני 2015. בעבר כבר דווח שהצדדים נמצאים במו"מ למכירת גז טבעי עבור תחנות הכוח של חברות־בנות של החברה לישראל (OPC ומפעלי ים המלח), אולם הדבר מותנה באישוש ההשערות המקדמיות שרישיונות אלו אכן מכילים גז טבעי ושניתן להפיקו ולהביאו לישראל באמצעות הקמת מערכת הולכה.

רון מאור, סגן יו"ר דירקטוריון במודיעין ומנכ"ל משותף בשותף הכללי, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "העסקה מהווה הזדמנות להגדיל את האחזקה בשני רישיונות איכותיים ביותר, בעלי רמת הסתברות גבוהה למציאת גז ופוטנציאל למציאת נפט. זאת, בהתאם לאסטרטגיה שלנו לבסס את מודיעין אנרגיה כשחקן מוביל בשוק חיפושי הגז והנפט בישראל. מתווה ההסכם שנחתם מבטיח הזרמת הון משמעותית לפרויקט".

תגיות