אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכה לקופות החולים: תעריפי האשפוז עלו בפעם השלישית השנה צילום: צביקה טישלר

מכה לקופות החולים: תעריפי האשפוז עלו בפעם השלישית השנה

קופות החולים מזהירות כי ייקור מחיר יום האשפוז בבתי החולים הסב להן נזק של 350 מיליון שקל מתחילת השנה, וכי בעקבות זאת ייאלצו לצמצם את השירותים לציבור

03.11.2011, 06:57 | מיקי פלד

"העלאת מחיר יום האשפוז מתחילת השנה גרמה לקופות החולים הפסד של כ־350 מיליון שקל, שבסופו של דבר יפגע בשירותי הבריאות שהן מספקות לציבור", כך אומר ל"כלכליסט" סמנכ"ל הכספים של שירותי בריאות כללית, אלי כהן, בעקבות הודעת משרד הבריאות על העלאה נוספת, שלישית מתחילת השנה, במחירי יום האשפוז והשירותים האמבולטוריים (מרפאות החוץ ואשפוז היום) בבתי החולים החל משלשום.

הסיבה להעלאת התעריפים היא הסכם השכר שנחתם באוגוסט בין האוצר להסתדרות הרפואית, שמעלה את שכר הרופאים בעד 47%. כדי שבתי החולים יוכלו לממן את העלאת השכר, בין השאר הועלה תעריף יום האשפוז עבור לקוחות קופות החולים. קופות כללית ולאומית, אגב, לא רק יידרשו לשלם יותר לבתי החולים - הן גם יקבלו שיפוי של 40% בלבד על העלאת השכר לרופאיהן.

העלאת התעריפים היא בשיעור של 0.64% לשורה של אשפוזים, החל ממחלקות פנימיות ועד אשפוזים פסיכיאטריים. לכאורה, ההחלטה נוגעת רק להתחשבנות הפנימית בין קופות החולים לבתי החולים. אולם, מזהיר כהן, אף שאין כוונה להעלות את תעריפי הביטוחים המשלימים, ההשפעה תגיע לציבור באופן עקיף. זאת מכיוון שהקופות יצטרכו לצמצם בפיתוח שירותים נוספים, שלהם הן אינן מחויבות כחלק מסל הבריאות, כמו שיפוץ מרפאות ושיפור השירות בקהילה. "המדינה צריכה להסתכל על הדברים בצורה מערכתית ולפצות את הקופות על הסכם עבודה שהיא חתרה אליו וחתמה עליו", הוא אומר.

לכאורה, תקציב הקופות מתעדכן בכל שנה בהתאם למדד יוקר הבריאות, שמתחילת 2011 עלה בכ־4%. לעומת זאת, מחיר יום אשפוז, שאינו חלק מהמדד, עלה בכ־5.6% בתקופה זו. ההפרש הזה שווה 350 מיליון שקל מתחילת השנה ו־2 מיליארד שקל ב־15 השנה האחרונות. לפני כמה שנים הגישו הקופות עתירה לבג"ץ להכללת מחיר יום אשפוז במדד, והחלטה בנושא צפויה בקרוב.

ממשרד הבריאות נמסר כי "העדכון הוא בעקבות השפעת ההסכם עם ההסתדרות הרפואית".

תגיות