אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיכוי להפוך לשותף במשרד עורכי דין הולך וקטן צילום: shutterstock

הסיכוי להפוך לשותף במשרד עורכי דין הולך וקטן

המיתון והתחרות הביאו את המשרדים לצמצם את כמות השותפים, וכיום היחס עומד על שותף אחד על כל שלושה שכירים

06.11.2011, 09:41 | דודי זלמנוביץ'

ככל שמשרדי עורכי הדין בישראל הולכים וגדלים, כך גדל גם מספר השותפים בהם. יותר מ־50 משרדים מפרנסים עשרה שותפים או יותר ובשני משרדים יש יותר מ־50 שותפים. למרות מספר השותפים ההולך וגדל, לא כל אחד יכול להיות שותף, ויש שיאמרו שמסלול הקריירה של עו"ד במשרד הוא מובנה ואכזר. ברוב המקרים, עו"ד שלא יהפוך לשותף יעזוב את המשרד לטובת משרד אחר, יקים משרד בעצמו או יפנה למסלול חלופי כייעוץ משפטי או יפנה לתחום עיסוק אחר, שגם בו צפויה לו תחרות קשה.

המבנה הארגוני, ובעיקר התחרות והמיתון הכלכלי של 2008–2009, חייבו את רוב משרדי עוה"ד לקבע תמהיל של שותפים מול שכירים כדי להתמודד עם שאלות תמחיר. משרדי עו"ד בישראל ובעולם שלא מציגים רמת מינוף נכונה ותמהיל נכון בין שותפים ועורכי דין, סובלים מבעיות תמחיר בשוק תחרותי.

הדבר מודגם היטב בהתנהלות המשרדים בעשור האחרון. בשנים ה"טובות", 100 המשרדים הגדולים בישראל הרשו לעצמם להגדיל את שיעור השותפים עד לשיא ב־2007 - כ־32% שמהווים שותף על כל שני שכירים כמעט. אך המיתון והתחרות הביאו את המשרדים לצמצם את כמות השותפים, וב־2011 כמעט שבים לנתוני 2003: שותף על כל שלושה שכירים.

שאלת התמהיל הנכון בין שותפים ושכירים היא כבדת משקל ונגזרת משיקולים כאופי המשרד, סוג הלקוחות והתמחיר. ככלל, ניתן לומר כי משרדים שבהם יש יותר משותף כנגד שלושה שכירים מתקשים להתמודד עם שאלות תמחיר בשוק תחרותי.

 

הכותב הנו מנכ"ל GlawBAL

תגיות

18 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

18.
אני מניחה שהעובדות בכתבה ידועות לעורכי הדין הצעירים
איך זה שעדיין יש ביקוש רב למקצוע? הנתונים המוצגים בכתבה הם מ 2009 כך שכבר עברה שנה או שנתיים של לימודי משפטים והייתי מצפה שמספר הסטודנטים יקטן. יתכן שהסיכוי של 1:3 עדיין אטרקטיבי ורוב הנרשמים מקווים להיות שם.
הדיוטות , מה עם חוקי השוק  |  06.11.11
14.
תשובה למתכנת
עו"ד עם כמה שנות נסיון שעובד 10 שעות ביום משתכר בממוצע 8,000-10,000 ש"ח נטו. הבעיה שאי אפשר להתקדם הרבה מזה - יש לך 5-7 שנות נסיון, אין לך לאן להתקדם. בעבר אפשר היה להיות עצמאי, היום אין פרנסה. לגבי נשים המצב עגום עד יותר. "משרת אם" - עובדות מ-8 עד 15-16 ומקבלות 7,000 ש"ח גם כשיש להם 10 שנות ותק. שיהיה ברור שכביכול מתחילים את יום העבודה ב-8, אבל במשרדים שעוסקים בליטיגציה, אם עורכת הדין צריכה להיות ב-8 בבימ"ש בנתניה והיא גרה בראשל"צ למשל, תעשו חישוב באיזו שעה היא צריכה לצאת... וזה עוד טוב, יש דיונים רבים מחוץ לפריפריה. כשעבדתי כשכירה שבוע רגיל שלי היה נראה כך: ת"א, קרית גת, רמלה, חופשי מדיונים (בד"כ השתדלו שלא לשבץ לדיונים יום אחד בשבוע), נצרת. אני גרה בכפר סבא. ואז מגיעים למשרד בשעות הבוקר המאוחרות-הצהריים המוקדמות, פורקים תיקים, מזינים למחשב כל מיני פרטים, לוקחים את התיקים של מחר, מחזירים טלפונים/מיילים/התכתבויות דחופות, מנסים לעבוד כמה שעות והביתה, על מנת לעבוד על התיקים של מחר כשהילדים הולכים לישון. כמה קיבלתי? 7,000 ש"ח וביטוח מנהלים. על הוצאות הנסיעה היה ויכוח תמידי כשתמיד חשדו שאני מרמה אותם. וזה אחד המשרדים המכובדים בארץ...
עורכת דין , כפר סבא  |  06.11.11
לכל התגובות