אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": מי ימחזר את BPT? צילום: cc-by מגנוס פרנקלין

בלעדי ל"כלכליסט": מי ימחזר את BPT?

אלקו, KCPS וגופים נוספים מתעניינים ברכישת החברה הישראלית שפיתחה מתקן למחזור מים, נקלעה לקשיים ומונתה לה מפרקת זמנית

06.11.2011, 10:53 | אסף גלעד

אלקו ו-KCPS ושורה של חברות וגופים פיננסים דוגמת אינפיניטי, לודן, איתן שמיר ואורון פרוג'קטס מעוניינות ברכישת חברת הקלינטק BPT שנקלעה לקשיים ונכנסה להליך פירוק. לפי ההערכה, תידרש הרוכשת להציג 5 מיליון דולר לפחות על מנת להפעיל את החברה בשלמותה בשנתיים הקרובות. BPT תעדיף להירכש ככל הנראה על ידי חברות בתחום ההנדסה או על ידי יצרניות מערכות טיהור.

BPT היא חברת קלינטק שפעלה עד לאחרונה בתמיכת אלרון ופיטנגו, ופיתחה מתקן למחזור מים במפעלי תעשייה ובמכרות. היא גייסה במהלך עשר שנים הון בהיקף של 20 מיליון דולר, נקלעה לקשיים כספיים לאחר שהתברר למשקיעיה כי יידרשו להזרים לה הון רב יותר, ובחודש שעבר מינה בית המשפט המחוזי בתל אביב את עו"ד דורית לוי טילר כמפרקת זמנית לחברה.

למרות העניין לרכישתה מצד 14 גופים, בהם גם חברות סיניות, BPT מעוניינת להגדיל את מספר הצעות הרכישה שלה, ובשבוע שעבר הגישה המפרקת לוי-טילר בקשה להשתתפות החברה בתערוכת המים Watec בעלות של עשרת אלפים שקל, זאת על מנת להיחשף לרוכשות פוטנציאליות נוספות.

BPT פיתחה ממברנות סינטטיות למחזור מים תעשייתיים, המסוגלים לעמוד בפני סביבות כימיות אגרסיביות בעלות חומציות גבוהה במיוחד, המאפיינת מפעלים, מטמנות אשפה ומכרות. בעזרת המערכת ניתן לעשות שימוש חוזר במים המזוהמים הרבים המשמשים לטיהור ולקירור תהליכים תעשיתיים.

החברה מבצעת אמנם פיילוטים רבים בישראל ובדרום אמריקה, אך אלה אינם מוסיפים לשורת הרווח שלה. עד כה היא הפעילה מתקנים מלאים במטמנת עברון, במפעל השמרים פאקא בבת-ים ובמתקן לטיפול שפכים של מפעל אגן כימיקלים באשדוד. בבקשת הפירוק מהחודש שעבר נכתב כי שלושת מתקנים אלה נמצאים בהרצה ועדיין לא הגיעו לאיכויות הרצויות, והפעילות השיווקית בחו"ל טרם הניבה תוצאות עסקיות ממשיות.

BPT מייצרת את הממברנות במתקניה באתר הייצור באור יהודה. בחברה עבדו עד לאחרונה 36 עובדים, רובם בעלי תארי דוקטורט, אך מרביתם פוטרו וכיום מועסקים בה 14 עובדים בלבד. נכסי החברה העומדים למכירה כוללים בנוסף לעובדים, ולקניין הרוחני גם פס ייצור ומעבדה משוכללת.

את החברה ייסד מוטי פרי, אחד המומחים הבולטים בעולם בתחום הממברנות, לאחר שהקים ומכר את ניטרון שהקים לשיכון ובינוי. תחילה פעלה החברה במתכונת של מעבדה טכנולוגית במימון האיחוד האירופי, אך בשנת 2007 הצטרפו להשקעה בה החברות אורום ואלרון. פיטנגו וקרן USVP הצטרפו להשקעה בחברה ב-2009.

תגיות