אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קומפוזיה של יאיר גולדפינגר נמכרה לנייס צילום: שאול גולן

קומפוזיה של יאיר גולדפינגר נמכרה לנייס

רצף ההצלחות של גולדפינגר נבלם: קומפוזיה, שפיתחה תוכנה לייעול העבודה במרכזי שירות, נרכשה לפי ההערכה תמורת 3 מיליון דולר בלבד - פחות מהכספים שהושקעו בה

07.11.2011, 09:14 | אסף גלעד

חברת הסטארט-אפ קומפוזיה (Composia) של היזם יאיר גולדפינגר נמכרה לנייס - כך עולה מדברים שאמר בשבוע שעבר מנכ"ל נייס, זאבי ברגמן, בשיחה שערך עם משקיעים בעקבות הגשת הדו"חות הרבעוניים של החברה. בקיץ האחרון חשף "כלכליסט" כי קומפוזיה עומדת בפני מכירה. נייס ביצעה את הרכישה כבר בחודש שעבר.

בניגוד לסדרת האקזיטים המפוארת של יאיר גולדפינגר, הכוללת את מכירת ICQ ב-407 מיליון דולר, Jajah ב-207 מיליון דולר דוטומי ב- 295 מיליון דולר, עסקת קומפוזיה נחשבת לקטנה ביותר, ולפי ההערכות גרמה להפסדים למשקיעיה. אתר המחקר IVC מעריך את היקף המכירה בלא יותר מ-3 מיליון דולר, וזאת בהשוואה ל- 5 מיליון דולר שאותם גייסה החברה מאז הקמתה ב-2004.

קומפוזיה (Composia), מאזור התעשייה של קיסריה, פיתחה תוכנה שמסוגלת לייעל את העבודה במרכזי שירות לקוחות של חברות גדולות, על ידי האחדה של מערכות מידע מרובות. בשנים האחרונות פעילה קומפוזיה בעיקר בשוק הישראלי, ובין לקוחותיה נמנים 012 סמייל, בזק, HOT, Yes, בנק דיסקונט, אמדוקס ואופיס דיפו. בשנה האחרונה פנתה החברה גם לפעילות בינלאומית, וצירפה לשורות לקוחותיה את סוכנות הרכב הבינלאומית AVIS.

"רכשנו לפני כחודש את חברת קומפוזיה, אשר מסוגלת לאחד מספר מקורות מידע ממערכות שונות בכדי להציג תמונת נתונים אחידה, ומאפשרת לבצע ניתוח נתונים בזמן אמת. ההטמעה של הטכנולוגיה הזו מתקדמת בהתאם לתכנית", אמר ברגמן.

גולדפינגר נכנס להשקעה בחברה כבר ב-2004 עם ד"ר אודי גרף, מנכ"ל HP ישראל לשעבר. גרף רכש את הפטנטים של אניסופט, שנסגרה ב-2002, והקים את קומפוזיה, שפיתחה פתרונות דומים עם ד"ר אלכסנדר ויינדינר, לשעבר סמנכ"ל הפיתוח של אניסופט. בהמשך גייסה קומפוזיה כ-5 מיליון דולר מגולדפינגר, גרף, ארתור ואמנון בוקסר, מבעלי רשת ג.ר.א.ס, קרן Grow Partners, ומשקיעים פרטיים כגון גדעון בלום ואנשי הפרסום איל חומסקי וראובן אדלר.

קומפוזיה היא החברה הרביעית במספר שמוכר גולדפינגר בשנת 2011 והחברה התשיעית שנמכרת לאחר האקזיט של ICQ. רק באפריל האחרון הוא מכר את הסטארט-אפים הישראליים פיקסקאוט ופיקאפ, העוסקים בתחום ניהול הזכויות לתמונות ברשת, בסכום כולל של 30 מיליון דולר. בתחילת חודש אוגוסט מכר את דוטומי לואליו-קליק וגרף ממנה על פי ההערכות כ-70 מיליון דולר.

תגיות