אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חיים כץ: "לא ייתכן שעובדים זרים יהיו פרה נחלבת" צילום: חיים הורנשטיין

חיים כץ: "לא ייתכן שעובדים זרים יהיו פרה נחלבת"

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת דנה בבקשת המתווכים המביאים עובדים זרים לישראל להעלות את הסכומים שהם גובים מהעובדים; יו"ר הוועדה, כץ: "יש לגבות חלק מהעלויות גם מהמעסיק"

08.11.2011, 08:46 | תומר אביטל

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת קיימה אתמול (ב') דיון בגובה דמי התיווך שרשאי מתווך לגבות מעובד זר שהביא לעבודה בישראל. התקנות מתייחסות לעובדים זרים המגיעים לישראל ממדינות עמן נחתם הסכם בילטראלי המאפשר פיקוח של ארגון ההגירה הבינלאומי. נכון להיום, נחתם הסכם כזה רק עם תאילנד - כך שבפועל התקנות רלוונטיות בעיקר לעובדים זרים מתחום החקלאות.

בתקנות שהגיש משרד התמ"ת התבקשה הוועדה לאשר תשלום חד פעמי של עובד עבור תיווך, אשר אינו עולה על 3,480 שקל. נציגי חברות התיווך גבי בורנשטיין, קובי גבאי וצבי רם טענו בדיון כי הסכום אינו מספיק ולא מאפשר להם רווח הוגן. לדבריהם, החברות נושאות בעלויות הטיסה של העובד, מלוות אותו באופן יומיומי ודואגות לצרכיו. לכן הם מבקשים לגבות מעובד זר סכום של 3,480 שקל מדי שנה - כל עוד העובד נמצא בישראל.

יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ (ליכוד) אמר בתגובה כי "העובדים הזרים הם גוף חלש ללא הגנה שבא לעבוד בתנאים קשים תוך הקרבת משפחתו, ואתם רואים בו באר שואבת לכסף. מגיע לכם להרוויח, אבל אתם מבקשים יותר מדי. יש לגבות חלק מהעלויות גם מהמעסיק, כמו בתחום הסיעוד".

ח"כ אילן גילאון (מרצ) הוסיף כי "חברות כוח האדם קיבלו רישיון ממדינת ישראל לסרסר בכוח אדם זר. אם הסכומים המופקעים והמופרכים שאתם גובים היום לא מספקים אתכם, עליכם לפרוש מעיסוקכם הבזוי שראוי שיעבור מן הארץ".

עו"ד נטע ברנר-מאור מהלשכה המשפטית במשרד התמ"ת הדגישה: "בעיקרון, על פי ההסכמים הבינלאומיים, חל איסור על גביית דמי תיווך מעובד זר. חריגות מאיסור זה מאפשרות גביית סכומים מינימליים בלבד".

כץ סיכם את הדיון ואמר: "הוועדה בראשותי תקבע כללים ברורים בנושא. אני דורש מנציגי התמ"ת, לשכות התיווך והחקלאים להגיע להסכמה על הסכומים. לא ייתכן שהעובד הזר יהיה הפרה הנחלבת היחידה. ייתכן שנצטרך לגבות תשלומים גם מהחקלאים".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
כל הכבוד לחיים כץ!!!
כך הכבוד לחיים. אשר רואה הכל , בתנאי שנמצא מחוץ לאינטרס האישי שלו. אבל באינטרס האישי שלו. ניתן להתעלם מעובדי הקבלן הנמצאים בתעשיה האווירית. להמשיך לעשוק עובדים שאינם חברים בוועד. לא לקלוט עובדים מבחוץ שגילם גבוהה. ובכלל להמשיך לעשוק את המדינה ולסחוט את הנהלת המפעל
אחד מבפנים  |  08.11.11
1.
לחיים כץ אין מושג קלוש בעלויות המעביד
עובד זר עולה לחודש כולל הפרשות שונות מעל 6000 שקל לחודש, לא כולל מזון ולינה, בלי עובדים זרים בעיית הקשישים הייתה מצטמצמת כי קשישים היו מתים מהר יותר במוסדות ציבוריים, למען הסר ספק יש יתרון ברור בריאותי ונפשי להשאיר קשיש בסביבה הביתית שלו בין אם הוא מודע לזה ובין אם לצערינו לא, כאשר העלויות גדלות פחות קשישים יכולים להרשות זאת לעצמם, והם מופנים למוסדות הציבוריים או הפרטיים ששם יחס העובדים תמיד יהיה קטן מאחד לכל קשיש כמו שזה בטיפול אישי סיעודי, ומכאן הזנחה ומכאן תרופות הרגעה לקשישים קולניים ומכאן תוחלת חיים שמתקצרת במהירות. העובדים הזרים באים לכאן ואכן נוטשים משפחה אבל זה מרוויחים כאן עד פי 10 ממה שהיו מרוויחים בארצות מוצאם ותומכים במשפחה שלהם, הם לא כל כך אומללים והראיה שהם ממשיכים לבוא ויש ביקוש להגיע לכאן. כל חבר כנסת כזה שלמזלו לא התנסה בצורך בסיעוד יכול להיות לארג' על חשבון קשישים אבל הוא צריך להבין שבכל החלטה כזאת הוא מונע מיותר קשישים טיפול הולם, וכמובן ממטפלים עבודה כי תמיד הביקוש ירד עם העליה במחיר. בשנים האחרונות המחיר עלה מ 600 או 700 דולר ל 1200 דולר שמגיעים ישירות לכיסו של העובד ללא הפרשות סוציאליות שאת כולן הוא מקבל בסוף, הפרשות עובד מעביד על חשבון המעסיק ביטוח בריאות וכן הלאה. אין טעם לחזור ולענות לי על יחס רע שהם מקבלים לפעמים או על יחס רע שהם נותנים, זה לא קשור לשכר. אני מאחל לכץ שלא יזדקק לזה אבל שיבין שהפעילות שלו עושקת את המעסיקים שכולם עד האחרון שבהם הם קשישים סיעודיים או סתם סיעודיים שההכנסה לא מצויה בידם ובפועל המשפחה מתגייסת לאסוף את הכסף הנדרש כדי לשמור על צלם האדם של מי שיקר להם. הסיעודיים האלה הם לא פרה חולבת, פשוט לא הומני ולא מוסרי.
אמיר , אשקלון  |  08.11.11