אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העצים ניצחו: לא יוקם בי"ח סיעודי בכפר סבא ליד כפר מל"ל צילום: תומי הרפז

העצים ניצחו: לא יוקם בי"ח סיעודי בכפר סבא ליד כפר מל"ל

תוכנית להקמת בית חולים סיעודי בן 13 קומות בדרום כפר סבא נדחתה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה. הסיבות: הקרבה לסביבה הכפרית של מושב כפר מל"ל וכמה עצים עתיקים ונדירים בשטח שיועד לבנייה

08.11.2011, 08:28 | דותן לוי

תוכנית להקמת בית חולים סיעודי בן 13 קומות בכפר סבא נדחתה לאחרונה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז המרכז, לאחר שהוגשו לה שבע התנגדויות של תושבים מכפר מל"ל ורמות השבים, עיריית כפר סבא, ועדה מקומית דרום השרון ומשרד החקלאות. הסיבות לדחייה: היעדר התאמה לסביבה הכפרית של דרום כפר סבא הגובלת במושבים כפר מל"ל ורמות השבים, והימצאות כמה עצים עתיקים בשטח התוכנית.

מדובר בתוכנית שמשתרעת על שטח של 1.88 דונם בחלקה הדרומי־מזרחי של כפר סבא, בסמוך לצומת מל"ל ולמפגש רחוב הטייסים בכפר סבא עם רחוב הלימון בכפר מל"ל. שטח התוכנית גובל במשקים חקלאיים של חלק מתושבי כפר מל"ל. בקרקע עצמה מצויה חורשת עצי אלון התבור עתיקים ונדירים, המהווים שריד ייחודי ליערות האלונים שכיסו את כל אזור השרון בתקופה העות'מאנית, וכן בריכת המים הראשונה של כפר מל"ל, אשר נבנתה בשנת 1914.

התוכנית שהגישו היזמים השתרעה על שטח בנוי של 4,700 מ"ר שיכול לשמש כבית חולים סיעודי, כבית אבות או כדיור מוגן. במהלך 2009 הועברה התוכנית מהוועדה המקומית לוועדה המחוזית, ואף חזרה אל הוועדה המקומית לתיקונים והיתה אמורה לקבל תוקף.

בהתנגדות שהוגשה באמצעות עוה"ד אלי וילצ'יק וכרמית רבי, ממשרד כהן וילצ'יק קמחי ושות', טענו כמה תושבים כי התוכנית מציעה בנייה רוויה ומסיבית בצמוד למשקים חקלאיים ולבנייה כפרית צמודת קרקע, וכי מדובר בתכנון מאולץ ובלתי סביר. המתנגדים הוסיפו כי התשתית התחבורתית הקיימת אינה יכולה לספק מענה לקיומו של בית חולים סיעודי באזור. נוסף על כך טענו בכפר מל"ל כי ראוי ונכון יותר היה לתכנן רצועה ירוקה שתפריד בין השטחים המוניציפליים של כפר מל"ל לכפר סבא.

לאחר כמה דיונים החליטה הוועדה המחוזית לדחות את התוכנית, תוך שהיא מציינת כי "מבחינת מיקומה ואופי סביבתה הקיים בפועל מהווה התוכנית חלק רציף מהיישוב כפר מל"ל ומהאופי הכפרי הנגזר מכך, ועל כן אין לאפשר את הבינוי המבוקש בתוכנית, בוודאי לא בהיקף המבוקש, שכן זה אינו מתאים לסביבתו". נוסף על כך קיבלה הוועדה המחוזית את טענת כפר מל"ל בדבר התעלמותה של התוכנית מהרגישות הנופית, התרבותית וההיסטורית של האזור.

בין היתר ציינה הוועדה בהחלטתה כי בשטח התוכנית קיים מבנה היסטורי וכן "עץ פיקוס גדול ממדים ומרהיב ביופיו".

שיתוף בטוויטר שיתוף בוואטסאפ שיתוף בפייסבוק שיתוף במייל

תגיות



4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה