אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פסיפיק דרילינג של עידן עופר בדרך לגיוס של 60 מיליון דולר

פסיפיק דרילינג של עידן עופר בדרך לגיוס של 60 מיליון דולר

החתמים בהנפקה יהיו מורגן סטנלי ודויטשה בנק. ההנפקה עצמה תבוצע לפי שווי של כ-1.9 מיליארד דולר, אחרי שהחברה כבר השלימה הנפקה בחודש אפריל השנה בבורסה הנורבגית, מעבר לדלפק

07.11.2011, 19:11 | ניר צליק

פסיפיק דרילינג, חברת חיפושי הנפט של עידן עופר, הגישה תשקיף לרשות ניירות ערך האמריקאית בדרך לגיוס של כ-60 מיליון דולר. החברה תמכור כ-6 מיליון מניות במחיר של 8-10 דולר למניה, בבורסת ניו יורק, כאשר בנוסף תינתן לחתמים אופציה לרכישת כ-900 אלף מניות נוספות, מה שעשוי להגדיל את היקף ההנפקה ל-69 מיליון דולר.

החתמים בהנפקה יהיו מורגן סטנלי ודויטשה בנק. ההנפקה עצמה תבוצע לפי שווי של כ-1.9 מיליארד דולר, אחרי שהחברה כבר השלימה הנפקה בחודש אפריל השנה בבורסה הנורבגית, מעבר לדלפק.

פסיפיק דרילינג עוסקת בקידוחי נפט במים עמוקים, כאשר לחברה יש כשלושה כלי שיט בהווה, כאשר שלושה כלי שיט נוספים יימסרו לה בתקופה הקרובה. הראשון מביניהם, בדצמבר 2011, ושני הנותרים במהלך שנת 2013.

לחברה אין בינתיים הכנסות, אך עם זאת, כבר יש לה חוזים עם מספר לקוחות, ביניהם שברון, פטרובס, וטוטאל, כאשר צבר החוזים של החברה מסתכם על פי התשקיף ב-2.2 מיליארד דולר. עד כה רשמה החברה הפסדים, כאשר במחצית הראשונה של 2011 הסתכם ההפסד התפעולי של החברה ב-24.1 מיליון דולר, וההפסד הנקי ב-3.4 מיליון דולר.

בשנת 2010 הפסידה החברה 20.1 מיליון דולר מבחינה תפעולית ורשמה רווח נקי של 37.3 מיליון דולר, כתוצאה מההנפקה בבורסת נורבגיה. ההפסד התפעולי של החברה מסתכם ב-54.8 מיליון דולר מאז שנת 2008. נכון לסוף הרבעון השני לחברה היה בקופתה כ-181.5 מיליון דולר, כאשר שווי הציוד של החברה מסתכם ב-2.9 מיליארד דולר.

בעלת השליטה בפסיפיק דרילינג היא חברת Quantum Pacific, הנשלטת על ידי עידן עופר, המחזיקה ב-71.4% ממניות החברה, כאשר בעקבות ההנפקה היא תדולל ל-69.2%. כיו"ר פסיפיק דרילינג מכהן רון מוסקוביץ, ששימש בעבר כסמנכ"ל הכספים של ענקית הבילינג הישראלית אמדוקס.

בין הסיכונים שמונה החברה בתשקיף נמצאים הסיכונים הבאים: לחברה אין היסטוריה ותיקה ולכן קשה לה לחזות באופן מדוייק את תוצאות פעילותיה ולכן ייתכן ועל המשקיעים יקשה להעריך נכונה את פעילותה העסקית של החברה. לחברה יש רק שלושה לקוחות עיקריים, ולכן היא תלויה בהם בצורה חריפה.

אם אחד מהם יעזוב החברה עשויה להיכנס למשבר משמעותי. עוד מציינת החברה כי מדובר בתעשייה תחרותית במיוחד כאשר היא מתחרה בחברות בעלות משאבים גדולים בהרבה משלה, שעשויות להחליט להוזיל מחירים במטרה לחסל את התחרות. בנוסף, מציינת החברה כי פעילותה תלויה במחירי הנפט והגז, כאשר במידה והם נמצאים בשפל, על רקע מיתון כלכלי עולמי למשל, חברות עשויות להימנע מלבצע פעילות קידוח במים עמוקים, שעלותה גבוהה, מה שעשוי להוביל לפגיעה בפסיפיק דרילינג.

החברה אף מביעה חשש משינויים שעשויים להיות ברגולוציה של קידוחים במים עמוקים, בעקבות תקלות שאירעו בקידוחים אלו והביאו לזיהומים ימיים נכבדים.

תגיות