אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעוד שהקרנות הקונצרניות פודות, הדס בנקים מככבת צילום: עמית שעל

בעוד שהקרנות הקונצרניות פודות, הדס בנקים מככבת

הקרן הגדילה השנה את היקף נכסיה פי חמישה, תוך השגת תשואה של 2.7% - כפול ממדד הייחוס. בטווח של שנתיים התוצאות חלשות יותר

08.11.2011, 07:05 | מישל אודי

הדס ארזים (00)

בנקים

מספר קרן: 5113626

 

דמי ניהול: 0.7%

אחזקה מובילה: מרכנתיל א' (5%)

היקף נכסים מנוהל: 71 מיליון שקל

המדיניות: לפחות 75% מנכסי הקרן יושקעו באג"ח של תאגידים בנקאיים או מתחום הביטוח והפיננסים. השאר יושקע לפי דעתו של מנהל הקרן אך ללא חשיפה למט"ח, מניות או אג"ח לא מדורגות.

אחזקות בפועל: 87% מנכסי הקרן מושקעים באג"ח בנקים וחברות פיננסיות מקומיות (70% צמוד והשאר בשקלי), 9% באג"ח ממשלתיות קצרות (שחר ומק"מ) והשאר בפיקדונות.

ההיסטוריה של הקרן: מתחילת השנה עקפה הקרן את רוב הקרנות בקטגוריה עם תשואה של 2.4%, לעומת תשואה אפסית של מדד הייחוס (מדד אג"ח לא ממשלתיות) ותשואה של 1% בתל בונד־20. מהשקתה ב־2010 השיגה 8.4% לעומת 11% במדד הייחוס.

הסיכון העיקרי: באחזקת הקרן כרוכים שלושה סיכונים: משבר שיגרור עליית מרווחים גורפת בשוק הקונצרני, עליית תשואות באפיק הממשלתי (המקיים מתאם גבוה עם האג"ח הבנקאיות), וכן עודף הנפקות של אג"ח בנקאיות שעלול לגרום לתנודתיות ואף לעליית תשואות.

 

השורה התחתונה: הקרן של הדס ארזים תפסה תאוצה בשנה האחרונה עם גיוסים מרשימים יחסית, כאשר התחילה את השנה עם 15 מיליון שקל והיום עומדת על 71 מיליון שקל. נקודה זו מעניינת לאור העובדה שקרנות האג"ח הקונצרניות ספגו השנה פדיונות כבדים. נדמה כי לצד דמי הניהול האטרקטיביים (0.7% הממוקמים בשליש התחתון בקטגוריה), הקרן השיגה השנה תשואה נאה באמצעות פיזור גבוה של אג"ח קונצרניות איכותיות, ללא "פזילה" לאפיקים בעלי סיכון גבוה יותר - מה שהמשקיעים מחפשים בימים אלה. עם זאת יש לזכור כי בטווח של השנתיים האחרונות הקרן לא היכתה את מדד הייחוס. הערך המוסף שלה היה בעיקר בשוק יורד.

תגיות