אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אולימפוס מודה: הסתרנו הפסדים כבדים באמצעות רכישות פיקטיביות

אולימפוס מודה: הסתרנו הפסדים כבדים באמצעות רכישות פיקטיביות

החברה הצהירה שהיקף ההפסדים לא ידוע ומניית החברה צללה בטוקיו ב-29%. לפי החשד, שילמה החברה מיליארדים לחברות הרשומות באיי קיימן במטרה להסתיר הפסדים בדוחות

08.11.2011, 11:06 | סוכנויות הידיעות

חברת אולימפוס היפנית מסרה היום (ג') כי במשך עשורים הסתירה הפסדים על השקעות, והשתמשה בשורה של רכישות כדי לנקות את ספרי המאזנים שלה, זאת לאחר שבועות שבהם פורסמו הצהרות סותרות בניסיון להגן על אותן עסקאות.

ההודאה חושפת את אחד מהסדרי כיסוי הפסדים הגדולים והארוכים ביותר בהיסטוריה היפנית, ומעלה ספקות בנוגע לעתידה של יצרנית המצלמות שנוסדה לפני 92 שנה, ונמצאת כעת תחת חקירות מטעם רשות ני"ע של טוקיו וה-FBI האמריקאית.

ההכרזה שופכת אור על שורה של עסקאות לא ברורות שעמדו במרכז מחלוקת שפרצה לאחרונה, שכללה תשלומים של מיליארדי דולרים לקבוצה של קרנות חשאיות באיי קיימן. עד כה טענה החברה כי מדובר היה בתשלומים לייעוץ ולרכישת מניות בקבוצה של חברות הון סיכון קטנות שהעסקים שלהן נעים מציוד לפסולת רפואית ועד מיכלים למיקרוגלים.

"זוהי עובדה שביצענו חשבונאות לא ראויה", הודה נשיא אולימפוס שואיצ'י טקיאמה, במסיבת עיתונאים שנערכה במלון בטוקיו, פעמיים הוא קד כהתנצלות על הגילויים. טקיאמה הוסיף כי בחברה עדיין לא קבעו את היקף ההפסדים וההסתרות, והדגיש כי שווי עסקי הליבה של החברה לא נשחקו.

טקיאמה האשים שלושה מנהלים בכירים בחברה בהתנהלות השגויה: היו"ר לשעבר טסויושי קיקוקאווה, סגן הנשיא היסאשי מורי ומבקר הפנים הידאו יאמאדה. לדבריו, הוא עצמו לא היה מודע לכך, ורק אתמול מורי עדכן אותו. החברה מסרה כי פיטרה את מורי, ואילו יאמאדה שוקל להתפטר, בעוד שקיקוקאווה התפטר כבר לפני שבועיים. טקיאמה אמר כי לו עצמו אין כוונתו להתפטר.

הודאתה של אולימפוס התפרסמה לפני פתיחת המסחר בטוקיו, ומניות החברה צנחו ב-29%, הירידה היומית החדה ביותר שמורשית בבורסה בטוקיו. המניה איבדה 70% מהשווי שלה מאז נחשפו הרכישות החשודות באמצע אוקטובר.

תגיות