אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיא ברצלונה: "כל עוד אני בתפקיד, המועדון אף פעם לא יעמוד למכירה" צילום: אי פי אי

נשיא ברצלונה: "כל עוד אני בתפקיד, המועדון אף פעם לא יעמוד למכירה"

סנדרו רוסל מתח ביקורת על מודל הבעלות האנגלי והוסיף ש"המועדונים צריכים להיות ארגונים בבעלות החברים"

08.11.2011, 19:18 | סוכנויות הידיעות

סנדרו רוסל, נשיא ברצלונה, מתח ביקורת על הבעלות התאגידית והזרה של מועדונים גדולים בפרמיירליג, ואמר שכל עוד הוא אחראי על המועדון שלו, הנמצא בבעלות 180 אלף החברים בו, הוא "אף פעם לא יעמוד למכירה".

רוסל, שדיבר בכנס " International Football Arena " בציריך על הלחצים הכלכליים בכדורגל, אמר שבאופן טבעי, המועדונים צריכים להיות ארגונים בבעלות החברים, ולא חברות בבעלות דמות עסקית אחת. הוא טען שהסיבה שברצלונה מכרה לראשונה את החסות לחולצות, בעסקה שנויה במחלוקת עם קטאר, היא התחרות עם בעלים המכניסים כספים רבים למועדונים שלהם.

"זה חבל", הוא אמר על בהתייחסו לעלות זרה ותאגידית של מועדונים, "אני לא אוהב את זה, אבל זה קורה. זה השוק הפתוח. בפרמיירליג אין יותר מועדונים למכירה, אז עכשיו המשקיעים הזרים מגיעים לספרד. הקו נחצה, אני לא חושב שיש עוד מה לעשות.

"ברצלונה היא לא עסק, היא תחושה. אנחנו לא בבעלות של איש, אנחנו ארגון. אין לנו 'לקוחות'. אני לעולם לא אקבע משחק בשעה 12:00 בצהריים בשביל הקהל בסין. אנחנו רוצים לפתוח את השוק שלנו, אבל לא לשכוח את השורשים שלנו. כל עוד אני הנשיא, ברצלונה אף פעם לא תעמוד למכירה".

ניק קווארד, מזכ"ל הפרמייר ליג שהשתתף באותו פאנל, הגן על הגישה הפתוחה שהובילה לכך שרובו של כל אחד מהמועדונים הגדולים באנגליה הוא בבעלות תושבי חו"ל יחידים. "יש לנו גישה נייטרלית לחלוטין למודלים שונים של בעלות", הוא אמר.

כשנשאל על ההשפעות של המודלים השונים, שאחד מהם הוביל לריבית, עמלות לבנק ותשלומים נוספים בסך 473 מיליון ליש"ט למנצ'סטר יונייטיד בעקבות ההשתלטות של משפחת גלייזר האמריקאית ב-2005, אמר קווארד כי "אין ספק שהמודל של גלייזר במנצ'סטר יונייטד הוא לגיטימי, כי הם לא הפרו חוקים".

קווארד טען שהסדרי חלוקת ההכנסות מהטלוויזיה שגובשו ב-1992, אז המועדונים של הליגה הבכירה עזבו את ה"פוטבול ליג" ויצרו את הפרמייריג, הניחו את היסודות להצלחה ולפופולאריות. הוא אמר שכשאיאן אייר, המנהל של ליברפול, אמר לאחרונה שמועדונים גדולים יותר צריכים לקבל יותר מהכנסות משידורים בחו"ל, "תשעה עשר מועדונים מתוך 20 התנגדו לכך, ולא היה צריך להעמיד את ההצעה להצבעה".

רוסל הגן על החסות של קרן קטאר על החולצות של ברצלונה אחרי יותר ממאה שנה ללא חסות, שאחריהן ברצלונה נשאה את שם ארגון הצדקה יוניצ"ף. הוא אמר שהעסקה נעשתה עקב לחצים פיננסיים. "זו רק חסות", הוא אמר.

הליגה הספרדית תקטן ל-16 קבוצות?

"העובדה היא שהחסות היא ממדינה לא שונה מחסות מסחרית. אם לא היינו צריכים להילחם במתחרים עם הון, אף פעם לא הייתי מוכר שום דבר על החולצה. היא הייתה נשארת בתולית", אמר רוסל.

עם זאת, רוסל הודה שהמועדונים הקטנים בספרד סבלו מקשיים פיננסיים חמורים עקב אי-יכולתם להתחרות בכספים של המועדון שלו ושל ריאל מדריד. הוא הודה ששני המועדונים הגדולים צריכים לפעול בשנים הקרובות כדי למכור את זכויות השידור שלהם ביחד עם המועדונים האחרים.

כרגע ברצלונה וריאל מדריד משאירות ברשותן 66% מכלל הכנסות השידור של לה ליגה, ורק שליש נותר ל-18 המועדונים האחרים. כמה מועדונים ספרדיים, כולל ראסינג סנטנדר וריאל סארגוסה, נכנסו להליכי פשיטת רגל לאחרונה, ובתקופה שבה הנבחרת הלאומית היא אלופת המונדיאל וברצלונה היא אלופת אירופה, לה ליגה הייתה נתונה לאיומי שביתה משחקנים שלא קיבלו את משכורותיהם.

"כל קבוצה כרגע מנהלת משא ומתן משלה על זכויות השידור, אך בעוד שלוש, ארבע, חמש שנים, נצטרך לקבץ את כולן ולהפוך את לה ליגה למה שיש באיטליה ובפרמיירליג", אמר רוסל. "אנחנו וריאל מדריד מדברים עם המועדונים האחרים. אנחנו מבינים שזה העתיד ושזה חייב לקרות. אבל אני חושב שאנחנו צריכים לצמצם את מספר המועדונים בלה ליגה, מ-20 מועדונים ל-16".

אומברטו גאנדיני, המנהל של מילאן, אמר בבוטות שבאיטליה, שבה הסריה A הייתה התחרות האירופית החשובה ביותר לפני 20 שנה, הכדורגל כעת "במצב משבר", בעיקר בגלל מתקנים מיושנים ומנהיגות משותקת. הוא אמר שהבעלים של מילאן, סילביו ברלוסקוני, שהפך לראש הממשלה בעקבות הצלחתו עם המועדון, השקיע כ-600 מיליון יורו באמצעות החברה שלו, פיניוסט, מאז שהשתלט ב-1986 על המועדון פושט הרגל.

גאנדיני אמר שחוקי "פייר פליי פיננסי" של אופ"א, הדורשים מהמועדונים בגביע אירופה 2014 להיות מאוזנים, מגלמים יעדים ראויים.

עם זאת, הוא אמר שיהיה "קשה מאוד" ליישם את החוקים ברחבי היבשת, שבה מועדונים כה רבים בהפסדים, 46% מאלו שבליגות המובילות, כולל 16 מתוך 20 מועדוני הפרמייר ליג בשנה שעברה.

תגיות