אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חלם: תמלולי הופעות הטייקונים נעלמו מפרוטוקולי ועדת הריכוזיות צילום: אוראל כהן

חלם: תמלולי הופעות הטייקונים נעלמו מפרוטוקולי ועדת הריכוזיות

חברת התמלול ששכר משרד האוצר לא ציינה חלק גדול מהדוברים שהגיעו לשימוע בפני ועדת הריכוזיות. בין היתר לא ניתן למצוא בפרוטוקולים שורה של אנשי עסקים שהגיעו לוועדה ביניהם מוזי ורטהיים, צדיק בינו ועמי אראל

09.11.2011, 12:13 | תומר אביטל
מה אמר מוזי ורטהיים לוועדת הריכוזיות? קשה לדעת. חברת התמלול ששכר משרד האוצר לצורך רישום פרוטוקולי הוועדה עשתה את עבודתה באיכות ירודה ומעוררת תמיהה. שמות טייקונים, עורכי דין, ונציגים אחרים שהופיעו בפני ועדת הריכוזיות נמחקו מהפרוטוקולים שפורסמו.

המשרד חשף אתמול (ג') את ניירות העמדה והפרוטוקולים של דיוני ועדת הריכוזיות לאחר שזו פרסמה את דו"ח הביניים שלה. אלא שבחלק מהותי מתוך חילופי הדברים שנערכו בין חברי הוועדה לבין הטייקונים שהגיעו לשימועים כלל לא מופיעים שמות הדוברים. במקום, במשרד האוצר הסתפקו בתואר "דובר", והותירו לקוראים לנחש בעצמם את זהותם.

בין אלו שהופיעו בפני הוועדה ושמותיהם כן מוזכרים נמצאים, למשל, ישי יפה, דידי לחמן מסר, אבי בן בסט, אלי יונס, יאיר סרוסי, וד"ר יעקב שיינין.

מצד שני לא ניתן למצוא בפרוטוקולים שורה ארוכה של אנשי עסקים ומומחים שדיברו בפני הוועדה. בין השאר נמנים על הרשימה העלומה: איציק דבש, צבי זיו, נוגה קינן, אמיר ברנע, מוזי ורטהיים, צדיק בינו, עמי אראל, אריאל לין, נילי אבן חן, עינת וילף, אפרת פלד, יוסי בכר, דוד ברודט ודניאל דורון.

שני אנשים נוספים אגב מופיעים ברישומים אך לא ברשימת המוזמנים: יוסי קוצ'יק, לשעבר מנכ"ל משרד רה"מ וכיום בעל חברת ייעוץ, וד"ר שלומי פריזט שלאחרונה פרש מרשות ההגבלים.

בגלל שהשימועים נערכו בשני מועדים, גם הצלבה של תאריך הפגישה מול הקלטת המופיעה בפרוטוקול עדיין תחייב את הקורא במלאכת ניחושים. הפרוטוקולים החלקיים פורסמו בעקבות פנייה של התנועה לאיכות השלטון לבג"ץ.

לדברי עו"ד נילי אבן חן, סמנ"כלית כלכלה של התנועה לאיכות השלטון, שהופיעה בעצמה בפני ועדת הריכוזיות, "כשאני נכנסתי לחדר הוועדה בשלב השימועים אמרו לי שהכל מוקלט. לאחר פרסום המסקנות רצינו בתנועה לקבל את כל התשתית, ומה שהושמע בפני הוועדה, לרבות ניירות העמדה והקלטות. חשוב לשמוע מה אנשי ההון טענו. רק לאחר שפנינו לבג"ץ הוועדה הסכימה לחשוף כמעט את הכל. אולם לתדהמתנו הסתבר כשפתחנו אתמול את הקבצים שמדובר בתמלולים מבישים. בחלק גדול מהם מופיעים 'דוברים' ללא שמות, יש משפטים חסרי קשר, חסרים עמודים".

לדבריה, "גורם בוועדה איתו שוחחתי הסכים כי נעשתה עבודה גרועה והתמלול באיכות ירודה. אבל, אמר שלצערו זה כל מה שיש להם". אותו גורם, הוסיפה אבן-חן אמר ש"הדבר היחיד שאני יכול להבטיח זה להפיק לקחים לפעם הבאה. מי שתמלל היא חברה חיצונית שנשכרה על ידי הממשלה. זו תוצאה עגומה אך זה מה שיש. ניישם את הלקחים בשלב השימועים השני שיחל בקרוב".

ממשרד האוצר נמסר כי "העבודה נעשתה אל מול חברה חיצונית שהייתה אחראית על תמלול המפגשים".

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
אחריות - לא עם כספי ציבור
בסדר נניח לרגע שהייתה תקלה (כמובן שלא אבל בוא נניח), הרי נחתם חוזה מול חברה, החברה לא עמדה בהתחייבות, חובתה של המדינה לתבוע את החברה על כשל תמורה כאילו היה זה כל נותן שירות אחר. אבל לא, הרי אני שילמתי על זה, לא צריך להגן על מאות השקלים שאני מעביר למדינה כל חודש... אני צריך לחסוף חשמל, מים וכל דבר אחר, אבל המדינה יכולה לעשות מה שהיא רוצה. נבחרים ועובדי ציבור - מה עם קצת אחריות אישית? האם ככה אתם עושים בביתכם? נבחרים אלק, ארורים!
איציק , השרון  |  09.11.11
לכל התגובות