אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשר ונסק: צוקרברג חזר להרווארד לקבלת פנים של כוכב צילום: רויטרס

נשר ונסק: צוקרברג חזר להרווארד לקבלת פנים של כוכב

לראשונה מאז שנשר מהלימודים ב-2004, חזר מייסד פייסבוק לאוניברסיטה היוקרתית בה למד כדי לדבר עם הסטודנטים על האתר, ההצלחה והרגלי הלמידה הבעייתיים שסיגל כשהיה במקומם

09.11.2011, 15:11 | סוכנויות הידיעות

אבי הרשת החברתית פייסבוק, מארק צוקרברג, חזר באופן רשמי להארוורד בפעם הראשונה מאז נשר מלימודיו באוניברסיטה היוקרתית. צוקרברג זכה לקבלת פנים מכובדת מהמוסד שבו הגה את פייסבוק ושבו החלה הצלחתו המטאורית המתועדת היטב.

עם ביקורו היה ברור שצוקרברג כבר אינו אותו התלמיד שנשר מהמוסד היוקרתי, אפילו אם הוא עדיין מופיע בחולצת טי, ג'ינס וסניקרס. לולא היה מוכר בעולם כולו, יכול היה המיליארדר מעמק הסיליקון - שהוצג כגיבור בעייתי בסרט "הרשת החברתית" שהיה מועמד לאוסקר - להיות אחת ממאות הסטודנטים למדעי המחשב שישבו מולו באולם ההרצאות. "השיחה עימו לא הייתה שונה במיוחד משיחה עם כל סטודנט אחר", אמרה אחת מהסטודנטיות שנכחה בהרצאה. "הוא עושה רושם של אדם פשוט וישיר".

רק כמה רחובות מהמקום שבו נולדה הרשת החברתית הגדולה בעולם, השתתף צוקרברג במפגש שאלות ותשובות מיוחד במינו בהשתתפות הסטודנטים, שחטפו את הכרטיסים לאירוע בתזזית השמורה להופעות של כוכבי רוק. "בהתחלה לא ממש תכננו את הרשת כעסק או משהו כזה", אמר צוקרברג בביישנות בהתייחסו למימדי התופעה של האתר. "לו הייתה ניתנת לי הזדמנות נוספת, הייתי מקפיד להיות נוכח בשיעורים שלי".

קבלת הפנים המרשימה שלה זכה צוקרברג מהווה הבדל של יום ולילה לעומת התקופה שבה היה שקוע היזם בבוץ עד הצוואר בשל הרשת החברתית הראשונה שיצר, פייסמאש, שאפשרה לחבריה לדרג את חבריהם לספסל הלימודים על פי מראה - אירוע שהונצח בסרט. בדיבורו האופייני והמהיר, הותיר צוקרברג על שומעיו רושם של אדם אחוז תזזית בדיוק כמו גיבור הסרט - אך ישירותו וההומור שהבליח מפעם לפעם בתשובותיו שבה את לב הקהל.

מעדיף קוד מחשב על פני הומרוס

צוקרברג הודה בבדחנות שהוא מעדיף לכתוב קוד מחשב מאשר ללמוד את ההיסטוריה של העת העתיקה - מה שלא הוביל לקריירה אקדמית מזהירה במיוחד. צוקרברג סיפר כי היו זמנים שבהם שאף להתמחות בהיסטוריה של העת העתיקה, ואף תיאר כיצד צלח קורס בהיסטוריה של רומא העתיקה בעת שהשקיע את מרצו בהקמת פייסבוק - הודות לאתר אינטרנט שהקים בו יכלו הסטודנטים לחלוק את סיכומי השיעור שלהם עם אחרים.

"בערך במחצית הסמסטר פשוט הפסקתי להגיע לשיעורים", הודה לקול רעמי צחוק מהקהל. לדבריו, יום אחד הוא שלח מייל קבוצתי לחבריו לכיתה ובו נכתב: "היי, העליתי לאינטרנט אתר לימודי לשימוש משותף". "כול הסטודנטים ענו על השאלות שהופיעו באתר לגבי כל החומר הנלמד, מה שהקל עלי להתכונן למבחן ולעבור אותו בהצלחה", סיפר.

אוניברסיטת הרווארד, צילום: Shutterstock אוניברסיטת הרווארד | צילום: Shutterstock אוניברסיטת הרווארד, צילום: Shutterstock

חזרתו של צוקרברג להרווארד הינה הופעתו הרשמית הראשונה בקמפוס מאז עזב ב-2004, על אף שכבר הספיק לקפוץ לביקורים בלתי פורמליים מאז. ליצירתו של צוקרברג, פייסבוק, יש נוכחות ניכרת בקמפוס למורת רוחם של המרצים שלו. לפחות פרוסור אחד בהרווארד, ההיסטוריון הבריטי ניאל פרגסון, הזהיר את תלמידיו שאם יגלה שמי מהם גולש בפייסבוק במהלך השיעור - הוא יכשילו בו במקום.

למרותו הנינוחות שהפגין צוקרברג מול מאות הסטודנטים, הופעתו נעדרה אותו ליטוש האופייני לראשי חברות ענק הרגילים להופעות פומביות. כאשר נשאל מהם הספרים שעוררו בו השראה, גמגם מעט והודה שהשאלה "בילבלה" אותו. כאשר שאל סטודנט אחר מהן הבעיות הגלובליות המטרידות אותו, התמקד צוקרברג בתיאור מאפיינים שונים בפייסבוק.

"יש לי עוד הרבה ללמוד"

"צריך להיות מוכנים לעשות טעויות," אמר צוקרברג. "זהו הסיפור של פייסבוק - עשינו ואנחנו עדיין עושים כל כך הרבה טעויות. כל טעות אפשרית, למעשה. כוונתי היא שכשרק התחלתי, לא ידעתי דבר. כיום אני יודע מעט מאד - אני מאד צעיר וכבר מנהל חברה בסדר גודל שכזה".

בתשובה לשאלות לגבי מדיניות הפרטיות של פייסבוק - מקור לא אכזב לביקורת נגד החברה - השיב צוקרברג שפייסבוק טובה יותר מאתרים אחרים האוספים מידע על משתמשים ללא ידיעתם למטרת פרסום ממוקד. "אנשים חושפים כל כך הרבה מידע אישי, הם מעלים כל כך הרבה דברים לפייסבוק שמאד חשוב לטפל במידע כראוי ואנו כל הזמן מפתחים אמצעים כדי שהסוגיה הזו תפעל כראוי ובשקיפות", הוא אמר.

צוקרברג אף התנבא באומץ ואמר שנפח התוכן שאנשים יחלקו בפייסבוק יוכפל מידי שנה במהלך השנים הבאות. "אם מסתכלים 10 שנים קדימה, כל משתמש ישתף את חבריו בפי 1,000 פרטי מידע ממה שהוא משתף כיום - 2 בחזקת 10 הם 1024," סיכם.

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
ל 1 ממש בולשיט
פשוט שיחק לו קלף האמת היא שאין לדעת איך זה קרה שפייסבוק הפכה לענקית הרי היו רבות לפניה שלא הלך להן סהכ הוא לא המציא כלום הוא לכל היותר שיפר מערכות קיימות - שלא במתכוון - ושידך בין אחרות - גם שלא במתכוון.. ויצר מפלצת מפלצת חיובית בדיוק כמו סטיב ג'ובס בפן האחר שגם לקח מכאן ומשם ועלה בידו לעדשות את מה שעשה סהכ מי שבסופו של דבר הכריע את הדין וקבע אם אכן הרעיון - פייסבוק או אייפון וכו' - יגדלו לענקים הוא לא אחר מאשר: הציבור! העם!! האנשים הם אהבו וקנו לקחו נרשמו.. כך גם יוטיוב ועוד ועוד.. כל אחד בתחומו הרי אם מחר יצוץ פטנט חדש - הכל יהיה היסטוריה..
09.11.11
לכל התגובות