אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נשיאת מועצת העיתונות: מודאגת מהמתרחש בערוץ 10 צילום: אלכס קולומויסקי

נשיאת מועצת העיתונות: מודאגת מהמתרחש בערוץ 10

השופטת (בדימוס) דליה דורנר: "למשבר בערוץ 10 עלולות להיות השלכות חמורות על הפלורליזם החדשותי בישראל"

10.11.2011, 15:26 | שלי פריצקר

נשיאת מועצת העיתונות, השופטת (בדימוס) דליה דורנר אמרה היום כי היא מודאגת ממצבו של ערוץ 10. "באשר לספקות על המשך קיומו כגוף תקשורת מרכזי עלולות להיות השלכות חמורות על הפלורליזם החדשותי בישראל", הוסיפה.

הנשיאה הודיעה כי ב-14 בדצמבר תקיים מליאת המועצה דיון מיוחד בנוגע למתרחש בערוץ והביעה תקווה כי עד אז יצלחו הניסיונות להתגבר על מצוקותיו של הערוץ, והוא ימשיך למלא את שליחותו העיתונאית בחברה הישראלית.

השבוע דחתה ועדת הכלכלה את ההצעה לדחות את תשלום החובות של הערוץ בשנה ועליו לשלם סכום של 60 מיליון שקל בגין תמלוגים ודמי זיכיון בחודשיים הקרובים. ההצעה נפלה ברוב של חברי הקואליציה שהצביעו נגד.

יש לציין כי דחיית החובות נוגעת לכל זכייני הטלוויזיה (גם רשת וקשת) אולם מצבו הכלכלי של ערוץ 10 בכי רע, בעלי המניות לא מזרימים כסף, הקיפאון בענף הפרסום פוגע בהכנסותיו ובנוסף עליו להעביר על פי חוק את חברת החדשות של הערוץ לירושלים עד סוף השנה, מהלך שעולה לו עשרות מיליוני שקלים. לדברי ראשי הערוץ אין אפשרות כרגע לעמוד בתשלום. במקביל עולות ספקות גם לגבי היכולת של זכיינית ערוץ 2 רשת לעמוד בתשלום החוב שלה למדינה בגין תמלוגים ודמי זיכיון העומד על 23 מיליון שקל. החוב של קשת עומד על 9 מיליון שקל.

ועדת הכלכלה צפויה לדון בשבוע הבא שוב בנושא דחיית החובות בעקבות בקשה שהגישו חברי הכנסת איתן כבל, יואל חסון ונחמן שי. אולם ח"כ נחמן שי אמר היום ל"כלכליסט" כי לדעתו "לא ישנו את ההחלטה כי מישהו מלמעלה סימן את ערוץ 10 בעקבות כמה תחקירים שנעשו בחברת החדשות".

לדבריו, "נמשיך לשבור את הראש כדי למצוא פיתרון". בינתיים יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ כרמל שאמה הכהן מנסה לגבש עם הערוץ פתרונות הנוגעים לפריסת החובות. אולם בערוץ מתעקשים על דחיית תשלום וטוענים כי מדובר בסך הכל בתיקון טכני הנובע מדחייה בשנה של מועד המעבר המקורי של שוק הטלוויזיה המסחרית לרישיונות. מנכ"ל הערוץ יוסי ורשבסקי כינס אתמול את העובדים ואמר ש"אם הממשלה לא תתעשת הערוץ ייסגר בתוך שלושה חודשים".

מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה תומך בדחיית החובות, לאחר ההצבעה השבוע בוועדת הכלכלה אמר כי "החשש של הרשות השנייה הוא שהנטל הכספי יגרום לפגיעה בהשקעה בתוכן וביצירה הישראלית במיוחד לאור מצוקת השעה ובגלל שאין המדובר בחובות הנובעים מהשקעה בתוכן. יש לציין שהתשלום הנדרש עומד על כ-90 מיליון שקל לכל הזכיינים ומתוכם כ-45 מיליון שקל בעבור דמי זיכיון ו-45 מיליון שקל בעבור תמלוגים לאוצר המדינה. לאור התייעלות הרשות השנייה בשנים האחרונות, דמי הזיכיון יוחזרו לזכיינים ויתרת הכסף תועבר כאמור לאוצר המדינה".

תגיות