אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ברננקי: "הרבה אנשים מרגישים שהמיתון לא הסתיים" צילום: בלומברג

ברננקי: "הרבה אנשים מרגישים שהמיתון לא הסתיים"

יו"ר הפד אמר כי הבנק המרכזי מתרכז בהפחתת שיעור האבטלה וצופה כי האינפלציה תישאר "תחת שליטה בעתיד הקרוב"

10.11.2011, 19:05 | סוכנויות הידיעות

יו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, נאם היום (ה') במפגש עם חיילים ובני משפחותיהם ואמר כי הבנק המרכזי מתרכז בהפחתת שיעור האבטלה וצופה כי האינפלציה תישאר תחת שליטה בעתיד הקרוב. "עבור הרבה אנשים, אני יודע, זה לא מרגיש כאילו המיתון הסתיים", אפילו שהכלכלה צמחה בשנתיים האחרונות, אמר ברננקי.

האירוע הוא חלק ממאמציו של ברננקי להסביר לעם האמריקאי את הרציונל בחילוץ החסר תקדים שהעניק הבנק המרכזי למוסדות פיננסים ואת פעולותיו לשם עידוד צמיחה כלכלית.

"אתם ודאי תוהים מדוע יו"ר הפדרל ריזרב נוסע לטקסס כדי לנאום בבסיס צבאי", אמר ברננקי. הוא אמר כי הוא נפגש עם מגוון רחב של קבוצות באוכלוסיה על מנת להקשיב, ללמוד ולהסביר את פעולות הפד. "אני כאן מכיוון שהנשים והגברים בשירות צבאי, כמו כל האמריקאים, מושפעים מאוד מהאתגרים הכלכליים עימם האומה שלנו מתמודדת והתמודדה במהלך השנים האחרונות".

שיעור האבטלה הוא "גבוה בצורה כואבת", עם יותר משתי חמישיות מהמובטלים נותרים ללא עבודה במשך יותר משישה חודשים – השיעור הגבוה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה, אמר ברננקי. "הבעיות האלו מאוד רציניות, ואנחנו בפדרל ריזרב מתרכזים בתמיכה ביצירת משרות", אמר.

יו"ר הפד חזר על דברים שאמר בשבוע שעבר במסיבת עיתונים ואמר היום כי "האינפלציה מתמתנת לאחר עליות במחירי הנפט והמזון אשר גרמו לעליות מחירים מוקדם יותר השנה. אנחנו צופים כי בהתבסס על המידע שיש בידינו היום, האינפלציה תישאר קרובה ליעד שלנו של 2% או מעט פחות מכך בעתיד הקרוב", אמר.

בנאום לאחר החלטת הריבית של הפד בתחילת החודש אמר ברננקי באשר לאפקטיביות המדיניות המוניטרית: "המדיניות המוניטרית משפיעה על הכלכלה. תחום אחד הוא שוק המשכנתאות, שהריבית הגבוהה בו לא איפשרה לאנשים ליטול משכנתה. המדיניות המוניטרית היום פחות יעילה מבעבר. אחד ההישגים המשמעותיים של מדיניות הריבית היא האינפלציה ובכך שמנענו מצב של דיפלציה, שבה המחירים יורדים. כלומר ייצבנו את המחירים".

כמו כן אמר אז ברננקי כי "הירידה במחירי הנפט והסחורות סייע לעלייה בצריכה הפרטית. הצמיחה בארה"ב החלה להתאושש באחרונה, אך המשבר באירופה פגע בקצב הצמיחה כמו גם באמון הצרכנים". בשורה התחתונה אמר ברננקי כי המשבר באירופה מהווה סיכון גדול.

"שני המנדטים של הפד הם ליציבות מחירים ואבטלה. אבל אנחנו לא מתכוונים לחרוג מהגישה הזו ולא להחליט על יעד צמיחה", אמר ברננקי.

תגיות