אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החקירה נגד פייסבוק לקראת סיום: תימנע בעתיד משיתוף מידע פרטי צילום: איי אף פי

החקירה נגד פייסבוק לקראת סיום: תימנע בעתיד משיתוף מידע פרטי

לפי ההסכם המתגבש בין האתר לרשות הסחר בארה"ב, הגולשים יצטרכו לאשר במפורש חשיפת פרטים אישיים אודותיהם. בנוסף יוטל על פייסבוק פיקוח בנושא למשך 20 השנים הקרובות

11.11.2011, 12:22 | דור צח

פייסבוק קרובה להסדר עם רשות הסחר האמריקאית (FTC) בנוגע לחקירתה בחשד לפגיעה בפרטיות הגולשים - כך מדווחים שורה של כלי תקשורת בארה"ב. לפי הפרסומים, פייסבוק תימנע מחשיפת מידע פרטי של הגולש ללא הסכמתו המפורשת, ובנוסף תפקח ה-FTC ב-20 השנים הקרובות על מצב פרטיות הגולשים ברשת החברתית הגדולה בעולם. פיקוח דומה הוטל במרץ גם על גוגל, יריבתה של פייסבוק, בעקבות פרשת גוגל באזז.

פייסבוק מאפשרת כבר כיום לבחור בפני מי ייחשפו תכנים חדשים שהמשתמש מעלה, כמו עדכוני סטטוס. ההסכם מתייחס לבעיית פרטיות אחרת: האפשרות לשנות רטרואקטיבית את אופן חשיפתו של מידע שכבר הועלה לרשת החברתית. כעת, אם פייסבוק תרצה לעשות זאת, הגולש חייב לאשר מהלך כזה מצדה - מצב הידוע כ-Opt-In. ההסדר מתייחס למוצרים שפייסבוק עשויה להשיק בעתיד, ולא לפיצ'רים הנוכחיים באתר.

ה-FTC פתחה בחקירה לאחר שבסוף 2009 שינתה פייסבוק את הגדרות הפרטיות שלה, כך שפרטים שונים - שמו של הגולש, תמונתו, רשימת חבריו, מינו, העיר שבה הוא מתגורר והדפים שהקים - הפכו חשופים כברירת מחדל. פעולות נוספות שנקטה הרשת החברתית לאחר מכן רק הגבירו את החשש מפני פגיעה בפרטיות הגולשים: באפריל 2010 פייסבוק חשפה לעיני כל את הדפים שהגולש עשה להם "לייק", ובהמשך אף החלה להשתמש בטכנולוגיית זיהוי פנים אוטומטי ללא התראה.

האינטרס של פייסבוק בחשיפת מידע רב ככל האפשר ברור: מלבד רצונם של הגולשים לדעת פרטים שונים על חבריהם, המידע גם עשוי לשמש מפרסמים כדי ליצור פרסומות מותאמות אישית, ויעילות יותר מבחינתם.

ההסדר עם ה-FTC אינו כולל סנקציות של ממש על פייסבוק, והפרטים שדלפו ממנו מעלים שאלות באשר לנחיצותו: מדיניות הפרטיות הנוכחית של פייסבוק שונה מזו שהונהגה בסוף 2009, ומאפשרת לגולשים שליטה רבה יותר על המידע שהם חולקים זה עם זה. הוא אמנם כולל פיקוח על מצב הפרטיות בפייסבוק ב-20 השנים הקרובות, אך לא ברור מה יכלול הפיקוח, כיצד הוא ייושם ומהן הסנקציות שיינקטו נגד האתר במקרה שיפר את תנאי ההסכם.

בנוסף, החקירה לא התייחסה למדיניות המעקב של פייסבוק אחר גולשיה: בחודש שעבר אף הגיש גולש אמריקאי תביעה נגד האתר, בטענה שהוא עוקב אחר גולשיו ברחבי הרשת אפילו כאשר הם מתנתקים ממנו (מבצעים Log Off). ברשת החברתית טוענים שהם הפסיקו את המעקב במהירות כשהדבר פורסם, וכי אין מדובר בעבירת פרטיות.

תגיות