אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נאמני האג"ח של אולימפיה דורשי מבעלי השליטה לוותר על הבקשה לאישור שכרם צילום: אוראל כהן

נאמני האג"ח של אולימפיה דורשי מבעלי השליטה לוותר על הבקשה לאישור שכרם

אולם למרות המצוקה שחווה אולימפיה מול נושיה, הוציאה בשבוע שעבר החברה זימון לאסיפת בעלי המניות שלה, שתכונס ב־15 בחודש, ובו היא מבקשת לאשר את הסכמי ההעסקה של המנכ"לים המשותפים, יוסף בר וחיים גוטרמן, בעלות כוללת של 1.6 מיליון שקל

14.11.2011, 17:49 | ענת ציפקין

נאמני אגרות החוב של אולימפיה דורשים מבעלי השליטה בחברה לבטל לאלתר את בקשתם מבעלי המניות של החברה לאישור הסכמי השכר שלהם, כך עולה ממכתב שהוציא היום הנאמן להנהלת אולימפיה. נאמן אג"ח ג' הם רזניק פז נבו נאמנים, ונאמן אג"ח ב' הם שיף־הזנפרץ נאמנים.

חודשיים אחרי שהתריע פרופ' אמיר ברנע בפני בעלי האג"ח של חברת הנדל"ן אולימפיה כי הליכה לפירוק לא תשתלם להם  וכי מומלץ להם לקבל את אחת מהחלופות שהועמדו בפניהם להסדר אג"ח, החליטו בשבוע שעבר האסיפות הכלליות המיוחדות של בעלי האג"ח מסדרות ב' ו־ג' של החברה להעמיד את איגרות החוב לפירעון מיידי.

בתחילת ספטמבר סירבה נציגות בעלי האג"ח של אולימפיה לשתי הצעות הסדר החוב שהעמידו בפניהם החברה ובעלי השליטה בה.

אולם למרות המצוקה שחווה אולימפיה מול נושיה, הוציאה בשבוע שעבר החברה זימון לאסיפת בעלי המניות שלה, שתכונס ב־15 בחודש, ובו היא מבקשת לאשר את הסכמי ההעסקה של המנכ"לים המשותפים, יוסף בר וחיים גוטרמן, בעלות כוללת של 1.6 מיליון שקל וכן את הסכם העסקתה של בתו של כצנלסון, המכהנת כיועצת המשפטית של החברה.

"חשבנו לתומנו כי כאשר חברה נמצאת במצב של חדלות פירעון יוותרו בעלי השליטה בה על כל משיכת כספים מהחברה. ככל הנראה בעלי השליטה במקרה דנן לא הפנימו את חומרת המצב", כותבים הנאמנים להנהלת אולימפיה.

החלטת בעלי האג"ח להעמיד את החוב של החברה כלפיהם לפירעון מיידי  מצטרפת להודעת בנק לאומי בספטמבר על כך שאינו מוכן לדחות את פירעון החוב של החברה כלפיו, המסתכם בכ־10 מיליון דולר, המיועד לינואר 2012.נכון לסוף הרבעון השני, בקופתה של החברה עמדו 15 מיליון שקל בלבד. בעניין זה כותבים הנאמנים כי בעלי השליטה בחברה ונושאי המשרה בה מסרבים לשתף פעולה בקיום דיון משותף עם בנק לאומי, אשר הינו נושה מהותי של החברה. "עובדה זו תמוהה ביותר, סותרת הצהרות קודמות של החברה ותישקל לחבת החברה בהחלטה הצפויה לגבי הליכים משפטיים נגד החברה ונושאי משרה בה", כתבו עוד.

גרעין השליטה באולימפיה מורכב מאוסקר כצנלסון, לשעבר יו"ר הדירקטוריון, שכיום בעקבות כניסתו לתוקף של תיקון 16 מכהן כדירקטור, המחזיק יחד עם אלכס גור ב־15.8% מהמניות, יוסף בר (5.2%) וחיים גוטרמן (5.2%). קארל פרנץ, אזרח הונגרי, מחזיק 17.5% מהמניות.

באוגוסט הציע פרנץ שתי חלופות להזרמת כספים לחברה במסגרת הסדר חוב, שכללו מזומן, סדרת אג"ח חדשה ומניות של אולימפיה והחברה הבת־נאנט, אך אלו, כאמור נדחו על ידי בעלי האג"ח. מלבד 15 מיליון השקלים שבקופת החברה, אולימפיה מחזיקה ב־33% מנאנט. בדו"חות רבעון שני הוערך שווי אחזקותיה של אולימפיה בנאנט ב־156 מיליון שקל, על ידי מעריך שווי חיצוני. בין השנים 2008–2010 רשמה אולימפיה הפסד מצטבר של 212.3 מיליון שקל, אולם את הרבעון השני סיכמה ברווח נקי של 2.3 מיליון שקל, על הכנסות בהיקף של 119 מיליון שקל.

הנאמנים מסכמים באומרם כי מן הראוי כי בעלי השליטה ונושאי המשרה באולימפיה ימנעו מביצוע פועלות אשר יש בן כדי להרע עוד יותר את מצבה של החברה, ויחזרו לשתף פעולה באופן מלא עם מחזיקי איגרות החוב.

תגיות