אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוני בר און על רשות השידור: "סימן עמוק של פוליטיזציה" צילום: עמית שאבי

רוני בר און על רשות השידור: "סימן עמוק של פוליטיזציה"

עובדים ברשות השידור העידו בדיון בוועדה לביקורת המדינה כי הם "חוששים מפיטורים המוניים משיקולים פוליטיים"; יו"ר רשות השידור, אמיר גילת: "לא לכל צעד מינהלי יש משמעות פוליטית"

14.11.2011, 18:13 | שלי פריצקר

הוועדה לביקורת המדינה בכנסת דנה היום (ב') בכ-30 מכתבי שימוע שנשלחו לכתבים, מגישים ועורכים ברשות השידור. יו"ר הוועדה, ח"כ רוני בר און (קדימה), ציין כי "סיבת הפיטורים המתוכננים ברשות השידור איננה נמסרת למפוטרים". לדבריו, "יש נתק מוחלט בין הנהלת רשות השידור לבין אגודת העיתונאים. פיטורים ללא סיבה ממשית ואי חשיפתם בפני אגודת העיתונאים הם סימן עמוק למעורבות פוליטית בכלי התקשורת".

ח"כ יצחק הרצוג (העבודה) קבל על פיטוריה המתוכננים של עורכת התוכנית "סדר יום" ברשת ב', מירית הושמנד, וטען כי "כשר רווחה סבלתי מהתוכנית שעשתה לי חיים קשים. היא מקדמת נושאים חברתיים, עם רייטינג גבוה ומניבה תשואה גבוה בפרסומות. הממשלה מנסה לסתום את פיה של המחאה החברתית".

ח"כ איתן כבל (העבודה) האשים כי "רשות השידור רק עושה דברו של הממונה עליהם (ראש הממשלה בנימין נתניהו - ש"פ). אין זכות קיום לרשות השידור כמו שהיא מתנהלת כיום".

דני זקן, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים, ציין כי הנהלת רשות השידור מתכוונת לפטר 22 עובדים צעירים בטלוויזיה ושבעה נוספים בקול ישראל. "הטענה כי המטרה היא למנוע מהם קביעות היא המקוממת ביותר. לא נסכים שעיתונאים יהיו עובדי קבלן. גם עורכים וכתבים מוערכים ביותר הודחו מתפקידיהם ללא סיבה וללא כל תירוץ, וההנהלה חוששת מהידברות עם העובדים", אמר. יו"ר ועד עובדי קול ישראל, גדי בן יצחק, האשים כי הנהלת רשות השידור אינה עומדת בהסכמים עליהם חתמה עם העובדים.

מנגד, הכחיש יו"ר רשות השידור אמיר גילת כי מדובר במהלך פוליטי וציין כי בוועד המנהל של הרשות הוחלט לא לאפשר מינויים בפועל שלא על ידי מכרזים. לדבריו, "לא לכל צעד מינהלי יש משמעות פוליטית, כך למשל אנו שוקלים פיטורים גם באגף הגבייה".

מנכ"ל הרשות, יוני בן מנחם, טען אף הוא כי אין מדובר בשיקולים פוליטיים אלא מקצועיים. לדבריו, "על פי ההסכם בין ההנהלה והעובדים, כל עובד ברשות נבדק בשלוש השנים הראשונות האם הוא ראוי להיקלט כעובד קבוע, וזהו גם המהלך הנעשה כיום".

מיקי מירו, מנהל קול ישראל, סירב לפרט את מעמדם של עובדים ספציפיים וטען כי תהיה זו פגיעה בפרטיותם. "מדובר רק במכתבי שימוע ולא בהחלטה על פיטורים. המטרה היא להקשיב לעובד, ולהחליט לאחר מכן האם להמשיך או לסיים את עבודתו", אמר.

בתוך כך, רשות השידור העבירה היום לוועדה דו"ח השמעות וראיונות של חברי כנסת ברשת ב' מתחילת השנה ועד ספטמבר, על מנת לבדוק טענות כי הקואליציה זוכה לכיסוי נרחב יותר. על פי הבדיקה שנערכה על ידי מבקרת הפנים של הרשות, איתנה גרגור, קיים שיעור דומה של ראיונות עם חברי אופוזיציה וחברי קואליציה.

מבדיקה של שיאני הראיונות עולה כי הנתונים משקפים בקירוב את החלוקה בין הקואליציה לבין האופוזיציה בכנסת - 33 ראיונות בחודש בממוצע לחברי הקואליציה לעומת 21 ראיונות בחודש בממוצע לחברי האופוזיציה. הדו"ח מתייחס גם לחברי כנסת שלא רואיינו כלל, בהם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
מדינת ישראל בסכנה
כל החוקים האחרונים והפעילות להשתקת כל גוף המסוגל לעורר דיון ציבורי בהחלטות הממשלה מדאיגות מאוד. נראה שהטייקונים הבינו שהם לא רוצים יותר דעתנות בציבור בישראל ולכן החליטו לפעול כמערכה להשתקת קולו של הציבור, הקול השפוי. זה שאינו עולה עם אינטרסים של עושק וביזוי ערכים אנושיים.
רמי  |  15.11.11
לכל התגובות