אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איפה הופכים למומחים בבניית גשרים? צילום: בלומברג

איפה הופכים למומחים בבניית גשרים?

המחלקה להנדסת בניין באוניברסיטת בן־גוריון בבאר שבע, לימודי הנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון ובמכללה האקדמית להנדסה, בית הספר "הנדסה בגובה" בחיפה ובלוד, המחלקה לארכיטקטורה באקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל או המחלקה להנדסה אזרחית וסביבתית במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס MIT

15.11.2011, 08:55 | ליאור בן דוד

כל מי שצפה פעם בתוכניות על מבני־העל בערוץ נשיונל ג'יאוגרפיק וזה הצית בו משהו, למשל חלום על בניית גשר ענק ממתכת קלה וחזקה, יכול לנתב את עצמו לאחת מתוכניות הלימודים בהנדסה אזרחית. אך לא רק גשרים עומדים כאן על הפרק, אלא גם סכרים, מנהרות, מבנים רבי־קומות וכבישים עמידים למהירויות גבוהות - כל אלה הם רק חלק מהפרויקטים שבתכנונם משתתפים מהנדסים מומחים בבניין ובהנדסה אזרחית. על כל פנים, הנדסת בניין - אחד המקצועות הוותיקים ביותר בהנדסה - עברה בשנים האחרונות שינוי מהותי הנובע מהתפתחותם של חומרי בניין חדשים, מהזינוק ביכולת המחשוב ומהדרישות העדכניות ממבנים, דוגמת עמידות ברעידות אדמה ופעולות חבלה.

1. עושים חברים ומגדלים: המחלקה להנדסת בניין באוניברסיטת בן־גוריון בבאר שבע

מי שמחפש לימודי הנדסה ברמה גבוהה, אך מעוניין גם בחיי חברה עמוסים במהלך הלימודים, צריך לפנות למחלקה להנדסת בניין באוניברסיטת בן־גוריון בבאר שבע, המפעילה שני מסלולי התמחות - בהנדסת מבנים ובניהול הבנייה. המסלול להנדסת מבנים מכשיר את הבוגר לתכנן מבנים מווילות מגורים ועד גורדי שחקים. בשנה הרביעית מחויבים הסטודנטים לבצע פרויקט הנדסי בשיתוף חוקרים או מהנדסים פעילים בארץ.

למי זה מתאים: לרוצים להיות מהנדסים שחייבים גם חיי חברה פעילים

2. בין ירושלים לחיפה: לימודי הנדסה אזרחית וסביבתית בטכניון ובמכללה האקדמית להנדסה

שיתוף הפעולה שלה עם הטכניון הופך את המכללה האקדמית להנדסה בירושלים לאופציה מעניינת עבור חולמי הבנייה הגדולה. במוסד מציעים לימודים לתואר B.Sc של הטכניון, כשאת שלב לימודי הבסיס עוברים במשך שנתיים בבירה, בעוד שאת ההתמחות בת השנתיים עושים בקמפוס הטכניון שבחיפה. המסלולים הם סטנדרטיים וכוללים הנדסת מבנים, ניהול ובנייה, הנדסת משאבי מים והנדסת תחבורה.

למי זה מתאים: למחפשים לימודים ברמה גבוהה, עם כל הרצינות הנדרשת

3. הפועלים האמיתיים: בית הספר "הנדסה בגובה" בחיפה ובלוד

מסלול אקדמי אינו מסלול חובה עבור מי שמתעניין דווקא בבנייה עצמה ולא בתכנון הבנייה. בית הספר "הנדסה בגובה", בעל סניפים בחיפה ובלוד, מציע מגוון קורסים להפעלת מנופים וציוד מכני הנדסי. בקורס מנופאי צריח (מנופים של אתרי בנייה), למשל, מכינים את הלומדים לבחינות ההסמכה בתמ"ת ובמשרד התחבורה. בוגריו מוסמכים להפעיל עגורנים גדולים, ומשתלבים בעבודה מעשית באתרי בנייה.

למי זה מתאים: לאלה הרוצים להשתתף פיזית בבניית גשרים ובניינים

4. המעצבים הבאים: המחלקה לארכיטקטורה באקדמיה לאמנות ולעיצוב בצלאל

החושקים בצד האמנותי יותר בבנייה יכולים למצוא את מבוקשם בבצלאל. המחלקה לארכיטקטורה ממצבת את עצמה כמרכז אקדמי "המקדם לימוד, מחקר יישומי, יצירה מקורית ודיון ביקורתי" בעיצוב אורבני ובתכנון סביבה, תרבות בנייה ודיור. בנוסף לתוכנית הלימודים הרגילה, המחלקה מקיימת מגוון רחב של פעילויות הרחבה, דוגמת הרצאות שבועיות של ארכיטקטים ויוצרים מתחומים אחרים.

למי זה מתאים: לרוצים לקבל את האחריות על עיצוב הגשרים

5. יוצרים סביבה חדשה: המחלקה להנדסה אזרחית וסביבתית במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס MIT

לפעמים, גם כשבונים גשרים וגורדי שחקים, צריכים לשאוף הכי גבוה שאפשר. לשם כך קיים המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) בארה"ב. הלימודים במחלקה להנדסה אזרחית וסביבתית בו מוקדשים לאיזון שבין עולם הבנייה לעולם הטבע. המחלקה נחשבת למובילה בעולם בחדשנות טכנולוגית בתחומה, ומרכזת מאמצים בביצוע ניסויים חדשניים במודלים לבנייה ובפיתוח כלים מקוריים להתמודדות עם בעיות.

למי זה מתאים: לרוצים לפתח פתרונות חדשניים לבעיות הנדסיות

תגיות