אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה נגד יורי גיא-רון: למנוע מעורבותו במינוי שופטים צילום: אביגיל עוזי

עתירה נגד יורי גיא-רון: למנוע מעורבותו במינוי שופטים

3 חברים במועצה הארצית של לשכת עוה"ד טוענים כי כל עוד לא בוטלה המלצת המשטרה להעמיד לדין את גיא-רון בגין שוחד, הוא פסול מלהשתתף בהצבעה על הוועדה למינוי שופטים

17.11.2011, 16:57 | ענת רואה
שלושה מחברי המועצה הארצית בלשכת עורכי הדין, עורכי הדין עמוס ון-אמדן, יראון פסטינגר ודוד אור-חן, הגישו עתירה דחופה לבית המשפט במטרה למנוע מראש הלשכה לשעבר, עו"ד יורי גיא-רון, מלהשתתף בבחירת נציגי הלשכה לוועדה למינוי שופטים, נוכח המלצת המשטרה להעמיד את גיא-רון לדין בחשד לביצוע עבירות שוחד. ההצבעה תיערך ביום שלישי וייבחרו בה שני נציגי הלשכה לוועדה למינוי שופטים.

בעתירה שהוגשה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב, נטען כי עניינה הוא בשאלה האם מי שהיחידה הארצית לחקירות הונאה במשטרה המליצה להעמידו לדין בגין עבירות של מתן שוחד, קשירת קשר לביצוע פשע ומרמה בנסיבות מחמירות יכול לקחת חלק ישיר בהליכים הנוגעים לבחירת נציגים למשך שנים לוועדה הבוחרת את שופטי ישראל השונים.

לפי הנטען, גיא-רון מכהן במועצה הארצית של הלשכה מכוח מעמדו כראש הלשכה הקודם, וכי הוא חתום על מועמדותם של רחל בן ארי וחאלד חוסני כנציגי הלשכה למועצה הארצית. זאת, כאחד משלושה חברי מועצה שנדרשים לחתום על מועמדותו של כל חבר המעוניין להתמודד.

לטענת העותרים, עצם חתימתו של גיא-רון על המועמדויות מביאה לפסילתן ועל בן ארי וזועבי להגיש מועמדות חדשה שעליה יחתמו חברי מועצה אחרים ללא גיא-רון. בעתירה נטען כי טענתו של גיא-רון שאנו מצויים במצב בו "רק" גובשה המלצת משטרה נגדו – אינה יכולה להתקבל. לפי הנטען, בחינת ההיבט הערכי נורמטיבי במינויו של אדם למשרה ציבורית אינה מחייבת קיומה של הרשעה בפלילים, ולפי הפסיקה הורחבה ההלכה למצבים בהם יש הכרח להגן על מקצועיותו של השירות הציבורי וטוהר המידות בו.

גיא-רון: "דרישות מתמיהות"

במקביל להגשת העתירה שיגר גיא-רון מכתב לעותרים המתייחס למכתב ששלחו אליו אתמול בטרם הגשת העתירה, ובו דרשו כי יפסול עצמו מהשתתפות בהליך. גיא-רון טוען במכתב כי מדובר ב"דרישות תמוהות", וכי הוא איננו נדרש לפי כל קנה מידה משפטי או אחר להימנע ממילוי חובותיו ומעמידה על זכויותיו כחבר במועצה הארצית, וזאת "בין אם הדבר נוח בעיניכם ובין אם לאו". לדברי גיא-רון, גם ליו"ר המועצה הארצית אין כל סמכות למנוע ממנו את מילוי חובתו או עמידה על זכותו. "פנייתכם היא פנייה פוליטית המשתלבת בניסיון הכוחני והדורסני של המחנה אליו אתם משתייכים להשתלט על הוועדה לבחירת שופטים".

לדברי גיא-רון, "מלבד טענות כלליות לא הצגתם כל טעם ממשי מדוע קיומה של המלצת משטרה בענייני צריכה למנוע ממני השתתפות בפעילות המועצה הארצית ובבחירת נציגי הלשכה לוועדה לבחירת שופטים... אין זה סוד שבין חברי הממשלה וחברי הכנסת יש כאלה שנחקרו באזהרה וחקירתם טרם הסתיימה, לא ראיתי שמי מכם פנה לראש הממשלה או ליו"ר הכנסת או לנבחרים הרלוונטיים בקריאה שלא להשתתף בתהליך בחירת נציגי הרשות בה הוא חבר לוועדה למינוי שופטים".

תגיות