אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

בדיקת "כלכליסט": האם אסוס Zenbook עדיף על מקבוק אייר של אפל?

אינטל משתפת פעולה עם היצרניות כדי ליצור קטגוריית מחשבים ניידים: אולטרה-בוק. האם מעמדו של המקבוק אייר בסכנה?

19.11.2011, 19:57 | הראל עילם
חברת אסוס היא הראשונה שמביאה לארץ, ולעולם, את המוצר הראשון והמסקרן בקטגוריית ה"אולטרה-בוק" של אינטל - UX21. בדומה לטאבלטים, גם אולטרה-בוקים אמורים ליצור שוק חדש שלא היה קיים קודם לכן - קטגוריה של מחשבים שנמצאים איפשהו בין נוטבוק חזק במיוחד ובין לפטופ קל מאוד. ה-UX21 אמור להתחרות ישירות מול המקבוק אייר של אינטל - מטרה שאפתנית לכל הדעות. האם הוא מצליח?
 

עיצוב ושליטה

 

התחרות הגדולה של כל מוצר שמנסה להתחרות באפל הוא, בראש ובראשונה, בעיצוב - וכאן ה-UX21 מנצח בגדול. האולטרה-בוק של אסוס, הבנוי ממעטפת של אלומיניום משויף, פשוט יפיפה. הוא כנראה המחשב הנייד היפה ביותר שראינו, והצליח לגרור קריאות התפעלות מכל הסובבים - גם במהלך הליכה קצרה במשרד. כולם רצו להחזיק אותו, למשש ולבדוק.

בדומה למקבוק אייר, גם המחשב של אסוס מציג עיצוב "דמעה", והוא נע מעובי של 17 מ"מ - בדיוק מספיק לחיבור USB - ועד ל-3 מ"מ בלבד בקצהו. הוא שוקל 1.1 קילוגרם (אבל ההרגשה היא שהוא שוקל פחות), ובסך הכל הוא מעט דק וקל יותר מהמכשיר המתחרה של אפל.

כאשר פותחים אותו, הזנבוק מאבד מאפקט ה"וואו". הקצה הדק והעדר של זיז נוח אומר שלא קל לפתוח אותו, וצריך לעשות זאת בשתי ידיים. למסך עצמו יש מסגרת עבה במיוחד. אמנם לא מדובר במכשיר מכוער, אבל הוא פשוט אינו יפה כמו במצב הסגור.

 

לזנבוק יש מקלדת שקועה, מובנית ולא-מכנית וטאצ'פד רחב במיוחד. הטאצ'פד עצמו הוא נפלא, נוח לשימוש ומדויק - ואחרי שסבלנו מטאצ'פדים זעירים בכמה לפטופים גדולים יותר, הוא באמת ראוי להערכה. המקלדת עצמה, עם זאת, לא מרשימה באותה מידה - היא עושה את העבודה, אבל אנחנו לא רואים את עצמנו נהנים מהקלדה ארוכה

 

מסך וסאונד

 

ה-UX21 מגיע עם מסך 11.56 אינץ'. המסך עצמו נעים לצפיה, עם מנעד צבעים רחב, בהירות מאוד גבוהה, קצב רענון מרשים ומספק בהחלט וגם - בניגוד לרוב המסכים לאחרונה - הוא לא מחזיר אור, כך שאין אפקט מראה. עם זאת, הוא לא מספק איכות קריאה גבוהה במיוחד בתנאי שמש חזקה, והצבע השחור אינו מאוד כהה.

 

למכשיר יש זווית צפייה רחבה במיוחד של 170 מעלות, כך שניתן לצפות בסרטים וסדרות עם חברים, אבל יש אפקט מורגש של הסטת צבעים. בסך הכל המסך של ה-UX21 טוב יותר מרוב מסכי הלפטופים שראינו בעבר, במיוחד בהתחשב בגודל שלו, אבל הוא לא פורץ דרך במיוחד.

את אותה תחושה קיבלנו גם מהרמקולים הסטריאופונים המותקנים במכשיר. אסוס שיבחה את פתרון האודיו שלה ואמרה שהוא מסוגל לבצע "הדמיית סראונד". יש אמת בפרסום מבחינת הסראונד - אבל הסאונד עצמו אינו משובח. הוא שטוח, עם באסים עמומים, צלילים מתכתיים ועוצמת ווליום מקסימלית נמוכה יחסית - ובהחלט לא מסוגל להתחרות בסאונד שקיים בלפטופים מתקדמים המיועדים למדיה או למשחקים. הרמקולים טובים יותר משל המקבוק אייר, אבל אין כאן פריצת דרך.
 

ביצועים

 

האולטרה-בוק היא ה"בייבי" של אינטל, ומבחינתה הפלטפורמה הנכונה לבדיקת הטכנולוגיות שלה. ה-UX21 מגיע עם מעבד Sandy Bridge i5-2, במהירות של 1.6 גיגה-הרץ, עם מאיץ גרפי משולב - גם מבית אינטל. הבעיה היא שלמרות הבטחותיה של יצרנית השבבים, המאיץ הגרפי ב-Sandy Bridge אינו מסוגל להתחרות במאיצים גרפיים נפרדים. רחוק מכך. משחקים מקרטעים על פריימים בודדים לשניה, ולמכשיר הקל אין מספיק כוח להריץ תוכנות עריכה כבדות במיוחד.
 

לכל צורך אחר, עם זאת, ה-Sandy Bridge יעשה את העבודה. הגלישה באינטרנט היא חלקה ומהירה, ללא שום גמגומים. הרצת סרט וידיאו באיכות HD מלאה, גם מדיסק און קי, תתבצע ללא בעיה - גם כאשר מריצים עוד תוכנות ברקע.

כל עוד לא תנסו להריץ משהו שאפתני מדי, מדובר במכשיר נפלא, יציב ומהיר. במשך מספר ימי עבודה רצופה, הוא לא קרס לנו פעם אחת. וגם אם תהיו שאפתנים, פשוט לא תוכלו לחמם את המחשב. אחרי שעת עבודה הוא ישמור על מזג קריר לחלוטין, ותצטרכו להתאמץ על מנת למצוא את הנקודה החמה המזהה את המעבד.

זמני האתחול מצוינים: גם אם המחשב היה במצב Standby במשך כיום, הוא ייפתח בתוך שניות בודדות, מה שצפוי לגרום לכם להשאיר אותו דולק כל הזמן. מהירות האתחול נובעת מכונן ה-SSD, אבל כמובן שהדבר גם מגיע עם מגבלת שטח אחסון משמעותית - 64 גיגה-בייט בלבד.

המחשב לא מספיק יותר מדי שעות עבודה רצופות - בין 2 ל-4 שעות, בהתאם לעומס - אבל מסוגל להישאר דולק במצב המתנה במשך 2-3 שבועות. הזנבוק, כמתבקש משמו, הוא רגוע, קריר ושלו. הוא לא סוס עבודה - לא מבחינת ביצועים, לא מבחינת שטח אחסון ולא מבחינת זמן סוללה - אבל הוא עושה היטב את מה שהוא מיועד לעשות. עם זאת, אולי אינטל היתה צריכה לחכות ל-Ivy Bridge, הדור הבא של מעבדיה שמבטיח ביצועים טובים יותר, חסכון משמעותי באנרגיה והאצה גרפית שאמורה לעשות את העבודה גם במשחקים.

השורה התחתונה

בתור מוצר בקטגוריה חדשה, קשה לבקר את UX21, וגם קשה לענות על השאלה מי בעצם צריך אותו. סטודנטים כנראה ימצאו את תגית המחיר גבוהה מדי, למרות שהוא זול יותר מהמקבוק אייר - אלף דולר בחו"ל ו-4,990 שקל בישראל.

הזנבוק גם בהחלט לא יכול לתפקד כתחנת העבודה הראשית שלכם - המעבד אינו מסוגל לספק יותר מדי עבודה רצופה, 64 גיגה שטח אחסון אינם מספיקים וזמן הסוללה הקצר יחסית הוא גם בעייתי. לרובנו אין את הכסף לרכוש גם אולטרה-בוק לעבודה קלה וגם לפטופ רציני יותר - ולכן ייתכן שלקוחות פוטנציאליים רבים יוותרו עליו.

וזה מצער - כי מדובר במכשיר מצוין, יפהפה וקל להדהים. אם יש לכם מחשב נייח בבית, ה-UX21 כנראה יספק לכם את הפתרון הנייד הכי טוב בשוק, ולדעתנו הוא נוח יותר לצריכת מדיה וגלישה באינטרנט מכל טאבלט - לפחות בשנים הקרובות, עד שהאינטרנט ילמד להתאים את עצמו באופן מלא למסכי מגע. וזאת, בעצם, כל האסטרטגיה של אינטל - לשבור את שוק הטאבלטים וליצור מוצר שנמצא בין הסמארטפון ובין המחשב הראשי. ולפחות ברמת המוצר, הם הצליחו.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ממש לא פיתרון זול למקבוק אייר
לא בתחושה מהמקלדת, לא בעיצוב ולא כל כך בביצועים. על המקבוק אייר מפתחים ב java וב ++C ללא בעיה. משעינים את הידיים על המשטח בין סף המחשב למקלדת והפלסטיק לא מרשרש כמו באסוס. אין לי משחקים או וידאו ב HD, אבל כל מה שעשיתי על הנייד הקודם אני עושה על החדש ללא מגבלה או פשרה. המסך מעולה ומי שלא צריך לפתח GUI יכול להשתמש בו בשקט, בלי כל ה toolbars. יש לי כונן של 64 והדבר הכי טוב שיצא מזה הוא כונן רשת של 250. ככה גם יש גיבוי אסוס צרכים להעלות את רמת הגימור משמעותית או להוריד את המחיר. 5000 ש"ח ל 1201N ללא צפצוץ המאוורר זה יקר מדי, גם עם כונן SSD.
משתמש מקבוק אייר  |  23.11.11
לכל התגובות