אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מימון קציר המלח? זה כמו שנתבקש לממן את הצבא"

"מימון קציר המלח? זה כמו שנתבקש לממן את הצבא"

יו"ר התאחדות מלונות ים המלח מתנגד למימון קציר המלח בהסכם בין המדינה לכיל שנחשף ב"כלכליסט"

21.11.2011, 10:05 | יסמין גיל וליאור בן דוד

שרי התיירות והגנת הסביבה סטס מיסז'ניקוב וגלעד ארדן אמנם כבר מיהרו לברך על ההסכם המתגבש בין מפעלי ים המלח לבין המדינה בנוגע למימון קציר המלח, אך מבחינת המלונאים השמחה מוקדמת מדי. אלה מאמינים כי לא חלה עליהם חובת מימון כלשהי. מרבית המלונאים מסרבים לדבר על כך בתקשורת, ומהתאחדות המלונות הסתפקו בתגובה: "אם ייחתם הסכם, ההתאחדות תגיב בהתאם".

בשבוע שעבר פורסם ב"כלכליסט" כי לפי ההסכם המתגבש, מפעלי ים המלח שבבעלות כיל יממנו 85% מפרויקט קציר המלח ומניעת הצפת בתי המלון. עלות הפרויקט כ־3.5 מיליארד שקל, והוא יימשך כ־15 שנה. לגבי 15% הנותרים מהעלות, לא פורסם כיצד יחולקו מבחינה מימונית, בין המדינה, המלונאים והמועצה האזורית תמר.

"אני יודע שאנחנו לא נשלם. אין סיבה לכך", אמר אתמול ל"כלכליסט" נחמיה בן פורת, יו"ר התאחדות מלונות ים המלח ומנכ"ל מלון לוט שנמצא באגן הדרומי שבו עולה המפלס. "אנו לא גורמים לעליית המפלס ולא מרוויחים ממנה, רק ניזוקים ממנה. זה כמו שיגידו לנו 'תממנו רק אחוז מכיפת ברזל', אבל הרי איננו מממנים את ביטחון הדרום".

אם בעלי המלונות יידרשו להשתתף במימון, יש להניח כי יציגו למדינה מסמכים המציגים רווחיות נמוכה, לטענת גורמים בענף. הערכה נוספת היא כי יפנו לבג"ץ בדרישה לבטל את ההחלטה.

דב ליטבינוף, ראש המועצה האזורית תמר, מסר שאין שום הסכם שלפיו המועצה תשתתף במימון הקציר.

תגובת משרד האוצר: "האוצר מסרב להתייחס לסוגיית מימון הקציר כל עוד המשא ומתן נמשך".

תגיות

17 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

14.
כמו המון דברים במדינה הדפוקה שלנו: לא חושבים עד הסוף.
נתתם לחברה פרטית זיכיון לניצול אוצרות ים המלח? למה לא הכנסתם לחוזה את חובת החברה לתקן את הנזקים (אם יהיו) כתוצאה מפעולותיה? הרי ברור לגמרי ששקיעת המלח בבריכות האידוי היא תוצאה הכרחית מעצם הפעולה, אז למה לא דאגה הממשלה לחייב את הזכיין לפנות את המלח? מי נתן למפעלי ים המלח את הרשות להגביה כל הזמן את הסוללות סביב הבריכות? יזם פרטי רוצה רק להרוויח כמה שיותר - זו זכותו. את התוצאות של פעולות מפעלי ים המלח אפשר היה לצפות כבר מזמן (אם לא להבין מראש שזו תהיה התוצאה). עצימת עיניים? טפשות, או שחיתות לשמה? זה כבר לא משנה. כעת הממשלה צריכה לדרוש שמפעלי ים המלח יפתרו בעצמם את הבעייה שיצרו. אף אחד אחר לא צריך לשלם. ירוויחו פחות? אז מה, הרי גם ישלמו פחות מס על הרווחים.
יצחק , חיפה  |  21.11.11
13.
קודם היו המפעלים והביכות ואח"כ הקימו שם מלונות.
אין ויכוח על הדרך שקמו מלונות ים המלח. מפעלי ים המלח הזהירו שמדובר בבריכות תעשייתיות ושגובהן הולך ועולה בכל שנה ב 20 סנטימטרים. העניין הוא שהמועצה האיזורית תמר ממש רצתה להקים מלונות ולקבל מיסים מהן כמקור הכנסה ולכן הם דחפו את הקמת המלונות. המלונאים כמובן חשבו שזה רעיון פנטסטי והמדינה נכנעה ונתנה אישור לעניין. המלונאים בנו למרות שכל המידע היה מצוי בידי כל הגורמים. עכשיו כולם מאשימים את כולם והיחידים שבעצם היו בסדר לכאורה זה המפעלים עצמם. להזכירכם הממשלה מכרה את המפעלים וקבעה בעצמה את התנאים. כמובן שהמדינה פישלה בענק בסיפור הזה וממשיכה לפשל.
היי טק  |  21.11.11
לכל התגובות