אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיא-רון יוכל להשתתף בהצבעה על הוועדה למינוי שופטים - אף שחשוד בשוחד צילום: עמר גרין

גיא-רון יוכל להשתתף בהצבעה על הוועדה למינוי שופטים - אף שחשוד בשוחד

השופט ורדי דחה עתירה שהגישו 3 חברי מועצה בלשכת עורכי הדין נגד השתתפותו של יורי גיא-רון בהצבעה, נוכח המלצת המשטרה להעמידו לדין בגין שוחד.

21.11.2011, 20:11 | ענת רואה

ראש לשכת עורכי הדין לשעבר, עו"ד יורי גיא-רון, יוכל להשתתף מחר בהצבעה המכרעת בלשכת עורכי הדין בה ייבחרו שני נציגי הלשכה לועדה למינוי שופטים - כך קבע אחה"צ שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב קובי ורדי שדחה בכך עתירה שהוגשה נגד השתתפותו של גיא רון בהצבעה, נוכח המלצת המשטרה להעמידו לדין בחשד לביצוע עבירת שוחד.

השופט ורדי דחה את העתירה אותה הגישו 3 חברים במועצה הארצית בלשכה, עורכי הדין יראון פסטינגר, עמוס ון-אמדן ודוד אור-חן, ובצעד חריג אף חייב את העותרים בתשלום הוצאות בסך 35 אלף שקל הוצאות. שליש מהסכום ישולם לגיא-רון, שליש לעו"ד צבי פירון המכהן כיו"ר המועצה הארצית והיתר יתחלק לשאר המשיבים בעתירה.

ורדי קבע כי לא רק שאמון הציבור לא יפגע מכך שגיא רון ישתתף בהצבעה כשהוא חשוד בפלילים, אלא לדברי השופט ההפך הוא הנכון, ואמון הציבור רק יגבר כתוצאה מכך.

השופט ורדי דן בעתירה למרות שכפי שנחשף ב"כלכליסט" בספטמבר, ורדי קיבל עד לפני מספר חודשים שירותים משפטיים ממשרדו של פירון בסוגיות הנוגעות לנדל"ן. לפני חודשיים דן ורדי בעתירה אחרת שהגיש אז ראש הלשכה, עו"ד דורון ברזילי, נגד עו"ד פירון ומשיבים נוספים שיוצגו כולם ע"י משרד פירון. ורדי קבע אז שהתיק יתברר בפניו, מסר בתחילת הדיון גילוי נאות על כך שקיבל שירות משפטי ממשרד פירון, אך סירב לפסול את עצמו מטיפול בתיק.

באותו מקרה דרש ברזילי לדחות ישיבה של המועצה הארצית ובסופו של דבר קיבל את מבוקשו בהסכמת המשיבים לעתירה, והשופט ורדי נמנע מלחייב את המשיבים ובהם פירון בהוצאות.

העתירה הנוכחית הוגשה ביום חמישי והגיעה שוב לידיו של השופט ורדי שהחליט לדון בה בכפוף למסירת גילוי נאות נוסף, לפיו "לאחרונה יוצגתי בהליך של רכישת דירה שרכשנו אני ואשתי ע"י משרד פירון, באמצעות חברי עו"ד יצחק נרקיס שטיפל בכך". ורדי ציין כי אינו מכיר אישית את עו"ד פירון מחוץ להופעותיו אצלו בבית המשפט ואין לו קשר אחר אליו.

שלושת חברי המועצה יוצגו באמצעות פרופ' רון שפירא אשר טען כי אין זה ראוי שגיא-רון ישתתף בהליך הקשור לבחירת שופטים כשהוא חשוד בביצוע עבירת שוחד, אף אם טרם הוחלט אם להגיש נגדו כתב אישום.

שפירא טען בפני ורדי כי אחד מחברי המועצה הארצית בלשכה שישתתף גם הוא בהצבעה הוא פרקליט המדינה משה לדור, וכי במקביל מחצית מהמועמדים לתפקידי שיפוט הם אנשי פרקליטות. לדבריו, "יושב אדם, משפיע על הליך בחירת שופטים, שלמעלה ממחצית המועמדים מהפרקליטות, כשלא מדובר בעניין קל אלא בהמלצה שניתנה ע"י ניצב סגלוביץ, משטרת ישראל, בעבירה חמורה מאוד של שוחד עם מיליוני שקלים. זה לא מישהו שחשוד בעבירה טכנית או קלה או בעבירת תכנון ובנייה". שפירא הוסיף כי "למה שיגיע אדם למינוי בתפקיד כל כך רציני שנמצא בעין הסערה, כשהחתום על כתב ההגשה שלו חשוד בפלילים".

ורדי החליט לדחות את העתירה וקבע בפסק דינו כי "לא ניתן להתעלם מכך שהמלצות המשטרה הועברו רק עתה לפרקליטות והתהליך של בחינתן יכול להימשך חודשים ארוכים ואף שנים, ואין מקום בשלב זה להתבסס על שמועות או על עצם ההמלצה להעמדה לדין בלא שקיימות אפילו בשלב זה ראיות מנהליות של ממש התומכות בכך, בהתחשב בכך שחומר החקירה לא מפורסם, וזאת כל זמן שלא התקבלה החלטה של הפרקליטות לגבי הגשה או אי הגשת כתב אישום, החלטה שיכולה כמובן לשנות את התמונה לכאן או לכאן".

לדברי ורדי, אמנם לא ניתן להתעלם מהחשדות המיוחסים לגיא רון והשיקול של אמון הציבור, אך כנגד זאת יש לדבריו להגן על זכויותיו של גיא-רון הנהנה מחזקת החפות ומחופש העיסוק וזאת גם במסגרת פעילותו הציבורית כחבר המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין. הוא הוסיף כי לא ניתן להתעלם ממקרים אחרים לגבי שרים וראשי עיריות הממשיכים לכהן בתפקידים בכירים למרות חקירת משטרה בעניינם.

ורדי קבע עוד: "איני סבור שיש חשש לפגיעה באמון הציבור עם דחיית העתירה, אלא להיפך, אני סבור שאמון הציבור יגבר ביודעו שאין כל קשר בין המבוקש לבין עניין בחירתם של השופטים, ואין מקום להכנסתם של שיקולים פוליטייים או שיקולים אחרים, כפי שיש חשש שעומדים מאחורי העתירה דנן, היכולים דווקא הם להשליך על עניין חשוב זה, שיש להשאירו חף מכל שיקולים כאלה".

תגיות